Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

arbeidsongeval

Werkgever aansprakelijk stellen: hoe werkt het?

Vermoedt u dat uw baas aansprakelijk is voor uw letselschade? Neem dan direct contact met ons op, zodat wij uw schade op uw werkgever kunnen gaan verhalen. Dit doen wij gratis en we gaan meteen voor u aan de slag. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat de relatie met uw baas niet zal verslechteren. U moet in de meeste gevallen immers met elkaar verder.

Uw werkgever aansprakelijk stellen

Aansprakelijkheidsfase bij een bedrijfsongeval, stappen:

Stap 1: Schakel eerst onze juridische hulp in. Hier zijn geen kosten aan verbonden

Stap 2: Vraag uw collega’s of zij hebben gezien wat er is gebeurd en laat hen dit op papier zetten

Stap 3: Stuur ons deze verklaringen toe

Stap 4: Wij stellen een brief op waarin wij uw werkgever aansprakelijk stellen

Stap 5: In de meeste gevallen reageert de verzekeraar van de werkgever op onze brief

Stap 5: Wij gaan in overleg met deze verzekeraar om voor u de schade vergoed te krijgen

Meer weten over de rest van het traject?

Ga dan verder naar: hoe werkt een letselschadetraject?

Stel uw werkgever aansprakelijk voor uw letselschade

U als werknemer zult eerst de werkgever aansprakelijk moeten stellen voor de door u geleden schade. De werkgever en/of zijn verzekeraar zal de aansprakelijkheid voor het bedrijfsongeval moeten erkennen.

Bekijk ook: letselschade door bedrijfsongeval 

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Aansprakelijkheid werkgever

Juridische hulp op maat

Wij bieden juridische hulp op maat, zodat u meer kans maakt om aansprakelijkheid door de werkgever erkend te krijgen. Wij proberen altijd de verstandhouding tussen u en uw werkgever niet te verslechteren.

Meestal is uw werkgever aansprakelijk

Onze letselschadejuristen kunnen de werkgever voor u aansprakelijk stellen. Uit de praktijk blijkt dat werkgevers vaak aansprakelijk zijn tegenover hun werknemers. De werkgever is namelijk verplicht alle maatregelen te treffen die nodig zijn om een bedrijfsongeval te voorkomen. Meestal is de werkgever aansprakelijk te stellen voor de door u geleden schade. Neem contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen of ons in te schakelen.

Werkgever moet waarschuwen voor gevaren

Dit houdt in dat de werkgever moet zorgen dat de werktuigen en materialen deugdelijk zijn. Doch ook dat de werkplek/vloer veilig is. Naast het zorgen van een veilige werkplek moet de werkgever de werknemer ook waarschuwen voor mogelijke gevaren. De werkgever moet instructies en voorlichtingen geven over het gebruik van bepaalde gereedschappen, plekken en werkzaamheden.

Werkgever moet toezicht houden

Ook dient de werkgever aan te tonen dat hij heeft toegezien op het opvolgen van zijn instructies. Voldoet de werkgever hier niet aan dan is hij meestal aansprakelijk voor een arbeidsongeval.

Wat te doen als slachtoffer van een bedrijfsongeval?

Wat moet u nu doen als u het slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval en u denkt dat uw werkgever aansprakelijk voor letselschade is?

  • De werkgever aansprakelijk stellen voor de schade (of laat ons dat doen)
  • In veel letselschadezaken is de werkgever aansprakelijk voor de geleden schade op grond van de zorgplicht
  • De werkgever heeft vaak de zorgplicht tegenover zijn werknemer geschonden
  • Schakel onze juridische hulp in.
  • Wij kunnen samen met u uw schade verhalen op uw wederpartij.

Inventarisatie van uw schade

De letselschadejurist van JBL&G zal samen met u de schade inventariseren. U kunt natuurlijk de kosten vergoed krijgen van uw eigen risico van de verzekering, de kilometers die u gemaakt heeft om bij het ziekenhuis of de dokter te komen, en de huishoudelijke hulp die u nodig had.

Arbeidsongeschikt door ongeval op het werk?

Wanneer u arbeidsongeschikt bent geraakt door ongeluk zult u verlies aan inkomsten hebben. Hiervoor moet u financiële compensatie krijgen. De jurist zal uiteindelijk in samenspraak met u uw gehele letselschade claimen.

Schakel zo snel mogelijk juridische hulp in

Bent u het slachtoffer van een ongeval op het werk? Twijfel dan niet en schakel direct onze juridische hulp in. Liever een terugbelverzoek indienen, ook dat kan. Ga naar: contact

JBL&G biedt u:

  • Letselschadejuristen met veel kennis en ervaring
  • Maximale schadevergoeding
  • Efficiënte en zorgvuldige behandeling van uw letselschadezaak
  • Gratis!

Schade door bedrijfsongeval claimen

Als slachtoffer van een ongeval op de werkvloer hebt u recht op een schadevergoeding. Er is een mogelijkheid tot vergoeding van de onkosten en een vergoeding als smartengeld. Claim vandaag uw schadevergoeding en vul het contactformulier in.

Arbeidsinspectie inschakelen voor ongeluk op het werk

Zo nodig schakelen onze letselschadejuristen de arbeidsinspectie in, om de juiste toedracht van het ongeval alsnog te laten achterhalen. Op die manier krijgen wij het vaak voor elkaar dat de aansprakelijkheid alsnog wordt erkend. U kunt hierna uw letselschade claimen!

Neem contact op!

Vindt u het lastig om uw werkgever aansprakelijk te stellen en wilt u vandaag nog hulp? Met behulp van onze letselschadejuristen zult u zo snel mogelijk een maximale schadevergoeding ontvangen. Onze letselschadejuristen zullen hun uiterste best voor u doen.

Wacht niet langer en schakel ons zo snel mogelijk in. U kunt onze contactgegevens vinden onder het kopje contact. Wij zullen binnen één dag contact met u opnemen.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.