Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letsel na een verkeersongeval

U bent betrokken geraakt bij een verkeersongeval. U heeft klachten of u bent gewond geraakt. Nu maakt u extra kosten en loopt u mogelijk inkomsten mis. Dat betekent dat u te maken heeft met letselschade.

Wij zetten alles op alles om uw schade volledig vergoed te krijgen. Onze hulp is altijd gratis. Reageer nu!

✓ Bespaar tijd: u hoeft zich niet te verdiepen in wet- en regelgeving;
✓ De juiste juridische hulp: wij begeleiden u stap-voor-stap;
✓ Hogere schadevergoeding: dankzij onze nauwkeurige berekening.

Stuur ons vandaag nog een bericht. Wij behandelen dagelijks zaken van slachtoffers. Een verkeersongevallen-jurist uit ons team neemt uw dossier direct in behandeling. Neem rustig de tijd om goed te herstellen. Intussen halen wij voor u het onderste uit de kan.

Letselschade na een verkeersongeval? Wij regelen uw schade. Klik hier en vul uw gegevens in. Een jurist uit ons team neemt dezelfde werkdag nog contact met u op.

Letselschade berekenen

Wat is letselschade?

Heeft u letselschade? U heeft letsel als u (door de schuld van een ander) gewond bent geraakt of klachten ervaart. Als gevolg daarvan maakt u meestal extra kosten. En u loopt inkomsten / salaris mis. Dit heet letselschade.

Letselschade kan bestaan uit psychische en lichamelijke schade. Soms is de letselschade beperkt. Helaas zijn er ook ongevallen waar het slachtoffer blijvend letsel na ongeval aan overhoudt. Onze juristen kunnen een nauwkeurige schadeberekening voor u maken. Een berekening waar al uw schade in verwerkt wordt.

Indien de tegenpartij volgens de wet aansprakelijk is, heeft u recht op schadevergoeding. U heeft klachten, pijn of verwondingen na een verkeersongeval? Onze juristen begeleiden u stap-voor-stap door het gehele traject.

Onze hulp kost u niets. Onze rekening wordt voldaan door de aansprakelijke partij. Hier ontvangt u vooraf een duidelijke verklaring van.

Wat te doen na een verkeersongeval?

Verkeersongeval, wat nu? Na een verkeersongeval doorloopt u de volgende stappen:

  1. Breng uzelf eerst in veiligheid;
  2. Bel 112;
  3. Blijf rustig;
  4. Ga niet in discussie;
  5. Fotografeer alles (plek van het ongeval, de schade, uw verwondingen);
  6. Noteer de basisgegevens van de schuldige partij(en);
  7. En vraag naam + telefoonnummer aan getuigen;
  8. Ga daarna onmiddellijk naar uw huisarts / EHBO! (i.v.m. uw recht op schadevergoeding).

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: wat te doen na een verkeersongeval.

Letsel na een aanrijding

Is er sprake van een aanrijding met letsel? Een voetganger of fietser ontvangt in vrijwel alle gevallen een schadevergoeding van minstens 50%. Dit kan oplopen tot 100%. Deze weggebruikers worden wettelijk extra beschermd voor verkeersongevallen. Bent u als voetganger aangereden of heeft u een aanrijding met een auto gehad? Een voetganger of fietser is vrijwel nooit aansprakelijk!

Is uw zoon of dochter onder de 14 jaar en aangereden? Dan moet de automobilist zelfs altijd de gehele schade vergoeden. Dit geldt ook als uw kind een verkeersfout heeft gemaakt. Een kind van onder de 14 jaar is nog onoplettend. Een automobilist moet hier rekening mee houden.

Bij een scooterongeluk of aanrijding met een auto, bromfietser, tram of bus en geen fietsers of voetgangers, ligt dat anders. Hierbij geldt: degene die zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden, is aansprakelijk. Bij een aanrijding op een motor is dit ook het geval.

Letselschade berekenen

Aansprakelijke partij moet betalen

De aansprakelijke partij zal een schadevergoeding moeten betalen. De partij die een schadevergoeding eist, zal wel moeten bewijzen dat de ander fout is. Wij kunnen u hierbij helpen. Onze juristen beschikken over jarenlange ervaring in het vorderen van schadeclaims voor allerlei soorten verkeersongevallen.

De aansprakelijke partij zal een schadevergoeding moeten betalen. De partij die een schadevergoeding eist, zal wel moeten bewijzen dat de ander fout is. Wij kunnen u hierbij helpen.

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten? Dan is er sprake van letsel. Voor meer informatie, bekijk onze pagina: letselschade na aanrijding.

Letsel na een verkeersongeval? Neem vandaag nog contact met ons op voor gratis juridische bijstand en advies.

