politie bij aanrijding

Wat te doen na een verkeersongeval?

U heeft een verkeersongeval gehad, en wat nu? U heeft schade opgelopen in het verkeer en wilt deze nu claimen bij de tegenpartij? Maar hoe werkt het?

Hieronder volgen drie belangrijke stappen:

Stap 1: Houd alles goed bij

Na een aanrijding of een botsing is het van belang dat u alles goed bijhoudt. Dit in verband met de schadeclaim die u kunt vorderen bij de tegenpartij. U kunt een dagboek bijhouden waarin u opschrijft wat er is gebeurd:

 • Wanneer vond het ongeval plaats?
 • Wie bevonden zich in de auto?
 • Wat is er precies gebeurd?
 • Door wie bent u aangereden?
 • Bent u gewond geraakt?
 • Wat zijn de gegevens van de andere betrokkenen bij het ongeluk?
 • Zijn er getuigen van het verkeersongeluk?
 • Wat zijn uw verwondingen?
 • Wat zijn uw klachten na aanrijding?
 • Bent u direct naar het ziekenhuis of de dokter gegaan?

Stap 2: Stel de tegenpartij aansprakelijk

 • U stuurt degene die het ongeval heeft veroorzaakt een (aangetekende) brief
 • Omschrijf in deze brief heel duidelijk wat en wanneer en waar er precies is gebeurd
 • Omschrijf ook waarom u van mening bent dat u geen schuld heeft aan het ongeval en de ander wel

Stap 3: Breng uw schade in kaart

 • Houdt van alles waarvan u denkt dat het schade als gevolg van het verkeersongeval is de bonnen apart
 • Maak van deze schade een overzicht en stuur dit naar de wederpartij
 • Maak een redelijke inschatting van de hoogte van het smartengeld
 • Vraag uw wederpartij of zij deze schade op uw bankrekening willen overmaken

Lukt het u niet om dit allemaal zelf voor elkaar te krijgen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. De letselschadejuristen van JBL&G kunnen u helpen met het vorderen van uw schadevergoeding als gevolg van het verkeersongeluk. Wij bieden gratis juridisch advies bij letselschade door verkeersongeval.

Snel een voorschot op uw letselschade?

Heeft u een aanrijding gehad? In de meeste gevallen ontvangt u – als u ons inschakelt – zeer snel na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw schade! Zo kunt u de eerste kosten in elk geval betalen.

Vereiste informatie voor indienen van schadeclaim

Ook de dagen en weken na het verkeersongeval zijn van belang:

 • Heeft u nog steeds pijn of klachten door het ongeval? (zie ook: pijn na ongeval)
 • Heeft u pijn in uw rug of beenletsel?
 • Gaat u naar het ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut?
 • Kunt u nog werken, mist u loon door de klachten van het ongeluk?
 • Is er iemand die met u mee gaat naar de huisarts of het ziekenhuis?
 • Hoeveel kilometers reist u hiervoor en hoe lang duurt dit?
 • Helpt er iemand mee met huishoudelijke taken, omdat u dit niet meer kunt naar aanleiding van het verkeersongeval?
 • Hoeveel tijd is deze persoon hier mee kwijt?
 • Maakt u verder nog kosten door het ongeluk, zoals schade aan uw kleding, medicijnen of hulpmiddelen?

Houd vanaf het begin alle schade zoals u die lijdt in een soort dagboekje bij. Dit is handig, want wanneer u een paar maanden verder bent, kunt u veel belangrijke dingen vergeten zijn. Op deze manier kunnen wij u beter helpen met het claimen van uw schade.

Met deze informatie kunnen we uw schadeclaim onderbouwen. Heeft u een vraag over het verkeersongeval of een vraag over de schadevergoeding?

U kunt ons natuurlijk ook bellen tijdens kantooruren:

020 – 214 99 00. U kunt uw vragen dan direct aan ons stellen.

Waaruit bestaat uw letselschade?

JBL&G is een letselschadebureau gespecialiseerd in het vorderen van de kosten die u maakt als gevolg van een verkeersongeval. We gaan samen met u kijken waaruit uw letselschade bestaat.

Dit is bijvoorbeeld het loon dat u mist omdat u niet kunt werken door het ongeval. Maar ook de huishoudelijke hulp die u heeft gehad, ook al heeft u daar niet officieel iemand voor ingehuurd, maar heeft bijvoorbeeld uw buurvrouw of uw zuster of moeder deze taken uitgevoerd.

De broek die kapot is gegaan bij het ongeval hoort er ook bij, net als het eigen risico dat u heeft moeten betalen voor uw bezoek aan het ziekenhuis.

Is uw kind aangereden? Eén van de grootste nachtmerries voor ouders. Is uw kind jonger dan 14 jaar? Dan is de tegenpartij geheel aansprakelijk te stellen. Zelfs als uw kind een verkeersfout heeft begaan of zomaar de weg overstak. Kinderen onder de 14 genieten speciale bescherming voor de wet. Neem contact met ons op als uw kind is aangereden.  Ook wanneer uw kind ouder is dan 14 krijgt het vaak een heel groot deel van de schade vergoed.

Ons letselschadebureau kan u helpen om daadwerkelijk alle kosten vergoed te laten krijgen, waar u recht op heeft. U kunt zeer gemakkelijk het contactformulier invullen, zodat wij vandaag nog contact met u kunnen opnemen om een en ander door te spreken.

U ontvangt de maximale schadevergoeding na een verkeersongeluk

Wij zorgen ervoor dat u na het ongeluk de maximale schadevergoeding krijgt. Alle kosten die u heeft gemaakt door verkeersongeval brengen we in kaart. Daar is kennis van regels en kennis van het recht voor nodig.

De ervaren letselschadejuristen van JBL&G hebben deze kennis in huis. Daarom kunnen ze ervoor zorgen dat u de schade claimt én krijgt waar u recht op heeft. Het is zonde om ons niet in te schakelen, het kost u namelijk niets maar levert u wel veel meer op.

Gratis juridische hulp bij een ongeval

Inderdaad, dat leest u goed. Het kost u niets om JBL&G in te schakelen. Wij brengen onze onkosten namelijk bij de verzekeraar van uw tegenpartij in rekening, en nooit bij u. U hoeft ons dus nooit wat te betalen, terwijl we er wél voor zorgen dat u meer geld krijgt.

Letsel na aanrijding? Vul vandaag nog het contactformulier in!

Vul vandaag nog het contactformulier in om te zorgen dat u voor de ongevalschade de maximale schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wij zorgen voor snelle betaling van een voorschot.

Neem contact op!

Heeft u een aanrijding gehad? Een verkeersongeval meemaken is al vervelend genoeg, het zou zonde zijn als u niet het maximale bedrag krijgt waar u recht op heeft. Neem contact op met JBL&G en we gaan gelijk aan de slag, helemaal gratis!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.