JBL&G – Het begin

JBL&G begon in 2010 als klein kantoor in Assen. Mr. Yvonne Hooijenga besloot voor zichzelf te beginnen, na tien jaar op een groot letselschadekantoor gewerkt te hebben. Ze voelde zich niet meer thuis bij het kantoor en wilde weer terug naar de basis: het letselschadeslachtoffer.

Daarom staat bij JBL&G het slachtoffer op de eerste plaats, ook nu we zijn uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende letselschadekantoren van Nederland. We doen er alles aan, elke dag opnieuw, om hét beste juridische kantoor voor letselschadeslachtoffers te zijn. Dat betekent dat we alleen de beste mensen aannemen, en dat we investeren in onze mensen om ze de beste letselschadejuristen te maken.

Onze ambitie – Onze filosofie

Het beste juridische letselschadekantoor, dat is wat JBL&G wil zijn. Daar blijven we continu aan werken. Onze cliënten geven onze juridische hulp een 9, en dat willen we zo houden. Een 9 of een 10, met minder nemen we geen genoegen.

Elk letselschadeslachtoffer verdient de beste juridische hulp – gratis.

Onze filosofie brengt ons ook wat betreft het verhalen van de schade terug naar de oorsprong van het aansprakelijkheidsrecht. Het recht om het slachtoffer de kans te bieden zoveel als mogelijk is terug te kunnen keren in de situatie zoals die zou zijn geweest als de schadelijdende gebeurtenis zich niet zou hebben voltrokken. Een middel hiertoe is het verhalen van de schade, uitgedrukt in geld.

Maar JBL&G gaat verder …

JBL&G vordert niet simpelweg de daadwerkelijk door cliënt geleden schade, maar heeft als voornaamste doel het ondersteunen van de cliënt op zijn weg – in de meeste brede zin van het woord – naar een zo volledig mogelijk herstel. JBL&G is dan ook geen regelkantoor, dat via handjeklap met de verzekeraar en een berekening op de achterkant van een bierviltje een zak geld voor cliënt binnenhaalt. Bij ons draait het om zorgvuldigheid, rechtvaardigheid, persoonlijke betrokkenheid en kwaliteit.

 

Jij & JBL&G – Beloning

We werken gratis voor onze cliënten, maar dat betekent niet dat je bij JBL&G niets kunt verdienen. Hard werken en goede prestaties worden zeker beloond. Deze wijze van beloning doet recht aan alle individueel geleverde inspanningen en verschillen. Bovendien schept het door zijn duidelijke en transparante vorm vertrouwen en perspectief.

JBL&G kenmerkt zich door zijn duurzame visie. Het leveren van kwaliteit en het opbouwen van expertise vraagt om tijd. Tijd om de nodige ervaring op te doen, persoonlijke sterkte-zwakteanalyses op te maken en bij te stellen, en scholing te genieten in wat voor vorm dan ook. JBL&G gunt zijn medewerkers deze tijd en vraagt van hen om die zichzelf ook te gunnen.

JBL&G heeft een groot vertrouwen in zijn medewerkers en vertaalt dit vertrouwen onder meer in een innovatief model: ‘Werken Waar en Wanneer je Wilt’. Met dit experiment, dat in januari 2018 van start is gegaan, worden het persoonlijk welbevinden van de medewerker, de ontwikkeling en de blijvende drang naar verbetering en continuering van JBL&G in mindere mate gezocht in strak omlijnde kaders, beleid en regels. Met dit model wordt het in toenemende mate gezocht in de medewerker zelf.

Geen vast aantal vakantiedagen meer, flexplekken op kantoor, een meer vrije indeling van de werkdag en thuiswerken wanneer je dat wenst of het werk dat vraagt/toelaat. Met deze nieuwe stap wordt een groot beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid, maar ook op de verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen en het als team goed te doen.

JBL&G investeert in je ontwikkeling, biedt interne en externe scholing en draagt zorg voor intensieve coaching.

Maar de beste beloning van het werk? De dankbaarheid van tevreden cliënten.

