Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

bedrijfsongeval, bouwvakker met hijskraan

Letselschade als gevolg van een fout van een collega

Ongeveer tachtig procent van de arbeidsongevallen gebeurt door menselijke fouten. Het kan ook zijn dat u het slachtoffer bent geworden van een arbeidsongeval doordat uw collega een fout maakte.

Werkgever aansprakelijk voor fout van een collega

Ook hiervoor kan uw werkgever aansprakelijk zijn voor de door uw geleden letselschade. Neem telefonisch contact met ons op om voor meer informatie over een bedrijfsongeval door fout van een collega.

Slachtoffer van bedrijfsongeval door fout van collega

Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval en is dit te wijten aan een fout van een collega? Volg de volgende stappen om de schade op uw werkgever te verhalen:

  • Stel de werkgever aansprakelijk
  • Schakel juridische hulp in
  • Claim uw schade

Werkgever aansprakelijk stellen voor fout van ondergeschikte

Als u het slachtoffer bent van een arbeidsongeval zult u de werkgever hiervoor aansprakelijk moeten stellen. U vraagt dan schadevergoeding van uw baas voor een onrechtmatige daad van uw collega.

Uw werkgever is aansprakelijk voor fouten van ondergeschikten (artikel 6:170 BW). De fouten moeten wel zijn gemaakt tijdens werkzaamheden waarover de werkgever zeggenschap had ten tijde van het ongeval.

Uit de praktijk blijkt dat de werknemer ook zelf voor een gedeelte schuld kan hebben aan het ongeval. Bij bedrijfsongevallen doet dit niet ter zake.

Als bij een bedrijfsongeval de aansprakelijkheid erkend wordt, dient uw gehele schade te worden vergoed. Dit is bij wet geregeld in Nederland. Alleen als u opzettelijk of bewust roekeloos bent geweest, zal de schade niet worden vergoed.

Schakel ons vandaag nog in en onze letselschadejurist zal uw werkgever aansprakelijk stellen en de schade claimen. Neem contact met ons op of vul het contactformulier in.

Recht op een schadevergoeding na een bedrijfsongeval?

De door u opgelopen schade kunt u verhalen op de tegenpartij. Bij de meeste bedrijfsongevallen hebt u recht op een schadevergoeding voor de kosten en smartengeld. Ook als een collega van u het ongeval heeft veroorzaakt en u hierdoor schade heeft opgelopen, is uw werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen.

Wilt u weten welke schade u kunt eisen bij uw baas? Onze letselschadejuristen kunnen u gratis informatie verschaffen en helpen bij het verhalen van uw schade.

Schakel een letselschadejurist van JBL&G in:

Wat zijn de kosten van juridische bijstand?

De juridische hulp is helemaal gratis, dus u hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten.

U kunt vandaag nog gebeld worden door één van onze ervaren letselschadejuristen en zo komt u te weten of wij uw zaak voor u in behandeling kunnen nemen.

Uw werkgever kan aansprakelijk zijn voor de schade die u hebt opgelopen als gevolg van een fout van een collega. De fouten moeten wel zijn gemaakt tijdens werkzaamheden waarover de werkgever zeggenschap heeft.

Neem contact op!

Ons kantoor kan u juridisch bijstaan om uw schade te verhalen. Wij zorgen er persoonlijk voor dat u zo snel mogelijk een maximale schadevergoeding ontvangt. Schakel ons vandaag nog in.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.