Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Motorfiets aangereden door taxibus

22 augustus 2015 Praktijkvoorbeeld

Motorfiets aangereden door taxibus

Een 25 jarige jongen wordt op zijn motorfiets aangereden door een taxibus. De bestuurder van de taxibus heeft bij het verwisselen van rijstrook verzuimd voorrang te verlenen aan de jongen. De bestuurder van de taxibus maakte plotseling een bijzondere manoeuvre naar links waar cliënt niet meer voor uit kon wijken. Als gevolg hiervan ontstond een aanrijding.

De politie en een ambulance zijn ter plaatse geweest en onze cliënt is door het ambulancepersoneel gestabiliseerd. Daarna is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op de SEH heeft hij een medische check-up gehad.

De aanrijding is gefilmd door de dashboardcamera van een andere bestuurder.

Letsel, klachten en beperkingen

De jongen heeft aan het ongeval een gebroken/verbrijzeld sleutelbeen, een gekneusde voet en gekneusde ribben overgehouden. Aan het gebroken sleutelbeen is hij geopereerd en deze is met een plaat en schroeven vastgezet. Bij dezelfde operatie is er een kunststof band aangebracht om de verbinding tussen het sleutelbeen en het schouderblad te herstellen.

Vlak na deze operatie mocht cliënt geen zware dingen meer tillen. Voor het herstel stond een periode van 6 tot 9 maanden. Daarnaast is hij een aantal maanden bewegingsbeperkt geweest vanwege de kneuzing aan zijn ribben en het gebroken sleutelbeen. Ook had hij slaapproblemen en kon hij verscheidene hobby’s niet langer uitoefenen, zoals fitnessen en gitaar spelen. Gelukkig is de fractuur is na een tijdje hersteld, maar cliënt heeft zo nu en dan nog steeds last van pijnscheuten en het sleutelbeen is nog gevoelig.

Aansprakelijkheidsdiscussie

Alhoewel de wederpartij aangaf de aansprakelijkheid in principe te erkennen, vonden zij het toch noodzakelijk aanvullende informatie aan te vragen bij de politie door gebrekkige informatie aan de kant van hun verzekerde. Deze aanvullende informatie was er om medeschuld aan de kant van onze cliënt uit te sluiten. Het duurde daardoor enkele maanden voordat de aansprakelijkheid definitief erkend was. Deze vertragingstechnieken worden vaak gebruikt door verzekeraars. Lees meer hierover in onze blog met de top vijf vertragingstactieken van verzekeraars.

Schadevergoeding

Onze letselschadejuristen zijn bekend met deze vertragingstactieken en de jurist is in de tussentijd natuurlijk gewoon wel doorgegaan met behandeling de zaak. De jurist heeft alvast de schade in kaart gebracht en alvast een voorschot voor cliënt aangevraagd, zodat hij de kosten veroorzaakt door het ongeval direct kon betalen.

Als gevolg van het ongeval kon de jongen twee maanden niet werken, waardoor hij inkomsten is misgelopen. Daarnaast heeft cliënt een vergoeding gehad voor hulp in de huishouding, omdat hij door het ongeval en de operaties volledig hulpbehoevend was. Ook zijn de kosten voor de schade aan zijn motor natuurlijk vergoed. Uiteraard heeft onze jurist zich ook sterk gemaakt voor een afdoende smartengeldvergoeding.

Cliënt was erg tevreden met de service van onze letselschadejurist. De juriste is verrast met een kaartje, bloemen en chocolaatjes als bedankje.

Lees hier meer over de ervaringen van onze cliënten.

Zelf een verkeersongeval gehad en letselschade opgelopen? Neem vrijblijvend contact op!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.