telmachine om letselschade te claimen

Schadevergoeding claimen bij letsel

Bij letselschade moet u zo snel mogelijk uw schadevergoeding claimen. U maakt (soms onbewust) allerlei extra kosten door het ongeval dat u is overkomen. Dit brengt forse schadebedragen met zich mee die u niet had voorzien. Denk alleen al aan het eigen risico van uw zorgverzekeraar en verlies aan inkomsten. Er zijn altijd wel kosten die uit uw letselschade voortvloeien. Daarom heeft u bij letsel in bijna alle gevallen recht op een letselschadevergoeding. Laat die vergoeding voor u eisen door een ervaren letselschadejurist.

Tegenpartij is aansprakelijk

De tegenpartij is aansprakelijk en de schade zal dan ook zo snel mogelijk vergoed moeten worden. Bij letselschade zorgen wij voor schadevergoeding. Onze juridische bijstand is gratis. Wij zullen u nóóit een rekening toesturen. En de uitbetaling van de letselschadevergoeding wordt rechtstreeks op uw bankrekening gestort. Wel zo prettig, vindt u niet?

 • 100% schadevergoeding bij letselschade
 • Schadevergoeding advocaat diensten zijn 100% gratis
 • Na erkenning binnen snel een voorschot op uw schade uitgekeerd
 • U kunt zich volledig richten op uw herstel

Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Laat uw naam en telefoonnummer achter. Eén van onze juristen neemt dezelfde werkdag nog contact met u op. Een ervaren jurist die uw zaak gelijk in behandeling neemt wordt direct aan u toegewezen, zodat u direct een antwoord op al uw vragen krijgt. Tempo, doeltreffend en doortastend: dat staat onze juristen op het lijf geschreven.

Lichamelijke verwondingen door een ongeluk

Letselschade is de schade aan uw lichaam (ook wel de materiële schade genoemd) of geest (ook wel de immateriële schade genoemd) die u bij een ongeluk oploopt. U kunt vergoeding krijgen voor de lichamelijke én de geestelijke schade. De materiële en de immateriële schade die zijn ontstaan door het letsel. Veel ongevallen kunnen letselschade veroorzaken zoals:

Staat uw ongeval hier niet tussen? Wees gerust: onze juristen hebben ervaring op alle gebieden van letselschade. Complexe juridische wetten en regels? Wij weten er raad mee. Daarnaast krijgen onze juristen wekelijks cursussen. Wij zijn daardoor altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en de laatste stand van zaken in de rechtspraak over letselschade. Neem vandaag nog contact met ons op. Vertel ons over uw specifieke ongeval. Wij regelen de maximale schadevergoeding voor u.

Heeft u recht op een schadevergoeding na aanrijding of een bedrijfsongeval schadevergoeding? Dan kunt u altijd bij ons om advies vragen!

Stel een vraag

calculator en Schadevergoeding bij letselschade, wat kan ik claimen?

Schadevergoeding

De meest voorkomende schadevergoeding bij letselschade is er één voor:

 • Verlies van inkomen
 • Kosten medische hulp
 • Hulp in de huishouding
 • Reiskosten

Niemand hoopt er natuurlijk op, maar soms krijgen we in het leven te maken met letselschade. In datgeval is het erg belangrijk dat u goed weet op welke vormen van schadevergoeding u recht heeft.

Blijvend letsel

In sommige gevallen is het opgelopen letsel van blijvende aard. Dit gooit uw hele leven overhoop. Een vergoeding zorgt voor compensatie voor het ontstane leed. Leed dat niet met geld gerepareerd kan worden. Maar, het kan de pijn en de kosten wellicht wat compenseren. U kunt dan ook een schadeclaim laten indienen voor:

 • Pensioensopbouw
 • Kinderopvang
 • Aanpassingen in huis
 • Aangepaste vakantie
 • Aangepast vervoer
 • Fysiotherapie
 • Het missen van bonussen en promotie
 • Smartengeld

Een letselschadeslachtoffer komt vaak met hoge bedragen aan rekeningen te zitten. Bedragen die vergoed moeten worden door de verzekeraar van de tegenpartij. Schakel altijd een letselschadejurist in. Dat werkt altijd in uw voordeel. Wacht niet tot u in de financiële problemen bent geraakt.