Benefits

Behalve een beloning in geld (je loon) en de geluksmomentjes die tevreden cliënten teweegbrengen, vinden we het belangrijk dat je een gezond en fijn (werk)leven hebt, met een goede balans tussen werk en privé. Daarom krijgen al onze medewerkers de kans om te genieten van de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

Massages
Stijfjes na een hele dag achter de computer (ondanks de ergonomische zitballen en zit-stabureaus)? Stress voor een belangrijke meeting? Tijdens de maandelijks verzorgde stoelmassages kom je helemaal tot rust en word je weer heerlijk los gemasseerd.

Zorgverzekering
Via de Amersfoortse kunnen werknemers van JBL&G een collectieve zorgverzekering afsluiten. Hiermee krijg je een aanzienlijke korting op de diverse pakketten die deze zorgverzekeraar te bieden

Gezonde snacks
De fruitschaal is altijd gevuld en in de keuken geen marsrepen en gevulde koeken, maar biologische rijstwafels met pindakaas en volkorenkoekjes. Natuurlijk mogen ook lekkere theetjes en een goede koffiemachine (latte macchiato anyone?) niet ontbreken in de keuken.

VrijMiBo
Op de vrijdag doen we iets minder gezond (al zijn onze wijn en chips wel biologisch) en komen de bitterballen op de bar. Of op het balkon, als het lekker weer is. Om 5 uur zet iedereen z’n computer uit, gaat de muziek aan en worden de met bier en wijn gevulde koelkasten opengetrokken. Waar het aan de bar een en al gezelligheid is, gaat het er bij de voetbaltafel soms fel aan toe.

Golf
Ontspanning is belangrijk, en een heel fijne manier om dat te doen is golf! Daarom helpt JBL&G je bij het behalen van je GVB, bijvoorbeeld door het sponsoren van een tweedaagse golfcursus waarmee je je theorie haalt en baanpermissie krijgt.

Sporten
Net als golf heeft iedere andere vorm van sporten eveneens een ontspannende werking en vormt het een ideale manier om je hoofd leeg te maken. Daarnaast is sporten een voorwaarde om een gezond lichaam te krijgen en te behouden. Daarom sponsort JBL&G je abonnement bij Fysiomed. Een fijne sportschool met goede en professionele begeleiding. De sportschool ligt tegenover ons kantoor, zodat je voor, tijdens of na je werk direct de gym in kunt.

De perfecte werkplek
Alles buiten kantoor goed regelen ten bate van een goede gezondheid is van groot belang. Maar wat te doen met de werkplek zelf? JBL&G is van mening dat ook de werkplek zelf een gezonde portie aandacht verdient. Het kan toch niet goed zijn om 8 uur per dag in dezelfde houding te blijven zitten?! Om lichamelijke klachten te voorkomen zijn er in elke kamer ergonomische Togu zitballen aanwezig en kunnen de bureaus automatisch in hoogte worden versteld. Hierdoor kun je staand werken wanneer het lichaam daarom vraagt. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat staand bellen een boodschap beter doet overkomen. Klinkt het onwaarschijnlijk? Probeer het eens keer!

Nachtje weg
Elk jaar gaan we met het hele kantoor een nachtje weg, naar een lekker luxe hotel. We volgen dan een training om de teamspirit te verhogen en krijgen de tijd om elkaar echt goed te leren kennen, tijdens een lekker diner, drankjes in de avond, pasjes in de nacht, en het ontbijt de volgende ochtend.

Teamuitje in Zutphen

Het team tijdens ons jaarlijkse nachtje weg in Zutphen

Fun
De activiteitencommissie verzorgt regelmatig uitjes voor iedereen die daar zin in heeft. Zo hebben we fanatiek gestreden tijdens het lasergamen, ons best gedaan om uit een escaperoom te ontsnappen, gedobbeld om sinterklaascadeautjes en hebben we met z’n allen door de grachten gevaren op een zonnige namiddag. Ook vieren we elk jaar Kerst met een kerstdiner en persoonlijke cadeautjes voor iedereen onder de kerstboom!

