Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Barbecue en letsel

11 augustus 2013 Algemeen

Barbecue en letsel

In de zomer is de BBQ veroorzaker van veel letselschade. We gaan er eens lekker voor zitten. Het zonnetje schijnt. We nemen er een biertje bij en we steken de barbecue aan. Het is een tafereel dat zich elke zomer in duizenden tuinen voordoet. De temperaturen stijgen, we genieten met z’n allen van de namiddagzon, inclusief een drankje, een hamburger en een gemarineerd kipfiletje. De avond kan niet lang genoeg duren en er lijkt niets aan de hand. Toch kennen deze gezellige avonden soms een minder prettige afloop. Geknoei met de barbecue zorgt elk zomer weer voor brandwonden en letselschade.

Brandwonden door barbecue

Hoe komt het toch dat er steeds weer slachtoffers vallen door een verkeerd of onvoorzichtig gebruik van de barbecue? De gevaren kennen we ondertussen. Dus vragen we ons af waarom enige voorzichtigheid nou zo moeilijk is. Er zijn twee duidelijke redenen aan te wijzen waarom het telkens weer fout gaat met overmoedige BBQ’ers. Ten eerste – en dat is niet geheel onverwacht – heeft het veel te maken met het overmatige alcoholgebruik. Het is heerlijk om tijdens het barbecueën een paar pilsjes of wijntjes te drinken. Maar in sommige gevallen is de alcoholconsumptie dusdanig dat ‘even gezellig een hamburgertje bakken’ spoorslags een gevaarlijke bezigheid wordt.

Brandwond door onvoorzichtigheid bij barbecue

Wat ligt er nog meer ten grondslag aan al dit zomerse leed? Het is een aloud advies om tijdens het barbecueën geen benzine, olie of andere brandbare middelen op het vuur te gooien. En toch gebeurt het. “Tjee, hij doet het niet zo goed vandaag. We moeten wel opschieten, want zo meteen staat de visite aan de deur. Even wat benzine erop gooien. Dat schiet tenminste lekker op.” Het gevolg laat zich raden. Er ontstaat een enorme steekvlam en het vuur schiet in de fles benzine. Ondanks dat men hiervoor zo vaak is gewaarschuwd, ziet het Martini Ziekenhuis in Groningen nog met regelmaat barbecueslachtoffers op hun brandwondencentrum verschijnen. Dit centrum is wereldwijd een van de modernste centra op het gebied van brandwonden en letselschade.

Letsel door door barbecue

Het aantal slachtoffers van letselschade door brandwonden vertoont elke zomer weer een piek. Daarom heeft genoemd brandwondencentrum een nieuwe campagne gelanceerd. De bekende benaming BOB heeft een nieuwe betekenis meegekregen, namelijk Bewust Onbeschonken Barbecuer. Hiermee wil het Martini Ziekenhuis nogmaals – en men hoopt dat het niet tevergeefs is – de aandacht vestigen op de grote hoeveelheid slachtoffers van onvoorzichtig barbecueën.

Brandwonden door barbecue? Laat onze juristen u helpen uw schade te claimen. Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.