Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

telmachine om letselschade te claimen

Smartengeld vergoeding na verkeersongeval

Mogelijk komt u na een aanrijding in aanmerking voor een smartengeldvergoeding. Het is een tegemoetkoming in geld voor de geleden immateriële schade (pijn, verdriet, en “verlies van levensvreugde”) die een slachtoffer van een ongeval heeft ondervonden.

In Nederland kan het smartengeld geclaimd worden op grond van artikel 6:106 BW. Tegenover deze immateriële schade staat materiële schade, ook wel vermogensschade genoemd.

Komt u in aanmerking voor een smartengeld uitkering?

Wilt u weten of u in aanmerking kunt komen voor een smartengeld uitkering na ongeval? Hiervoor hebben wij wat meer informatie van u nodig. De juridische hulp die ons letselschade bureau geeft is gratis. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en laat u uitleggen hoe onze letselschadejuristen te werk gaan. Samen kunnen wij bekijken welk bedrag aan smartengeld u kunt claimen bij de tegenpartij.

Onze hulp is er op gericht om uw schade en uw kosten geheel vergoed te krijgen. Ons kantoor is betrouwbaar, heeft ervaren juristen in dienst en werkt snel en efficiënt.

Hoogte smartengeld berekenen

De hoogte van het smartengeld na een verkeersongeval is afhankelijk van verschillende factoren. De Smartengeldgids van de ANWB maakt onderscheid in verschillende soorten letsel:

  • Gering letsel
  • Licht letsel
  • Matig letsel
  • Ernstig letsel
  • Zwaar letsel
  • Zeer zwaar letsel
  • Uitzonderlijk zwaar letsel

Meer over letselschade na verkeersongeval

Er zijn dus een aantal belangrijke factoren die bepalen hoeveel vergoeding u kunt ontvangen. Slachtoffers van letselschade kunnen hierbij het beste altijd direct een beroep te doen op juridische bijstand. Zo weet u ook sneller hoeveel smartengeld u kunt claimen.

Hoogte smartengeld

Neem contact op met ons letselschadekantoor en vraag om een indicatie van de hoogte van uw smartengeld. Stuur ons direct een bericht, zodat u hierover iets meer zekerheid krijgt. Exact kunnen wij dat nooit zeggen, zonder dat wij uw dossier in behandeling hebben.

Het gaat er namelijk om dat onze juristen moeten weten wat uw (blijvende) klachten zijn, hoe oud u bent, wat de gevolgen voor u zijn in het dagelijks leven etc. Dit is van belang voor het bepalen van uw claim.

Uw materiële schade (vermogensschade) kunnen wij wél exact voor u berekenen. U kunt op onze site ook zélf vast berekenen hoe hoog uw vermogensschade ongeveer kan zijn: bereken letselschade

Hoeveel smartengeld u uiteindelijk kunt ontvangen is pas aan het eind van uw letselschadezaak helemaal duidelijk. De aan ons kantoor verbonden medisch adviseur adviseert ons over het letsel zoals u dat heeft geleden. Uw verwondingen spelen hierbij een grote rol. Hebt u letselschade opgelopen, dan is het altijd raadzaam juridische bijstand in te roepen.

Gratis juridisch advies

Ons kantoor geeft gratis juridisch advies. Wij geven eerlijk advies en beloven geen gouden bergen. Uiteraard proberen onze letselschadejuristen wel om al uw kosten vergoed krijgen. U heeft tenslotte een ongeluk gehad, waarvoor u een schadevergoeding wenst te ontvangen.

Smartengeld ontvangen? Neem contact op!

Onze letselschadejuristen begrijpen dat u na een ongeval graag zo snel mogelijk wilt weten hoeveel smartengeld u kunt ontvangen. Wij zullen ook ons best doen u hierover zo eerlijk mogelijk te berichten.

Wanneer u namens ons uw schadeclaim laat indienen weet u zeker dat u goed en betrouwbaar wordt geholpen bij het claimen van uw letselschade.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.