Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Fietser door auto aangereden: recht op zwarte inkomsten?

14 september 2015 Fietsongeval

Fietser door auto aangereden: recht op zwarte inkomsten?

Worden uw zwarte inkomsten meegenomen in de letselschadevergoeding?

Een jongen van 18 jaar wordt aangereden door een auto. Hij heeft eerst zelf geprobeerd de zaak te regelen met zijn verzekering. Deze wilden toen 250 euro aan smartengeld en 450 euro aan materiele schade vergoeden. In totaal kwam de schadevergoeding daarmee op 700 euro. In de ogen van de jongen deed dit echter niet recht aan de schade die hij had opgelopen door het ongeval. Hij had last van nekklachten en schaafwonden aan zijn knie en elleboog. Er was verder geen blijvend letsel.

Erg laag aanbod ter afwikkeling van letselschade

Ook al was het letsel niet heel ernstig, het lage aanbod was voor cliënt toch wel reden om contact met ons kantoor te zoeken. Hij schakelde JLBG in, en onze juristen wisten de verzekeraar uiteindelijk te overtuigen om een bedrag van 4.000 euro uit te keren aan de jongen. De jongen hoefde niets aan JBLG te betalen, onze kosten werden namelijk ook door de verzekeraar betaald, dus door onze tussenkomst heeft hij 3.300 euro meer gekregen dan dat hij zonder onze hulp zou hebben gehad.

Zwarte inkomsten bij letselschade

Eén van de punten die hiervoor heeft gezorgd, is het claimen van zwarte inkomsten van de jongen. Hij voerde tijdens het weekend timmerklussen uit, maar na het ongeval kon hij die een tijdje niet doen. JBLG claimde deze kosten succesvol bij zijn verzekering.

Belang van het inschakelen van een letselschadejurist

Deze zaak bewijst maar weer hoe belangrijk het is om een letselschadejurist in te schakelen na een ongeval. Cliënten weten vaak niet waar zij recht op hebben. In het geval van deze jongen bleek dat ook de zwarte inkomsten -die hij verdiende met timmerwerk- in aanmerking kwamen voor de letselschadevergoeding.

We merken vaak dat er veel schadeposten zijn waarvan cliënten geen weet hebben. Zo heeft u ook recht op een vergoeding wanneer u zelf het huishouden niet meer kunt doen. Ook wanneer u niets betaald heeft voor het huishoudelijke werk. Bijvoorbeeld omdat familieleden of kennissen u hebben geholpen met de huishoudelijke taken.

Ook benieuwd naar waar u recht op heeft? Omdat u fietser door auto aangereden, of op een andere manier letselschade hebt opgelopen? Neem contact met ons op en wij gaan vandaag nog voor u aan de slag.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.