Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Waar op te letten bij aanbod schadevergoeding van verzekeraar? Casus Achteropaanrijding.

1 oktober 2015 Auto ongeluk

Waar op te letten bij aanbod schadevergoeding van verzekeraar? Casus Achteropaanrijding.

Letselschade na een kop-staart botsing?

Als het aan verzekeraars ligt, willen zij uw schade zo snel mogelijk afgewikkeld zien. Soms bieden zij u al in een vroeg stadium een bedrag aan ter afwikkeling.

U dient van de verzekeraar een overeenkomst (een vaststellingsovereenkomst) te ondertekenen, waarin u verklaart dat u in de toekomst geen schade meer kunt claimen.

Onderteken niet te snel!

Lees hieronder het verhaal van mevrouw J. en haar achterop aanrijding

Mevrouw J. te A. – onderwijzeres – wordt in de zomervakantie van 2014 van achter aangereden. De aansprakelijkheid wordt al snel erkend door de verzekeraar van de achterop rijdende auto. Mevrouw J. heeft wat last van hoofdpijn en een beetje spierpijn in haar nek. Ze denkt: ‘Ik doe het een paar dagen rustig aan en dan gaat het vast wel weer. Gelukkig heb ik vakantie.’

De verzekeraar biedt mevrouw na twee weken een bedrag aan van € 1.500,- . Zij moet dan wel een papier ondertekenen waarin zij afziet van het claimen van eventueel in de toekomst nog optredende schade.

Mooi aanbod

Mevrouw vindt het een mooi aanbod. Zij wilde net haar tuin helemaal opnieuw inrichten en kan het geld daar goed voor gebruiken. Zij tekent de overeenkomst dan ook. Twee weken later ontvangt zij het bedrag.

Na de vakantie gaat mevrouw weer aan het werk. Dat valt nog niet mee. Ze heeft hoofdpijn, kan moeilijk de schelle kinderstemmetjes verdragen en vergeet waar ze mee bezig is. Ze moet zich ziek melden.

Aanvullende schade na achterop aanrijding

Ze belt met de verzekeraar om te vragen of zij de schade die zij nu nog lijdt (minder inkomsten) nog in kan dienen. De verzekeraar beroept zich echter op de door haar ondertekende overeenkomst.

Mevrouw blijft lang arbeidsongeschikt, moet dure fysiotherapie volgen en heeft hulp in de huishouding nodig. Ook komt zij erachter dat er meer schadeposten zijn, waar zij niet op had gerekend. Was ze nu maar niet zo snel op het genereuze aanbod van de verzekeraar in gegaan! Lees op de pagina schadevergoeding na een verkeersongeval  meer over de diverse schadeposten.

Wilt u snel een globale berekening van uw schade? Vul het rekenformulier in en u krijgt direct te zien hoeveel schade u tot op heden heeft geleden.

Gelukkig belt mevrouw J. naar ons kantoor. Zij vertelt haar verhaal en onze jurist weet haar te vertellen dat wanneer er geen medische informatie wordt verzameld en geen medisch adviseur wordt ingeschakeld de verzekeraar in beginsel geen finale kwijting van het slachtoffer kan verlangen. Wanneer partijen tóch finale kwijting overeen wensen te komen, dient in de vaststellingsovereenkomst een voorbehoud te worden opgenomen voor wat betreft eventuele medische gevolgen van het ongeval die zich mogelijk in de toekomst nog zouden kunnen openbaren.

Afwikkelen zonder letselschadejurist?

Verder is het in veel gevallen mogelijk de vaststellingsovereenkomst open te breken, nu mevrouw niet werd geadviseerd een belangenbehartiger in te schakelen.

Schadevergoeding na kop-staart botsing toch uitgekeerd

Onze jurist vraagt het medisch dossier op en stelt de verzekeraar nogmaals namens mevrouw aansprakelijk. Gelukkig is de verzekeraar zonder verdere discussie bereid de kwestie weer op te pakken. Tijdens een bezoek bij het slachtoffer thuis worden de vervolgstappen in het letselschadetraject uitgebreid met het slachtoffer besproken en krijgt mevrouw de toezegging dat er binnen afzienbare tijd een voorschot op haar schade zal worden overgemaakt.

Wenst u gratis advies over uw letselschadezaak?

Vul dan het contactformulier in. Wij nemen vandaag nog contact met u op.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.