Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade

U bent gewond geraakt door een ongeval of u heeft te maken met (psychische) klachten. Als gevolg daarvan maakt u extra kosten of loopt u inkomsten mis. Dat betekent dat u te maken heeft met letselschade.

Is het letsel ontstaan door de schuld van een ander, dan heeft u recht op schadevergoeding. Wij verlenen slachtoffers van een ongeluk met letsel gratis juridische bijstand en advies. Wij claimen uw schadevergoeding.

Bespaar veel tijd: onze juristen regelen alles voor u
Geen juridische kennis nodig: wij begeleiden u stap-voor-stap
Nauwkeurige berekening van uw schade: altijd de maximale schadevergoeding

Klik hier en vertel ons wat er is gebeurd. Voor slachtoffers met letsel werken wij altijd gratis. Cliënten waarderen onze snelle, daadkrachtige aanpak. Wij voeren een nauwkeurige berekening uit van uw huidige- en toekomstige letselschade. Uw dossier wordt dezelfde werkdag al door ons in behandeling genomen. Neem vandaag nog contact met ons op!

U heeft letselschade

U heeft letselschade opgelopen. Dit heeft invloed op uw dagelijks leven. De eerste stap is medisch herstel. Vanaf dag één maakt u extra kosten. En mogelijk loopt u inkomsten mis doordat u tijdelijk niet kunt werken. U wilt al uw schade vergoed zien. Veel voorkomende schadeposten zijn:

• Misgelopen inkomsten;
• Ziektekosten: medische behandelingen en medicijnen;
• Kosten voor openbaar vervoer;
• Kosten voor huishoudelijke hulp;
• Beschadigde spullen: auto, fiets, scooter, mobiel, kleding, tas, etc;
• Smartengeld.

Wilt u een nauwkeurige berekening van uw schadeposten? En is de andere partij aansprakelijk voor uw letsel? Neem dan direct contact een letselschade advocaat bij ons op. Wij nemen u de juridische zorgen uit handen en we zorgen ervoor dat uw schade volledig wordt vergoed. Onze hulp is kosteloos voor u. Wij staan bekend om onze snelle, daadkrachtige aanpak. U kunt zich volledig richten op medisch herstel. Lees de ervaringen van onze cliënten.

Wat is letselschade?

Letselschade is materiële en immateriële schade die u kunt lijden als gevolg van lichamelijk en/of psychisch letsel. Bij materiële schade denken we aan:

• Medische kosten;
• Kosten voor huishoudelijke hulp;
• Kosten voor aanpassingen in uw huis;
• Verhuiskosten;
• Motorvoertuig of fiets;
• Kleding, mobiel, tas, etc;
• Ziekenhuisopname;
• Vervoerskosten;
• Aangepaste vakantie.

Oftewel: alle schadeposten die in geld zijn uit te drukken.

Immateriële schade of smartengeld

En dan is er nog de immateriële schade. Deze schade heeft betrekking op de psychische schade die het slachtoffer heeft opgelopen. Daarbij valt te denken aan:

• Verkeerstrauma’s;
• Angst voor honden;
• Eenzaamheid door vermindering sociale contacten;
• Verdriet van blijvende invaliditeit waardoor u arbeidsongeschikt bent of uw passies niet meer kunt uitvoeren;
• Verminderde levenslust;
• Slaapstoornissen.

Psychische klachten na een ongeval

Heeft u last van psychische klachten naar aanleiding van een ongeval? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding voor deze immateriële schade. Dit wordt in de juridische wereld ook wel smartengeld genoemd. Een aantal factoren spelen een rol bij de berekening van smartengeld:

• Ernst van het letsel;
• Revalidatieperiode;
• Hoeveel effect heeft het op uw levenslust? (kunt u uw passies nog uitvoeren);
• Hoe zwaar weegt het ongeval op uw schouders? (ernst van het trauma);
• Leeftijd van het slachtoffer.

