Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Scooterongeluk: wat nu?

Er is u een scooterongeluk overgekomen. U bent hierbij gewond geraakt. U heeft pijn / klachten / verwondingen. Hierdoor maakt u extra (medische) kosten. En mogelijk ontvangt u tijdelijk minder salaris, omdat u niet kunt werken door het scooterongeluk. Indien de andere bestuurder aansprakelijk is, wordt al uw schade volledig vergoed.

Is de andere scooterrijder aansprakelijk? Dan kunnen wij u helpen met het vorderen van schadevergoeding. Voor u als slachtoffer is onze juridische bijstand kosteloos. Onze rekening wordt namelijk betaald door de (verzekeraar van de) tegenpartij.

Vul het contactformulier in, dan:

✓ hoeft u zich de komende tijd geen zorgen te maken; wij regelen alles voor u;
✓ hoeft u geen tijd te besteden aan het uitpluizen van regels en wetten;
✓ hoeft u geen ellenlange, juridische discussies te voeren.

Wij nemen uw zorgen uit handen. Alle kosten die u noodzakelijkerwijs moet maken, alle financiële schade die u oploopt; neem contact op. Want wij zorgen dat alles wordt vergoed.

Klik hier en vul uw naam en telefoonnummer in

Aangereden door een scooter of brommer

U bent aangereden door een scooter / brommer. Tijdens een rit op de scooter of brommer bent u aangereden door een andere scooter of brommer. Hierdoor is er letsel ontstaan. Hiervoor bent u medisch behandeld. Door het ongeluk maakt u allerlei extra kosten. Mogelijk kunt u een tijd niet werken.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Onze juristen zijn goed bekend met dit soort zaken. Wij regelen dagelijks schadevergoeding voor scooterrijders. Wij kunnen u in deze zaak juridisch adviseren en bijstaan. Groot voordeel: dit kost u zelf niets.

Bij een scooterongeluk kan het letsel variëren van blauwe plekken tot ernstig hersenletsel. De gevolgen zijn het grootst bij een val zonder helm. Daarnaast loopt men na een botsing meestal botbreuken op. In een aantal gevallen is een operatie en revalidatie noodzakelijk. Dit heeft grote impact op uw leven.

Richt u zich volledig op medisch herstel? Dan voeren wij de juridische discussie met de verzekeraar. Wij zoeken uit wie er aansprakelijk is. En wij berekenen uw totale schade.

Klik hier en meld uw schade. Wij nemen uw zaak vandaag nog in behandeling.

Aansprakelijkheid scooterongeluk: wie is er fout?

Bij een botsing tussen twee scooters of een scooter en een brommer is de partij die de verkeersregels heeft overtreden aansprakelijk. Is de ander in de fout gegaan, dan moet dit door u worden aangetoond. Hoe sterker het bewijs, hoe hoger de kans op schadevergoeding.

● bel altijd de politie;
● zorg voor een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier;
● vraag getuigen om een schriftelijke verklaring.

Scooterbestuurder aansprakelijk

Dit om schriftelijk aan te tonen dat de andere scooterbestuurder aansprakelijk is. En u uw schade volledig vergoed krijgt. In vrijwel alle gevallen is de bestuurder WA-verzekerd. De verzekeraar van de andere partij vergoedt uw letselschade.

Ga zo snel mogelijk naar uw huisarts. Noteer alle kosten die u maakt. Dit is van groot belang bij het eisen van schadevergoeding. Verzekeraars doen er alles aan om de totale schade zo laag mogelijk te laten uitvallen.

Wij kennen de werkwijze en smoezen van verzekeraars. Laat ons daarom de juridische discussie voeren. Dit resulteert in een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor u.

Zie ook: aansprakelijkheid verkeersongeval

Wat is er gebeurd? Vertel uw verhaal of stel een vraag

Stel gemakkelijk en snel uw vraag via het onderstaande formulier.

1. Vul hieronder uw vraag in
2. Klik op de knop
3. Wij beantwoorden graag telefonisch uw vragen
4. Indien u dat wenst geven wij ook schriftelijk een reactie

Stel een vraag

Aansprakelijkheid scooterongeluk: beide fout

Indien beide scooterbestuurders een verkeersfout hebben gemaakt, is er sprake van “eigen schuld”. In dat geval zal de schade worden verdeeld. Bij schuld van beide partijen (beide in de fout gegaan), bestaat óók kans op schadevergoeding. Juridisch zal bepaald moeten worden wie welk deel van de schade krijgt toegekend.

Klik hier en vul uw gegevens in. Wij berekenen dan exact hoeveel schade u kunt claimen.

Geschil met WA-verzekeraar

Na een scooterongeval is de wederpartij / verzekeraar verplicht om uw schade te vergoeden. Weigert de aansprakelijkheidsverzekeraar van de tegenpartij:

● de aansprakelijkheid te erkennen?
● rekening te houden met uw letsel?
● uw claim te accepteren?

Neem dan direct contact met ons op. Wij gaan de discussie aan en weten de verzekeraar tot betalen te krijgen. Ook bij andere problemen of een geschil met een verzekeraar staan wij u graag bij. Wij verlenen slachtoffers gratis juridische bijstand en advies bij letselschade. Wij berekenen u geen kosten door, hier ontvangt u vooraf een verklaring van.