Wilt u meer weten over de voordelen van een letselschadejurist? Ga naar de pagina 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Schadevergoeding claimen bij letselschade

Als u letselschade heeft opgelopen, dan kunt u een schadeclaim indienen en daarna uw schadevergoeding ontvangen. Dit noemen we de “schadevergoeding letselschade“.  U kunt een schadevergoeding krijgen voor vele verschillende soorten zaken.

Zaken waar u wellicht van tevoren niet eens bij stil had gestaan. Daarom is het belangrijk om contact op te nemen met een letselschadebureau. Een ervaren jurist kan u alles vertellen over de mogelijke schadeposten. Zo voorkomt u toekomstige financiële problemen.

Wilt u weten welke stappen u moet nemen bij letselschade? Ga dan naar de pagina Wat te doen bij letselschade: een stappenplan.

Kies voor een letselschadebureau mét keurmerk

Alle letselschadebureaus mét letselschade keurmerk zijn te vinden in het Register Letselschade van De Letselschade Raad. Dit register stelt u in staat om de beste hulp te filteren uit een oneindig aanbod van juridische hulpverleners. De behandelaren met een keurmerk worden daarnaast regelmatig aan kwaliteitscontroles op het gebied van deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en communicatie onderworpen. Dit doet de Letselschade Raad om te garanderen dat de juridische hulp van kwaliteit is en blijft. En om ervoor te zorgen dat de Letselschade Richtlijnen worden nageleefd.

Controleer altijd of een jurist in het Register Letselschade staat. JBL&G staat in dit register en draagt het letselschade keurmerk. Dat betekent dat ons kantoor en onze belangenbehartigers aan alle kwaliteitseisen van de Letselschade Raad voldoen. Waardoor u verzekerd bent van een professionele, integere en deskundige behandeling van uw letselschadezaak. Bovendien werkt JBL&G als één van de weinige kantoren, geheel gratis voor letselschadeslachtoffers. Lees hier waarom wij dat gratis voor u kunnen doen.

Schadevergoeding bij eigen schuld

Het kan zijn dat u zelf (deels) schuldig was aan het ongeval. Zelfs dan is het soms mogelijk om een (gedeeltelijke) schadevergoeding te eisen. Stel dat u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeluk:

 • U bent aangereden op de fiets door een motorvoertuig. Of als voetganger. Dit kwam door een verkeersfout van uw kant. Dan nog heeft u recht op een deel van de schadevergoeding. Fietsers en voetgangers zijn zwakke verkeersdeelnemers. Verkeersdeelnemers die beter beschermd zijn voor de wet.
 • U bent als automobilist aangereden door een ander motorvoertuig. U heeft een verkeersfout gemaakt, maar de tegenpartij ook. Dan kunt u een deel van uw schade verhalen op de tegenpartij.

Zorg ervoor dat u altijd de gegevens van de tegenpartij noteert! Doe dit bij alle verkeersongevallen. Het liefst met behulp van een schadeformulier. Maar ook als u door een hond bent gebeten. Dan moet u de gegevens noteren van de eigenaar. De verzekeraar van de eigenaar van de hond moet u namelijk altijd een schadevergoeding uitbetalen.

Getuigen van het ongeval

Verzamel ook altijd getuigen van een ongeval. Dat kan helpen bij de aansprakelijkstelling van de tegenpartij. De tegenpartij kan mondeling tegen u zeggen dat hij / zij aansprakelijk is. Maar helaas wordt dit nog weleens teruggedraaid na het ongeval. En heeft u dan wel bewijs? Wie eist, bewijst. Dat is een regel in het Nederlandse Recht. Noteer dus zoveel mogelijk gegevens. En maak foto’s van de situatie en uw letsel.

Ook zonder deze gegevens kunt u bij ons terecht. Vul het contactformulier in met uw gegevens. Uw naam en telefoonnummer. Vertel ons over uw ongeval. U heeft dezelfde werkdag nog een ervaren jurist aan de lijn. Wij laten u niet wachten. Wij houden van een snelle, daadkrachtige aanpak. Wij streven naar erkenning en de maximale schadevergoeding voor uw letselschade.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Aansprakelijk stellen

Wilt u meer weten over het aansprakelijk stellen van de tegenpartij? Ga dan naar de pagina Tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade.Voorbeelden soorten schadevergoeding

Voorbeelden van zaken die vergoed worden zijn bijvoorbeeld:

