Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Een kijkje in de letselschadepraktijk

Elke zaak is natuurlijk uniek, maar om u een idee te geven van de schadevergoedingen die er worden uitgekeerd bij letselschade staan hier een aantal voorbeelden uit onze letselschadepraktijk. Heeft u ook letselschade opgelopen, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval?

Neem dan direct contact met ons op zodat wij u kunnen bijstaan in het claimen van een maximale schadevergoeding.

Letselschadepraktijk voorbeelden:

Brandwonden

Een jongeman loopt tijdens het barbecueën brandwonden op aan zijn beide armen. Als gevolg hiervan moet hij een maand in het brandwondcentrum verblijven. Daarna dient hij nog twee maanden te revalideren. In totaal wordt er met behulp van onze juristen 85.000 euro uitgekeerd.

Onnodige operatie

Een vrouw van 74 jaar moet twee keer worden geopereerd omdat de tumor in haar borst was blijven zitten. Er was verder geen blijvend letsel. De uitgekeerde schadevergoeding was 7.500 euro, waarvan 1.000 euro voor huishoudelijke hulp was berekend die zij nodig had vanwege de extra operatie. De overige 6.500 euro was smartengeld.

Vrouw valt over fietsend kind

Een vrouw wil uit de apotheek stappen, maar valt als ze de deur uitstapt over een fietsend kindje. Haar scheenbeen is behoorlijk beschadigd en mevrouw maakt aardig wat kosten. JBL&G helpt haar met het aansprakelijk stellen van zowel de apotheek als de verzekeraar van het kindje. Na een flinke discussie krijgt de vrouw de helft van haar schade vergoed door de apotheek (de deur had namelijk niet naar buiten open mogen gaan) en de helft door de verzekeraar van het kindje. In totaal krijgt de cliënt 29.000 euro, terwijl aanvankelijk beide wederpartijen de schade niet wilden vergoeden.

Overlijden

In Nederland is er sprake van een lage schadevergoeding wanneer de patiënt overlijdt, omdat de schade in dit geval klein is, hoe erg het overlijden ook is. Aan de nabestaanden wordt hiervoor (bijna) geen smartengeldvergoeding uitgekeerd. In de volgende zaken is het JBL&G toch gelukt een schadevergoeding te claimen voor de nabestaanden. Ook al lost geld in zo’n geval niets op, het voelt  wel als een stukje erkenning.

Jongetje overleden als gevolg van een fout van het ziekenhuis

De ouders krijgen in totaal 15.000 euro uitgekeerd, voor begrafeniskosten. Tevens wordt er in deze zaak door de verzekeraar coulant omgegaan met het begrip shockschade. Daarom is de uitkering in dit geval hoger uitgevallen, dan waartoe de verzekeraar wettelijk verplicht is. De ouders waren blij met dit gebaar, te meer omdat de artsen zelf nimmer hun excuses hebben aangeboden voor de fouten zoals die gemaakt zijn.

Baby overleden als gevolg van fouten tijdens de bevalling

Uiteindelijk hebben de ouders van het kindje 10.000 euro gekregen, als vergoeding voor de inrichting van de babykamer en begrafenis kosten. In Nederland wordt er in de meeste gevallen bij overlijden van een kind niet meer dan dit vergoed.

Meer weten over letselschade claimen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Hondenbeet

Het gebeurt helaas regelmatig, gebeten worden door een hond. Dit kan naast pijn ook behoorlijke littekens opleveren. Wanneer u schade oploopt door een hondenbeet, is de hondenbezitter hiervoor aansprakelijk. Ook al heeft deze hondenbezitter zelfs niets fout gedaan; in de wet is geregeld dat de eigenaar van een hond aansprakelijk is voor de schade die deze aanricht.

Meisje wordt door hond gebeten

Een klein meisje wordt door een hond in haar gezicht gebeten. Zij loopt hierdoor blijvende littekens aan de zijkant van haar gezicht op. De wederpartij wilde eerst 4.500 euro aan schadevergoeding uitkeren. De ouders van het meisje schakelden JBL&G in, en na onze tussenkomst is er uiteindelijk 8.700 euro aan smartengeld uitbetaald.

Hondenbeet in gezicht

Een man wordt door een hond in zijn gezicht gebeten en houdt daar flinke littekens aan over. Hij is vuilnisman en vindt het vanwege de littekens moeilijk om over straat te gaan. Uiteindelijk krijgt de man bijna 10.000 euro schadevergoeding voor zijn letsel. In onze letselschadepraktijk komen wij vaak dergelijk letsel tegen. Aansprakelijkheid bij hondenbeet is zo goed als zeker!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.