Het vervelende van letselschade is dat het een blijvend litteken kan vormen. Door lichamelijke klachten, maar ook door psychische klachten. Een aangepaste woning, aangepaste vakanties en wekelijkse afspraken met een psycholoog. Aanpassingen in uw leven die u niet had voorzien. En onvoorziene zaken brengen altijd onvoorziene kosten met zich mee.

Deze onvoorziene kosten, met betrekking tot uw letselschade, kunnen torenhoog worden. Daarom is het verstandig om een nauwkeurige schadevergoeding te laten berekenen. Dit scheelt u een hoop financiële problemen in de toekomst.

Waar kunt u letselschade oplopen

Iedereen kan letselschade oplopen. Buiten of binnen. Op straat, in het openbaar vervoer, in het park of op het werk. Dit letsel kan ontstaan zijn door bijvoorbeeld:

  • Een verkeersongeval;
  • Een bedrijfsongeval;
  • Een hondenbeet;
  • Of een ander ongeval.

Er zijn verschillende soorten ongevallen met letselschade als gevolg. Wat vast staat is dat het een grote impact kan hebben op uw leven. Letselschade laat altijd zijn sporen achter. Emotioneel, financieel of lichamelijk (bijvoorbeeld een hersenletsel na ongeval). Het is daarom altijd verstandig om een letselschadejurist in te schakelen. Een jurist die uw belangen behartigt.

Betrouwbare juridische hulp

U bent op zoek naar betrouwbare juridische hulp. Tijdens uw zoektocht stuit u op een zee aan letselschadebureaus. Hoe u daar de meest betrouwbare en deskundige juridische hulp uit kiest? Onderzoek of het letselschadebureau het keurmerk van de Letselschade Raad draagt. Zoals ons letselschadebureau.

JBL&G mag dit keurmerk dragen omdat onze belangenbehartigers en interne organisatie aan alle kwaliteitseisen voldoen. U bent bij ons dus verzekerd van betrouwbare en onafhankelijke juridische hulp van deskundige juristen. De hulp die u verdient als u het slachtoffer bent van een ongeval.

Stel een vraag

kop staart botsingVerkeersongeval

U kunt letselschade oplopen als gevolg van een verkeersongeval. Iemand maakt een verkeersfout en rijdt u daarbij aan. Wanneer u hierdoor schade lijdt, kan JBL&G u helpen deze schade te claimen bij de tegenpartij.

 

Bent u deels schuldig aan de aanrijding? Dan kunt u alsnog een deel vergoed krijgen. Er wordt dan gekeken naar de aansprakelijkheid van beide partijen. Wie heeft welke verkeersfout begaan? Wie is er bijvoorbeeld aansprakelijk bij een hersenletsel na ongeval? En wat is de ernst van de letselschade? Kortom wie is er aansprakelijk bij letselschade?

Als fietser aangereden

Wordt u als fietser of voetganger aangereden? Door een motorvoertuig? Dan heeft u, zelfs bij eigen schuld, minstens recht op 50% schadevergoeding. Behalve als u roekeloos gedrag vertoonde of bij overmacht van de automobilist. Overmacht wordt zelden toegekend in de praktijk.

Lees hier meer over op onze pagina  Aangereden op de fiets: claim schadevergoeding bij letsel. En op de pagina: Als voetganger aangereden. Een verkeersongeval kan iedereen overkomen. Letselschade kan u veel tijd, geld en energie kosten. Geef uw zaak uit handen. Geniet van de service en kwaliteit van onze juristen.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: letselschade na verkeersongeval.

Bedrijfsongeval

bedrijfsongeval

Ook op het werk gebeuren veel ongevallen. In de meeste gevallen is uw werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen. Uw werkgever dient te zorgen voor een veilige werkomgeving. Niet alleen dat, hij is ook verantwoordelijk voor de werknemers.

 

Bent u gewond geraakt door de fout van een collega? Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden die zijn opgedragen door uw werkgever? Dan is uw werkgever daarvoor aansprakelijk te stellen. Uw werkgever is tijdens werktijd verantwoordelijk voor de werknemers.

Lees hier meer over op de pagina fout van collega.