Meer informatie over scooterongevallen

Klik op een tab voor meer nuttige informatie:

● Scooter onverzekerd
● Dader doorgereden of onbekend
● Geschil met verzekeraar

Scooter onverzekerd

Is de scooterrijder die het ongeval heeft veroorzaakt onverzekerd? In dat geval kunnen wij voor u een aanvraag doen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Onze rechtsbijstand is kosteloos. Aangezien het een uitgebreide procedure betreft, informeren wij u graag persoonlijk over de voorwaarden van het claimen van schadevergoeding via het Waarborgfonds.

Dader doorgereden of onbekend

Is de bestuurder van de scooter die het ongeval heeft veroorzaakt doorgereden? Het is mogelijk dat wij voor u een verzoek tot schadevergoeding indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Onze hulp is gratis. Aangezien het een uitgebreide procedure betreft, informeren wij u graag persoonlijk over de voorwaarden van het claimen van schadevergoeding via het Waarborgfonds.

Geschil met verzekeraar

De verzekeraar van de tegenpartij zal er alles aan doen om een zo laag mogelijk bedrag aan schadevergoeding uit te keren. De hoogte van de letselschadevergoeding is doorgaans minimaal. In de praktijk zal de aangeboden uitkering niet in verhouding staan met de schade die u lijdt en het leed wat u doormaakt.

Daarom zullen onze juristen er alles aan doen om de verzekeraar te overtuigen van het feit dat het ze het voorstel moeten herzien. Wij claimen de hoogst mogelijke schadevergoeding die mogelijk is. Voor slachtoffers verrichten wij onze juridische werkzaamheden kosteloos.

Schadevergoeding claimen? Klik hier en mail ons uw telefoonnummer door

Complete schadevergoeding: dit kunt u claimen

Is de aansprakelijkheid definitief vastgesteld? Dan heeft u recht op schadevergoeding. Alle gemaakte kosten en gemiste inkomsten moeten gecompenseerd worden. Aan de hand van specifieke vragen weten wij voor slachtoffers keer-op-keer de maximale schadevergoeding te claimen.

Zo werkt het:

1. Wij brengen uw huidige en toekomstige schade nauwkeurig in kaart;
2. Uit die berekening komt de totaalschade voort;
3. Dit totaalbedrag nemen wij op in de schadeclaim;
4. De schadeclaim sturen wij naar de (verzekeraar van de) tegenpartij;
5. Deze partij dient deze vordering onmiddellijk te voldoen.

Wanneer het een langlopende schade blijkt te zijn, dan vragen wij uw tegenpartij om zo snel mogelijk een voorschot op uw schade  uit te keren.

Na afloop van het letselschadetraject wordt de volledige schadevergoeding rechtstreeks naar uw eigen bankrekening overgemaakt. U kunt in een vroeg stadium al een voorschot krijgen.

De schadevergoeding voor scooterrijders bestaat uit:
● Reiskosten
● Studievertraging
● Reparatiekosten of vervanging van defecte scooter
● Vergoeding voor kopen van nieuwe kleding
● Vergoeding van schade aan telefoon
● Vergoeding eigen risico en kosten opname ziekenhuis / overige medische kosten
● Vergoeding voor mislopen van loon (doordat u bijv. tijdelijk minder kunt werken)
● Vergoeding voor inschakelen hulp bij de huishouding, boodschappen doen
● Vergoeding voor inschakelen hulp bij werkzaamheden tuin, onderhoud van huis
● Smartengeld
● Gemiste pensioenopbouw
● Verder alle kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben

Tip: noteer alle extra kosten die u maakt vanaf dag 1 al in een dagboekje.
Zie ook: schadevergoeding letselschade

Huisbezoek mogelijk

Op uw verzoek komt de jurist die uw zaak behandelt graag bij u langs. Dit is een uitstekend moment om in alle rust uw verhaal te doen en het ongeval te bespreken. Ook krijgen wij daardoor vaak beter inzicht van de schade die u lijdt. Op die manier kunnen alle schades verhaald worden.

De juristen, onze werkwijze, ervaringen van cliënten

Het team van Juridische Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht helpt cliënten o.a. bij een ongeluk tussen 2 scooters. Klik hier en lees meer over JBL&G. Indien u contact opneemt wordt u een persoonlijke jurist toegewezen. Bekijk hier de letselschadejuristen van team JBL&G.

Onze werkwijze:
1. uitzoeken of de tegenpartij juridisch aansprakelijk is;
2. tegenpartij aansprakelijk stellen;
3. de juridische discussie voeren;
4. accurate berekening van uw schade;
5. claimen van schadevergoeding, zorgdragen voor uitbetaling.

Meer weten over ons stap-voor-stap traject? Bekijk hier hoe wij te werk gaan.
En op de volgende pagina leest u wat onze cliënten van ons vinden.

Neem contact met ons op voor gratis juridische hulp

Bent u op de scooter aangereden door een andere scooter? Klik dan op de onderstaande knop en vul uw contactgegevens in. Wij, Juridisch Bureau Letselschade, nemen dan dezelfde dag nog contact met u op om het ongeval te bespreken. Klik hieronder op de knop en plaats uw naam en telefoonnummer in de invoervelden.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.