JBL&G Academy – Ontwikkeling

Ook al heeft iedereen die bij ons werkt een goede opleiding achter de rug, het echte leren begint pas op de werkvloer. En écht leren, dat leer je door te doen. Daarom word je bij JBL&G niet aan het handje gehouden, maar word je uitgedaagd initiatieven te ontplooien en vanaf dag één proactief te werk te gaan.

Je krijgt de vrijheid en daarbij de verantwoordelijkheid om het beste uit jezelf te halen. Persoonlijke groei en verrijking staan bij JBL&G dan ook voorop. Alleen door dicht bij jezelf te blijven, zelf te ontdekken waar je kracht ligt, je talent, maar ook je grens, geef je ruimte aan dat ene ultieme doel: de beste letselschadejurist worden en blijven.

Je wordt vanaf dag één in het diepe gegooid, maar wel met een kurkje om en zwemvleugeltjes. Intensieve, dagelijkse begeleiding wanneer jij dat nodig hebt. Scholing en verdieping. In-company trainingen. Jurisprudentiebesprekingen. VJPP lezingen. Kwaliteitscontroles. Coachingsgesprekken. Je staat geen dag stil, zodat je doorgroeit, verder ontwikkelt. Als jurist, en als persoon.

Alle ontwikkelmogelijkheden op een rijtje:

 • Register expert: de mogelijkheid tot het volgen van de benodigde cursussen voor inschrijving bij het NIVRE.
 • VJPP: Bedrijfslidmaatschap van de Vereniging voor Jonge Professionals Personenschade en mogelijkheid tot het bezoeken van de evenementen.
 • In-company: zoals een cursus whiplash van Arvin Kolder, bedrijfsongevallen van Veeru Mewa, medische aansprakelijkheid van Rolinka Wijne en Harvard onderhandelen in de letselschade.
 • Klasjes: in kleine groepjes wordt op interactieve wijze kennis gedeeld en dieper in een specifiek onderwerp gedoken. Te denken valt aan economische kwetsbaarheid, smartengeld, bewijslast na een bedrijfsongeval, de billijkheidscorrectie of reflexwerking.
 • Jurisprudentiebespreking: elke week bespreken we de meest recente uitspraken onder het genot van een smoothie.
 • Intervisie: regelmatig vindt er een intervisiemoment plaats, waarbij je samen met je team één of twee ingebrachte onderwerpen nader bespreekt en onder de loep neemt.
 • Intensieve coaching: door middel van een traineeship (voor startende juristen) of door nauw contact met je teamleider (een ervaren jurist).
 • Talentontwikkeling: naast je kerntaken krijg je ook de ruimte om andere talenten te ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld masterclasses aan studenten geven om je presenteer-skills te verbeteren of een artikel schrijven om aan je schrijftalent te werken.

Cursus

JBL&G Spirit – Kernwaarden

Ambitieus.
Betrokken.
Persoonlijk.
Out of the box.

De juristen bij JBL&G hebben een sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, dat is waarom we aan de – volgens ons – goede kant staan: de slachtofferkant.

Onze juristen zijn open minded: ze staan open voor feedback, zijn in staat tot zelfreflectie en bereid om te leren en te ontwikkelen. Ze denken out of the box. Het recht is geen vastomlijnd gegeven, maar leent zich voor meerdere interpretaties. Het vermogen tot analyseren, waarbij met een brede blik, vanuit verschillende standpunten, een tactisch en goed doordacht plan van aanpak wordt opgesteld, kenmerkt het creatieve brein van een goede letselschadejurist en daarmee van onze mensen.

Dit is hetgeen we zoeken in mensen, dit is wat we stimuleren en dit maakt dat we trots zijn op ons team: een gedreven, betrokken, deskundig en gemotiveerd team dat uitdagingen niet uit de weg gaat, maar die met een persoonlijke touch, tactisch doch daadkrachtig en met zelfvertrouwen tegemoet treedt.