 • Uw inkomen omdat u bijvoorbeeld tijdelijk niet meer in staat bent te werken
 • Maar ook de kosten van de thuiszorg of uw medische behandeling na het ongeluk vallen onder de schadevergoeding bij letselschade. Op deze wijze bent u er bij gevolgschade van verzekerd dat u niet al te grote materiële schade oploopt en aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen

In sommige gevallen wordt er bijvoorbeeld het zogenaamde ‘smartengeld’ uitgekeerd aan een slachtoffer, als een onderdeel van de schadevergoeding

Een ander voorbeeld is dat de reiskosten naar de fysiotherapeut vergoed worden die u door het ongeluk nodig heeft. Maar ook kan de schadevergoeding bestaan uit het betalen van operatiekosten dan wel het eigen risico hiervan of het geld dat beschikbaar moet zijn om langdurig te revalideren

 • En wat dacht u van de kosten voor het verzorgen van de tuin? Of klusjes in en om het huis? Dingen die misschien door uw naasten worden gedaan. Toch kan ook dat worden vergoed. Zij besteden daar immers tijd aan. Tijd die vergoed moet worden.
 • Daarnaast zijn er misschien aanpassingen nodig in huis. Als u niet meer de trap op en af kunt. Of aanpassingen op andere gebieden zoals een aangepaste vakantie of aangepaste sportbeoefening. Bijvoorbeeld de aanschaf van een sportrolstoel, zodat u aangepast kunt sporten. Aanpassingen die heel veel geld kunnen kosten.

Het is ook belangrijk dat er wordt gekeken naar uw pensioenopbouw. En mogelijk gemiste bonussen en promotie. Dit zorgt ervoor dat uw toekomstbeeld niet nog meer verstoord wordt.

Wilt u weten hoe u uw schadevergoeding kunt claimen? Ga dan naar de pagina Letselschade claimen: hoe werkt het?

Schadevergoeding voor letselschadeslachtoffers

Letselschadevergoeding is in het leven geroepen voor het slachtoffer. Het kan namelijk zomaar gebeuren. U loopt op straat of u bent op uw werk. En van het één op het andere moment gebeurt het. U bent het slachtoffer van een ongelukkig ongeval.

Een ongeval kan uw leven 360 graden draaien. Het kan ervoor zorgen dat uw dromen in rook opgaan. Alles verandert. Of u nu een rustig of actief leven leidde. U kunt uw hobby’s niet meer beoefenen. U kunt niet meer werken. Misschien is zelfs een kleine wandeling al teveel.

Doel schadevergoeding

Het doel van schadevergoeding: de leefsituatie van het slachtoffer zoveel mogelijk herstellen. Herstellen naar de situatie zoals het was voor het ongeval. Dit is in sommige gevallen helaas onmogelijk. Bijvoorbeeld bij blijvend letsel. Voor een schadevergoeding wordt daarom niet alleen gekeken naar het huidige letsel. Er wordt ook gekeken naar de toekomstige problemen, aanpassingen en leed.

De schadevergoeding bij letselschade zorgt er zo voor dat iemand na een ongeluk geen financiële zorgen krijgt. U bent verzekerd van een goede, zorgvuldige afhandeling. Wij zorgen voor de maximale schadevergoeding. De uitkering waar u recht op heeft. U kunt bij ons ook de hoogte van uw schadevergoeding bekijken.

Schadevergoeding voor immateriële schade

Bent u het slachtoffer van een ongeval met letselschade tot gevolg? Dan maakt u mogelijk niet alleen onkosten voor het ongeval. Er komen vaak veel meer zaken bij kijken. Een ongeval heeft een grote invloed op uw gemoedstoestand. Het kan uw levenslust (deels) bederven.

Het kan niet alleen kosten opleveren voor bezoekjes aan een psycholoog. Het leed dat u is overkomen, gaat niet zomaar weg. U bent misschien verdrietig, neerslachtig of u heeft last van depressieve buien. Daarnaast ben u misschien wel continu bang. Of heeft u last van paniekaanvallen.

Smartengeld

Smartengeld is de vergoeding die u kunt eisen voor het ontstane leed. Dit leed kan op vele fronten van toepassing zijn. U heeft recht op de uitkering van smartengeld. De uitbetaling van smartengeld wordt ook gelijk op uw eigen bankrekening gedaan. Laat daar dan ook een claim voor indienen door een ervaren jurist.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.