Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade advocaat

U bent op zoek naar een advocaat die uw schadevergoeding kan claimen. De letselschade die u heeft opgelopen door een ongeval. Een ongeval waar iemand anders aansprakelijk voor is. En daar heeft u recht op! Wist u dat u dat ook kunt laten doen door een letselschadejurist? Een belangrijk verschil:

 • Voor de diensten van een advocaat kunt u een hoge rekening verwachten
 • Letselschadejuristen mogen hun diensten gratis aanbieden aan letselschadeslachtoffers

Gratis juridische hulp

Wij bieden u gratis juridische hulp bij letselschade. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons over uw ongeval en letselschade. Dezelfde werkdag kunt u al een reactie van ons verwachten. Eén van onze gespecialiseerde juristen neemt uw zaak gelijk in behandeling.

Lees meer over de voordelen van ons letselschadebureau op de pagina De voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Schadevergoeding advocaat versus gratis jurist

Het uurtarief van een advocaat is hoog. De kosten die u moet maken kunnen daardoor ook heel snel, nóg hoger oplopen. Een letselschadejurist hoeft geen kosten bij u in rekening te brengen. In de wet is vastgelegd dat de tegenpartij onze kosten moet vergoeden. Dit kunt u terugvinden in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. Onze juristen brengen bij slachtoffers van ongevallen dan ook nooit een nota in rekening. Dit krijgt u in het eerste contact schriftelijk bevestigd.

Kosten vergoed door tegenpartij

Want wat was er gebeurd als u geen ongeluk had gehad? Juist, dan had u ons ook niet nodig. U heeft ons nodig om de letselschadevergoeding te claimen. Voor het letsel dat u heeft opgelopen door toedoen van een ander. Onze kosten worden dus geheel vergoed door de verzekeraar van de tegenpartij. Deze kosten worden gezien als uw schade, maar gaan niet af van het aan u uit te keren schadebedrag. Immers, het is úw schade en u heeft recht op het volledige bedrag om voor uw schade gecompenseerd te worden.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

 

Letselschade advocaat inschakelen?

Geen addertjes onder het gras

Hoe u weet dat er geen addertjes onder het gras zitten? Wij bevestigen schriftelijk de gratis juridische hulp voor u in het eerste contact. Als de aansprakelijkheid niet wordt erkend is onze hulp ook volledig gratis. Risico van het vak, noemen we dat. Dan dringt de volgende vraag zich op. Gaat dat niet ten koste van de hoogte van uw schadevergoeding? Nee, zeker niet. Kort, maar krachtig.

Wij halen nooit een deel van uw schade in!

Tip: Ga nooit een samenwerking aan met een no-cure-no-pay jurist!

 • U betaalt bij ncnp inderdaad niets als de zaak niet met succes wordt afgehandeld
 • U betaalt bij ncnp echter wél voor zijn diensten als de zaak succesvol wordt afgehandeld

Dit is niet nodig! Letselschadejuristen hoeven geen geld te vragen voor hun diensten.

Lees meer over dit onderwerp op de pagina Letselschade no-cure-no-pay: 100% gratis hulp bij letsel

Schadevergoeding advocaat of jurist

Veel slachtoffers van letselschade zoeken hulp bij het claimen van hun schadevergoeding. Wie kan u het beste helpen bij het claimen van die schadevergoeding? Beiden hebben specialistische kennis in huis op het gebied van letselschade.

Advocaat is duur

Een groot verschil hebben we net voor u uitgelicht. Het laten claimen van een schadevergoeding door een advocaat is prijzig. Deze kosten hoeft u niet te maken. U heeft recht op gratis hulp. Maar hoe zit het dan als de zaak voor de rechtbank verschijnt?:

 • Een advocaat kan naar de rechtbank stappen als dat nodig is. Let wel: dit brengt erg hoge kosten met zich mee. Kosten die u uit uw eigen portemonnee moet betalen. Ook al zou u de zaak winnen, dan nog moet u vaak een deel van de advocaat kosten en kosten voor de rechtbank betalen.
 • Wij hebben een huisadvocaat. Mocht het tot een rechtszaak komen dan wordt de huisadvocaat ingeschakeld. In een deelgeschilprocedure komen de kosten daarvan voor rekening van de verzekeraar van de tegenpartij. Wederom kost het u niets.

Meestal geen advocaat nodig

Wist u dat 95% van alle letselschadezaken buiten de rechtbank wordt opgelost? Verzekeraars zullen ook wel uitkijken om naar de rechter te stappen. Dat kost hen meestal heel veel geld. Schadevergoeding via een advocaat kost ú geld. Schakel een letselschadejurist in. Dat werkt alleen maar in uw voordeel.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze juridische functies? Lees dan verder op de pagina Verschil letselschadeadvocaat en letselschadejurist.

Schadevergoeding advocaat of jurist stappenplan

Schadevergoeding via een advocaat of een letselschadejurist. Het stappenplan is in principe hetzelfde. Bij ons wordt de route die we bewandelen volledig met u besproken. U wordt continu op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Zo krijgt u bijvoorbeeld een kopie van alle uitgaande en inkomende brieven. U krijgt persoonlijk een ervaren jurist toegewezen, die zich volledig aan uw zaak zal kunnen wijden. In vergelijking met andere letselschadekantoren, hebben onze juristen aanzienlijk minder zaken per jurist in behandeling. Dit waarborgt de kwaliteit van de dienstverlening en komt uw letselschadezaak ten goede.

Het stappenplan bij letselschade:

 1. Wij bespreken het ongeval met u (huisbezoek)
 2. Aan de hand daarvan stellen wij de tegenpartij aansprakelijk
 3. Wij berekenen uw huidige en toekomstige letselschade
 4. Wij vragen uw medische dossier op bij uw arts
 5. Is de aansprakelijkheid erkend? Dan zorgen wij ervoor dat u alvast voorschotten ontvangt
 6. De zaak wordt afgehandeld. U krijgt de rest van de schadevergoeding uitgekeerd. Dit stadium wordt bereikt als u genezen bent. Of als er geen verder zicht is op verbetering.

Ga naar de pagina Hoe werkt het letselschadetraject voor meer informatie.

Contact?

U kunt ook gelijk contact met ons opnemen. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons over uw ongeval. Eén van onze juristen belt u dezelfde werkdag nog terug. Liever gelijk bellen? Dat kan ook: 020-2149900. Onze juristen zitten voor u klaar.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.