Letselschade na een auto-ongeluk

Bent u als automobilist in botsing gekomen met een ander voertuig? U heeft klachten of u bent gewond geraakt? Bij een aanrijding van achteren (kop-staart botsing), is meestal de achterop komende bestuurder aansprakelijk.

In alle andere situaties geldt: u heeft recht op schadevergoeding indien de andere bestuurder een verkeersovertreding is begaan. Dit moet u kunnen aantonen. Zorg voor een correct ingevuld en ondertekend schadeformulier.

  • Naam, adres en telefoonnummer van de tegenpartij;
  • Eigen gegevens;
  • Gegevens van ooggetuigen (naam, adres);
  • Verzekeringsgegevens en kenteken van de tegenpartij;
  • Plaats, datum en tijd van het ongeval;
  • Hoe heeft het ongeval plaatsgevonden?;
  • Schets van de situatie;
  • Letsel (verwondingen, pijn, klachten);
  • Materiële schade;
  • Onderteken het formulier (behalve als u het er niet mee eens bent!);
  • Laat de tegenpartij het formulier ondertekenen.

Bewaar foto’s van het verkeersongeval. Heeft u dit niet? Wij kunnen u alsnog helpen uw schade te claimen!

Letselschade berekenen

Letsel na een ongeluk in het verkeer?

Wij zijn er voor u. Neem contact met ons op als er sprake is van letsel. Wij zorgen voor schadevergoeding.

Letsel na een verkeersongeval?

Indien de tegenpartij een verkeersfout heeft gemaakt, is die partij wettelijk aansprakelijk. De wet schrijft voor dat uw schade door die persoon vergoed moet worden. In vrijwel alle gevallen is de wederpartij verzekerd.

Let op: WA-verzekeraars doen er alles aan om een zo laag mogelijke vergoeding aan u uit te keren. Wij kunnen dit voorkomen, zodat uw uiteindelijke letselschade-uitkering fors hoger wordt. Klik hier voor gratis juridische hulp.

Aangereden op de fiets en letsel

Heeft u een fietsongeluk gehad? U heeft recht op schadevergoeding. Als fietser bent u namelijk bijna nooit aansprakelijk. U wordt wettelijk extra beschermd. Dit, omdat u op de fiets, in het verkeer zeer kwetsbaar bent. Bestuurders van een motorvoertuig dienen daar rekening mee te houden.

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een motorvoertuig, wordt onderzocht of de fietser zélf een fout heeft gemaakt:

  • Zo ja, dan wordt uw schade voor minstens 50% vergoed;
  • Zo nee, dan wordt uw schade volledig vergoed (100%).

Heeft u letsel? Ga eerst naar de huisarts of de EHBO. Daarmee toont u juridisch aan dat het letsel daadwerkelijk het gevolg is van het verkeersongeval.

Stel een vraag aan onze juristen

U ontvangt dezelfde werkdag een reactie:


Als voetganger aangereden en letsel

Bent u lopend / te voet aangereden? U heeft recht op schadevergoeding. Als u als voetganger deelneemt aan het verkeer, en er vindt een ongeval plaats, is de bestuurder van het motorvoertuig aansprakelijk. 50 tot 100% van uw schade zal vergoed moeten worden.

Voetgangers worden wettelijk beschouwd als ‘zwakke verkeersdeelnemer’. Zij zijn namelijk zeer kwetsbaar op de weg. Andere weggebruikers moeten daar rekening mee houden. Dit heeft de wetgever bepaald. Een ongeval met een voetganger vindt meestal plaats tijdens het oversteken. Bijvoorbeeld op het zebrapad.

Is er sprake van letsel na een verkeersongeval? Kijk dan voor meer informatie op de pagina: als voetganger aangereden.

Aansprakelijkheid verkeersongeval

Wie is er aansprakelijk voor uw schade? De partij die een verkeersovertreding heeft gemaakt, is aansprakelijk. De verzekeraar stelt, op basis van het schadeformulier, de aansprakelijkheid vast.

Lijdt u letselschade na een verkeersongeval en is een ander daarvoor verantwoordelijk? Dan moet u de aansprakelijkheid van de tegenpartij aantonen. De juristen van JBL&G zijn daarin gespecialiseerd en kunnen u daarbij helpen.

  • Maak foto’s, direct na het ongeval;
  • Verzamel getuigenverklaringen;
  • Zorg voor een correct ingevuld en ondertekend schadeformulier;
  • Is de politie aanwezig? Leg een duidelijke, nauwkeurige verklaring af;
  • Schakel ons in zodat wij de tegenpartij aansprakelijk kunnen stellen voor uw letselschade.