Bedrijfscultuur

Informeel, transparant en hiërarchisch plat. Iedereen, van boekhouder tot management, staat open voor en draagt bij aan verbeteringen en nieuwe ideeën en is niet bang voor verandering. Verandering staat voor iets nieuws, voor groei, voor ontwikkeling, voor levendigheid en vitaliteit.

Met groei en ontwikkeling zijn we niet alleen bezig op cursusdagen, dat vind je ook terug in kleine dingen. Om groei, ontwikkeling en levendigheid te stimuleren, kunnen de juristen bijvoorbeeld een fles champagne winnen wanneer zij een zaak winnen die in eerste instantie moeilijk haalbaar wordt geacht. Zo wordt de tevredenheid van een cliënt niet alleen ervaren maar ook gevierd met bubbles.

Lasertag

Hecht team

JBL&G is een familiekantoor. Dat betekent dat we het, naast een goede band op de werkvloer, ook belangrijk vinden om elkaar daarbuiten beter leren te kennen. Bij de benefits las je al over onze wekelijkse VrijMiBo, uitjes met het hele team, en het jaarlijkse nachtje weg. Want je kunt de hele dag met iemand op de kamer zitten, je leert iemand toch van een andere kant kennen terwijl je bezweet rondrent met een lasergun in je hand, elkaar uitdaagt voor een potje tafelvoetbal, of met een biertje het aankomende weekend bespreekt.

Behalve al deze gezelligheid met je directe collega’s, vinden we het ook belangrijk dat de band met de directie nauw blijft en de lijntjes kort. Zodat jij altijd op de hoogte bent van onze visie en plannen, en wij altijd weten wat er bij jou speelt. Jouw goede ideeën, jouw enthousiasme en jouw waardering: dat is wat wij belangrijk vinden. Dus ook jouw zorgen en feedback hebben we nodig, zodat we weten wat er goed gaat en wat er beter kan.

In een groeiend bedrijf kan het lastiger worden om die band zo goed en direct te houden als die in het begin was, maar we doen er alles aan om die band te behouden. Onder meer door:

 • Werkbesprekingen: waarin we transparant zijn over de groei, cijfers en onze nieuwe plannen.
 • Personeelsvertegenwoordiging: de PVT adviseert ons op basis van input van de werknemers over belangrijke beslissingen.
 • Jaargesprekken: in ieder geval eenmaal per jaar staan we samen met jou stil bij je vorderingen, bij je wensen en je eventuele zorgen of knelpunten.
 • Date met de directeur: elke medewerker gaat een keer per jaar 1 op 1 iets doen met de directeur, zoals gezellig uit eten of drankjes doen, iets avontuurlijks als skydiven of paardrijden, of wat ontspannends zoals een rondje golf of naar de film. Niets is te gek, zelfs een tripje naar Parijs staat op de planning!

Skydive

Sollicitatieprocedure – De klik

Van iedereen die we uiteindelijk uitnodigen voor een gesprek op ons kantoor, nemen we gemiddeld genomen 1 op de 10 juristen aan. Op papier is iedereen die we uitnodigen geschikt, daarna gaat het om de klik. Wie past bij ons, wie deelt onze ambitie, wie droomt met ons mee?

Onze sollicitatieprocedure is doelgericht en to the point. Geen urenlange gesprekken. We geloven niet in wekenlange procedures, maar werken in een kort tijdsbestek naar ons doel toe; het vinden van een jurist die op zijn eigen unieke manier een aanvulling is voor ons team, onze deskundigheid en de letselschadewereld in zijn algemeenheid.

Ronde 1: Motivatiebrief en C.V.
Ronde 2: Kennismakingsgesprek
Ronde 3: Assessment
Ronde 4: Eindgesprek

Het raadplegen van openbare (online) bronnen zoals Google, LinkedIn of Facebook kan onderdeel uitmaken van ons sollicitatieproces.

Houd onze website, Linked In, Twitter en Facebook in de gaten voor openstaande vacatures.

Gratis

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Daadkrachtig

Daadkrachtig

Wij staan bekend om onze daadkrachtige aanpak. Onze juristen zetten alles op alles om uw schade vergoed te krijgen.

Ervaring

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.