Beroepsziekte

Het is ook mogelijk dat u een beroepsziekte oploopt. Een ziekte die te wijten is aan de werkomstandigheden of werkomgeving. De letselschade die u kunt oplopen:

• Burn-out;
• RSI;
• Versleten rug en schouders.

Het kan natuurlijk zomaar dat u letselschade oploopt in uw werkomgeving. Uw werkgever is daar doorgaans goed voor verzekerd. Laat uw letselschade dan ook vergoeden door de verzekering van de werkgever. Daar heeft u recht op. Maakt u zich geen zorgen over de toekomstige werkverhouding. Wij houden rekening met de verstandshouding tussen werkgever en werknemer. Onze juristen proberen, wanneer u nog steeds werkzaam bent voor deze werkgever, de verstandhouding zo min mogelijk te verstoren. U moet in dat geval immers nog met elkaar verder!

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: letselschade door bedrijfsongeval.

Ander ongeval

hondenbeet

Heeft u een ander ongeval meegemaakt, bijvoorbeeld een hondenbeet, een product dat gebrekkig was, letselschade door een whiplash of een trap van een paard etc. en lijdt u hierdoor letselschade? Neem dan ook deze letselschade serieus. Ook dan kunnen deze ongevallen u tekenen voor het leven. Het kan een traumatische ervaring zijn.

Dwarslaesie door ongeval

Het kan ook goed misgaan. De gevolgen zijn dan soms niet te overzien. Stel dat u bijvoorbeeld een dwarslaesie oploopt. Eén van de ernstigste vormen van letselschade. Uw hele leven staat dan op zijn kop. Juist dan is het goed dat een ervaren en gedreven letselschadejurist ervoor zorgt dat uw gehele schade wordt vergoed.

Letselschadevergoeding is bij heel ernstige ongevallen waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het heel belangrijk dat u daar wel achteraan gaat. Anders draait u mogelijk zelf voor de kosten op. Daarnaast komt u in aanmerking voor smartengeld. Dit komt door de ernst van de letselschade.

Neem contact op met onze ervaren juristen om zo uw letselschade vergoed te kunnen krijgen.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: overige letselschade.

Schadevergoeding claimen

Wanneer u letselschade heeft geleden door de schuld van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De (verzekeraar van de) tegenpartij zal uw schade moeten vergoeden. Wij berekenen uw schade zeer nauwkeurig en dienen een schadeclaim voor u in.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: schadevergoeding letselschade.

Info & tips

Na een ongeval komen er veel dingen op uw af. Wat is belangrijk? Waar moet u op letten? Lees onze info & tips om ervoor te zorgen dat u (samen met ons) uw schadevergoeding maximaal en snel kunt claimen.

Bekijk onze pagina: info & tips.

Ervaringen

Bij JBL&G werken ervaren juristen met het hart op de goede plaats. Zij zorgen ervoor dat uw letselschade op korte termijn en zo reëel mogelijk aan u wordt betaald. Lees wat onze cliënten over ons zeggen.

Bekijk onze pagina: ervaringen.

Blog

JBL&G houdt u op de hoogte van de laatste stand van zaken met betrekking tot nieuws, rechterlijke uitspraken en belangrijke zaken omtrent letselschade(slachtoffers). Lees onze blogs om goed geïnformeerd te worden over letselschade.

Bekijk onze blogartikelen.

Over JBL&G

JBL&G vindt het belangrijk dat u weet met wie u te maken krijgt, wanneer u uw zaak door kantoor laat behandelen. Er zijn zoveel anonieme letselschadebureaus op de markt, waardoor het niet altijd duidelijk is wie u gaat helpen. Wij willen transparant en duidelijk zijn over ons kantoor, onze filosofie en onze letselschadejuristen.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: over JBL&G en lees meer over ons.

Neem contact op voor gratis juridisch advies

Wilt u dat wij uw letselschadezaak in behandeling gaan nemen? Wilt u algemene informatie over letselschade of uw eigen letselschadezaak? Weten hoe hoog uw smartengeld of schadeclaim is? Neem contact met ons op voor een gratis en geheel vrijblijvend gesprek met één van onze juristen.

Contact opnemen: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.