Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade advocaat inschakelen

U denkt erover om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Ons letselschadebureau wijst u graag op de voordelen van een letselschadejurist. Er zit namelijk een belangrijk verschil tussen een letselschadeadvocaat en een letselschadejurist. Een letselschadeadvocaat kost u vaak veel geld. Een letselschadejurist is gratis. Bij JBL&G hebben de juristen Rechten gestudeerd, de meesten met hierna nog een master Gezondheidsrecht. Deze juristen zijn dus zeer gespecialiseerd om uw letselschadezaak in behandeling te nemen.

Kies voor een letselschadejurist

Het is dus in uw voordeel om een letselschadejurist in te schakelen. Laat JBL&G uw letselschadeclaim in behandeling nemen. Bij onze juristen is uw zaak in goede handen. Onze letselschadespecialisten bieden gratis juridische hulp aan slachtoffers van letselschade door bijvoorbeeld een hondenbeet of een ongeval.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Laat uw naam en telefoonnummer achter. Vertel uw verhaal. Een jurist van ons letselschadebureau belt u dezelfde werkdag nog terug. Simpel, snel en effectief!

Letselschade advocaat of letselschade jurist

Een letselschade advocaat of letselschadejurist? Voor een expert op het gebied van letselschade kunt u beiden inschakelen. Er zijn veel overeenkomsten tussen deze juridische functies, maar ook belangrijke verschillen. De overeenkomsten:

 • Afgeronde Rechtenstudie
 • Expertise op het gebied van letselschade
 • Ze werken met letselschadeslachtoffers
 • Ze moeten zich voor 100% inzetten voor het slachtoffer
 • No-cure-no-pay basis mag toegepast worden

Ga naar de pagina Letselschade no-cure-no-pay: 100% gratis hulp bij letsel, voor de nadelen van een no-cure-no-pay regeling. Onze letselschadespecialisten werken altijd geheel gratis voor u.

In principe werken de letselschade advocaat en de jurist volgens dezelfde stappen:

 1. De tegenpartij aansprakelijk stellen
 2. Letselschade berekenen: geleden en toekomstige schade
 3. Medische dossiers opvragen
 4. Voorschotten op uw schadevergoeding laten uitbetalen
 5. Uw letselschadezaak afhandelen

Deze stappen komen overeen, maar er is één beduidend verschil: de kosten. De letselschade advocaat moet zijn (hoge) kosten in rekening brengen. Wij brengen u geen kosten in rekening.

De verschillen op een rij:

Letselschade jurist:

 • Mag gratis juridische bijstand verlenen
 • Meer tijd en aandacht voor de slachtoffers door minder cliënten per jurist
 • Kan een deelgeschil starten met onze huisadvocaat, de buitengerechtelijke kosten worden verhaald op de verzekering van de tegenpartij

Letselschade advocaat

 • Moet u de (vaak hoge) kosten in rekening brengen
 • Hogere werkdruk: minder tijd en aandacht
 • Buitengerechtelijke kosten komen voor uw eigen rekening

Naar de rechter

Letselschade advocaten prijzen zichzelf aan met het recht tot procederen. Dit brengt alleen hoge kosten met zich mee. Kosten die voor een groot deel voor uw rekening komen. Mocht de claim falen dan blijft u mogelijk met torenhoge rekeningen achter. Dat is een risico dat u loopt.

Onze letselschade juristen kunnen ook naar de rechter stappen, voor een deelgeschil. Dit doen ze met behulp van een huisadvocaat. Het voordeel is dat de kosten nooit voor uw eigen rekening komen. Het kan allemaal worden verhaald op de aansprakelijke tegenpartij. Mocht de claim falen, dan nog betaalt u niets. Dan nemen wij de kosten voor onze rekening. Niet uw risico, maar dat van ons.

Daarnaast komt maar 5% van alle letselschadezaken daadwerkelijk voor de rechter. Een erg laag percentage. De verzekeraar laat het ook liever niet zo ver komen. Dat kan de verzekeraar namelijk heel veel geld kosten. Krijgt u de schadevergoeding toegekend? Dan verhalen wij de kosten op de verzekeraar.

