Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Bedrijfsongeval: cliënt krijgt zware deur tegen zijn hoofd

25 augustus 2015 Bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval: cliënt krijgt zware deur tegen zijn hoofd

Toedracht van het bedrijfsongeval

Onze cliënt is een vijftigjarige havenmedewerker die op zijn werk een zware deur tegen zijn hoofd en rechter zijkant van zijn lichaam heeft gekregen. Hij klopt bij JBL&G aan voor juridische hulp bij zijn bedrijfsongeval. Door de klap van de deur valt onze cliënt en raakt buiten bewustzijn. Er zijn geen getuigen van het ongeval, collega’s waren met een andere container bezig.

De letselschade als gevolg van het ongeval

Ten gevolge van de val heeft meneer meerdere gebroken ribben opgelopen. Ook had cliënt last van loszittende tanden en heeft hij een maand na zijn ongeval last gekregen van zijn elleboog (artrose). Door de opgelopen letselschade kon betrokkene niet werken. Daarnaast had meneer een lichte hersenschudding, waardoor hij veel hoofdpijn had.

Het moeilijkste punt in de medische discussie, waren de pre-existentiële klachten. Dat zijn de klachten en beperkingen die voor het ongeval al aanwezig waren. Meneer had al klachten aan zijn elleboog voor het ongeval. Het zou een kwestie van tijd zijn voor meneer arbeidsongeschikt zou raken door deze artrose. Het was echter niet duidelijk hoe lang het zou duren voor hij arbeidsongeschikt zou raken. Door het ongeval kon hij echter opeens niet meer werken. Een lastige zaak dus, omdat je nooit weet hoe de toekomst eruit ziet.

Smartengeld en andere schadeposten

De kosten waarvoor cliënt een schadevergoeding heeft gekregen bestonden oa uit:

  • Hulp in het huishouden
  • Mantelzorg, omdat cliënt hulp nodig had bij het douchen en aankleden
  • Kosten voor de tandarts
  • Gemiste inkomsten, omdat hij een tijdje niet kon werken
  • Smartengeld

Over elke schadepost diende uitgebreid met de tegenpartij gediscussieerd te worden. Onze jurist liet zich echter niet met een kluitje in het riet sturen en uiteindelijk kreeg cliënt waar hij recht op had: een schadevergoeding die zijn schade geheel dekte!

Heeft u ook een ongeval op werk gehad? Laat u kosteloos bijstaan door onze juristen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.