Hoe meer bewijs, hoe kleiner de kans op discussie. Bent u gewond geraakt of heeft u pijn? Er is dan sprake van letsel. Uw schade dient vergoed te worden door degene die aansprakelijk is. Let wel, voetgangers en fietsers zijn vrijwel nooit aansprakelijk.

Voor meer informatie, bekijk de pagina: Aansprakelijkheid aanrijding.

Heeft u klachten? Pijn? Wij verlenen gratis hulp bij letsel door een verkeersongeval. Wij staan bekend om onze snelle aanpak. Uw dossier wordt direct in behandeling genomen. Neem contact op voor gratis hulp!

Letselschade berekenen

Motorongeluk en letsel

Bent u als motorrijder betrokken geraakt bij een verkeersongeval? Dan kan het letsel ernstig zijn. Wie is er aansprakelijk? Als de tegenpartij wettelijk aansprakelijk is, dan wordt alle schade van de motorrijder door hen voor 100% vergoed.

Uit het proces-verbaal (politierapport) zal voornamelijk blijken wie aansprakelijk is. Andere middelen die bijdragen aan het vaststellen van de aansprakelijkheid zijn: foto’s van het verkeersongeval, getuigenverklaringen en het schadeformulier.

Bekijk voor meer informatie, de pagina: letselschade na motorongeluk.

Scooterongeluk en letsel

Bent u als bromfietser betrokken geraakt bij een verkeersongeluk en heeft u letsel? Als de tegenpartij wettelijk aansprakelijk is, dient de letselschade van de bromfietser volledig vergoed te worden. De aansprakelijkheid wordt bepaald aan de hand van de geldende verkeersregels.

Uit het proces-verbaal (politierapport) zal hoofdzakelijk blijken wie aansprakelijk is. Een correct ingevuld en ondertekend schadeformulier is daarnaast ook van cruciaal belang. Bij onduidelijkheid spelen getuigenverklaringen de doorslaggevende rol. Maar ook zonder dat kunnen wij u helpen een schadevergoeding te claimen.

Bekijk voor meer informatie, de pagina: scooterongeluk.

Schadevergoeding na verkeersongeval

Is de tegenpartij wettelijk aansprakelijk? Dan heeft recht op schadevergoeding. Een verkeersongeval kan nare gevolgen voor u hebben. U maakt extra kosten en u loopt inkomsten mis. Daarnaast kampt u dagelijks met lichamelijke / geestelijke klachten.

Het uitgangspunt is dat, wat betreft uw schadevergoeding, alles zoveel mogelijk terug moet worden gebracht naar de situatie van vóór het ongeval. Dat betekent dat, in vrijwel elk geval, uw volledige schade voor vergoeding in aanmerking komt. U moet uw letselschade wel kunnen aantonen. Noteer dagelijks welke kosten u maakt en bewaar alle bonnen.

Bekijk voor meer informatie, de pagina: schadevergoeding verkeersongeval.

Smartengeld na verkeersongeval

Is de tegenpartij wettelijk aansprakelijk? Dan heeft u ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de emotionele schade. Hieronder valt onder meer: pijn, verdriet, verminderde levensvreugde.

Bekijk voor meer informatie, de pagina: smartengeld verkeersongeval.

Letselschade berekenen

Veelgestelde vragen van slachtoffers

Na een verkeersongeval zitten slachtoffers vaak met vragen. Bekijk hier ons overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Ga verder naar: veelgestelde vragen bij verkeersongeval.

Meer informatie

Voor meer informatie, zie ook de volgende pagina’s:

De juristen, onze werkwijze, ervaringen van cliënten

Wij zijn Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Klik hier en lees meer over JBL&G. Uw dossier wordt behandeld door één van onze juristen. Klik op de link voor info over onze juristen.

1. Wij stellen voor u de (verzekeraar van de) tegenpartij aansprakelijk;
2. En wij voeren de juridische discussie voor u;
3. Tevens maken wij een totaalberekening van uw schade;
4. Wij zorgen ervoor dat al uw schade wordt vergoed.

Meer weten over ons stap­-voor-­stap traject? Bekijk hier hoe wij te werk gaan. En op de volgende pagina leest u wat onze cliënten van ons vinden.

Claim uw schadevergoeding, vul het formulier in

U heeft letselschade na een verkeersongeval. Wij kunnen uw letselschade claimen. Uw persoonlijke jurist legt contact met de tegenpartij. In de tussentijd heeft u de rust en de zekerheid dat alles goed wordt geregeld. Gratis hulp? Klik op de onderstaande knop.

Contact opnemen

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Lees op onze site hoe dit mogelijk is.

icon-near

Bij u in de buurt

JBL&G heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Deventer, Groningen en Den Haag. Onze juristen komen door heel Nederland bij u op bezoek.

Icon Power

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.