Kijk voor meer informatie op de pagina Verschil letselschadeadvocaat en letselschadejurist.

Beste letselschade advocaat van Nederland

U bent op zoek naar de beste letselschade advocaat van Nederland. Tijdens uw zoektocht komt u op talloze websites van letselschade advocaten en letselschadebureaus. Iedereen biedt zich aan als de beste letselschade advocaat of jurist. U ziet door de bomen het bos niet meer. Laat ons u helpen.

De benaming beste letselschade advocaat van Nederland heeft een kleine aanpassing nodig. De juiste benaming: de beste letselschade jurist van Nederland. De beste letselschade jurist kenmerkt zich door:

 • Een snelle, efficiënte en daadkrachtige aanpak
 • Blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in letselschadeland
 • Houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen
 • Staat elke dag voor u klaar: werkt aan uw dossier en is bereikbaar voor vragen
 • Tijd en aandacht voor het letselschadeslachtoffer
 • Werkt nooit voor de dader
 • Een goede jurist vraagt nooit geld voor zijn diensten aan het letselschadeslachtoffer

Wij selecteren al onze juristen op deze kenmerken.

Neem een expert van ons in de arm en geniet van deze kwaliteitsbehandeling. Zelfs als uw zaak al in behandeling is bij een letselschade advocaat kunt u nog kosteloos overstappen naar ons bureau. U hoeft ons daar alleen maar voor te machtigen.

Lees meer over de voordelen van ons letselschadebureau op de pagina De voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Letselschade advocaat LSA

In uw zoektocht belandt u wellicht op de website van LSA. Een vereniging van advocaten op het gebied van letselschade die kwaliteit garandeert. Kwaliteit die u gegarandeerd ook krijgt van onze letselschadespecialisten,  maar dan zonder extra kosten. LSA advocaten moet u bijvoorbeeld wel betalen voor hun verrichte diensten als uw zaak niet slaagt. Kosten die uw draagkracht wellicht te boven kunnen gaan. Helemaal na een ongeval.

Bij ons letselschadebureau is juridische bijstand van een letselschadespecialist altijd gratis! En wij werken door heel Nederland!

Het hoofdkantoor vindt u in Amsterdam. Daar kunt u tevens gebruik maken van de gratis inloopspreekuren. Als u dat wenst, komen wij ook graag bij u op huisbezoek. Op die manier kunnen we ook uw verwondingen en schade bespreken.

Voor meer informatie over de verschillende vestigingen kunt u een kijkje nemen op de pagina Vestigingen.

Letselschade advocaat voor letselschadeclaim

We zijn het er nu waarschijnlijk wel over eens dat u beter een letselschade jurist kunt inschakelen dan een letselschade advocaat. Maar waarom zou u het niet zelf oplossen met de verzekeraar van de tegenpartij? Wij geven u de belangrijkste redenen:

 • De juridische kant van het verhaal is complex, maar niet voor onze gespecialiseerde juristen. Focus u op uw herstel. Rust is daarbij noodzakelijk.
 • Wij weten waar u recht op heeft: de maximale schadevergoeding. De verzekeraar van de tegenpartij zal voor een zo laag mogelijke schadevergoeding gaan.
 • U heeft recht op gratis juridische bijstand. Maak daar gebruik van!
 • De nodige voorschotten voor de geleden schade worden snel voor u geregeld.
 • Uw persoonlijke jurist luistert naar uw wensen en behoeftes.
 • U wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Wij maken onze woorden waar. En wie kunnen daar nou beter van getuigen dan onze cliënten? Bezoek onze pagina Ervaringen, voor ervaringen van letselschadeslachtoffers. Échte recensies van échte cliënten!

Laat ons uw zorgen uit handen nemen. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons de toedracht van het ongeluk. Wij laten u niet wachten. U heeft dezelfde werkdag nog contact met één van onze bedreven juristen. De jurist die uw leven weer wat gemakkelijker kan maken.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.