Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

arbeidsongeval

Gewond geraakt door ongeluk met machine

Bent u het slachtoffer geworden van een bedrijfsongeluk? Vaak gebeuren bedrijfsongevallen door defecte of kapotte machines en/of materialen. Uw werkgever moet dan uw letselschade vergoeden. Wij kunnen u hierin bijstaan en een schadeclaim indienen.

Voorbeeld bedrijfsongeval met machine

U kunt hierbij denken aan een dakdekker waarbij de gasbus ontploft. Als gevolg hiervan heeft de werknemer tweedegraads brandwonden opgelopen. Niet alleen een explosie kan tot ernstig letsel lijden.

Een defecte machine of zetbank kan ervoor zorgen dat een lichaamsdeel moet worden geamputeerd. Vaak betreft dit handen, armen en/of benen.

Slachtoffers moeten hun levensstijl aanpassen aan de situatie. Dit zijn erg vervelende zaken. U, als slachtoffer, kunt uw werkgever voor de schade aansprakelijk stellen.

Bedrijfsongeval met ernstig letsel

Ons kantoor behandelt veel bedrijfsongevallen waarbij er sprake is van ernstig letsel. Onze letselschadejuristen hebben dan ook de nodige kennis en ervaring opgebouwd. Neem contact op met een van onze letselschadejuristen en wellicht dat zij u kunnen helpen met het verhalen van uw schade.

Hebt u uw hand tussen een gevaarlijke machine gehad met amputatie als gevolg? Leest u onderstaande vijf tips.

Vijf tips voor slachtoffers van een bedrijfsongeval

  • Laat getuigen van het ongeval hun verhaal opschrijven
  • Stel uw werkgever/baas aansprakelijk voor het ongeval
  • Bouw een dossier op en vraag medische informatie op bij uw behandelaren
  • Schakel juridische hulp in
  • Verhaal uw schade op de baas

Het is altijd verstandig een letselschadejurist in te schakelen, die u kan helpen. Neem contact met ons op en wij nemen uw zaak gratis in behandeling!

Indien nodig schakelen wij voor u de Arbeidsinspectie in. Vaak kan op die manier exact achterhaald worden wat precies de toedracht is geweest. De werkgever kan dan vaak niet anders dan aansprakelijkheid alsnog erkennen.

Letselschade door machine

Door een fout van een collega kunt u het slachtoffer worden van een arbeidsongeval. Een bedrijfsongeval kan ook worden veroorzaakt door een gevaarlijke of defecte machine. Door de machines kunt u verwondingen en letselschade oplopen.

Een kapotte machine met een scherp mes kan zorgen voor amputatie van uw vinger of zelfs gehele hand of arm.

Wat te doen bij verwondingen door machine?

Bij een verwonding waarbij een machine kapot is, bezoekt u direct na een bedrijfsongeval uw huisarts of een behandeld arts. Een huisarts of behandelend arts zal altijd een medisch dossier opbouwen van het letsel dat u hebt gelopen.

Aan de hand van uw medisch dossier kan dan worden aangetoond dat de klachten het gevolg zijn van het arbeidsongeval. Wacht dus nooit te lang met het bezoeken van uw huisarts!

Stel uw werkgever aansprakelijk na het bedrijfsongeval

Stel uw werkgever na een ongeval op de werkvloer schriftelijk aansprakelijk. Vaak is uw werkgever aansprakelijk voor uw schade en zal hij de schade moeten vergoeden. In de meeste gevallen heeft de werkgever een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, zodat uw verstandhouding met uw baas niet hoeft te verslechteren. Het betreft hier altijd een financiële compensatie.

Is uw werkgever aansprakelijk?  Wij kunnen voor u de schade verhalen op uw baas.

Schakel een letselschadejurist van JBL&G in

  • Gratis juridische ondersteuning
  • Persoonlijke en betrouwbare hulp
  • JBL&G werkt door heel Nederland en is onafhankelijk
  • Er zitten geen addertjes onder het gras

Een bedrijfsongeval kan plaats vinden door een defecte of kapotte machine. Hiernaast zijn er nog meer oorzaken waardoor een ongeval op de werkvloer kan plaats vinden. Uw werkgever kan voor het bedrijfsongeval aansprakelijk worden gesteld. U kunt uw schade verhalen op uw baas.

Wij staan klaar om u te helpen. Neem contact op!

Onze juristen staan klaar om u te helpen. Stuur ons nu alvast uw bericht, dan nemen wij vaak dezelfde dag nog contact met u op.

U hebt recht op de maximale schadevergoeding. Klik hier en stel uw vraag op het contactformulier of schakel gratis één van onze letselschadejuristen in!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.