Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Blijvend letsel na verkeersongeval

23 september 2013 Letselschade informatie

Blijvend letsel na verkeersongeval

Blijvend letsel na verkeersongeval overgehouden

Wanneer u een verkeersongeval overkomt, is de kans groot dat u hieraan letsel en lichamelijke klachten overhoudt. Zo kunt u whiplashklachten na een ongeval overhouden, ook kunt u botbreuken oplopen als gevolg van een verkeersongeval. Soms is dat letsel blijvend: whiplashklachten die niet overgaan, aanhoudende pijn of er is amputatie van een lichaamsdeel nodig. Wat doet u bij blijvend letsel na verkeersongeval?

Wat te doen bij blijvend letsel na verkeersongeval

Om uw letselschade vergoed te krijgen, dient u de wederpartij aansprakelijk te stellen voor het verkeersongeval. Alleen wanneer de wederpartij aansprakelijk is, zal hij uw schade moeten vergoeden. Dit is dus een belangrijke stap. Verzamel alle informatie over het ongeval zoals getuigenverklaringen, foto’s en het ingevulde schadeformulier. Stuur deze samen met een brief waarin u de aansprakelijkheidsstelling doet, op naar de wederpartij. Denk er over om een letselschadespecialist in te schakelen: deze weet welke schadevergoeding u kunt claimen bij blijvend letsel.

Medische eindtoestand

Het is ook belangrijk dat u op bezoek gaat bij een arts en uw klachten blijft bijhouden. Raakt u door een verkeersongeval een lichaamsdeel kwijt, dan is het direct duidelijk dat het om blijvend letsel gaat. Bij een whiplash of pijnklachten is dit echter minder eenduidig. Daarom wordt er vaak gewacht op de medische eindtoestand: het punt waarop duidelijk wordt dat de klachten niet meer zullen verbeteren. Uw arts of behandelaar zal dan vaststellen wat de blijvende gevolgen zijn van het verkeersongeval.

Blijvend letsel na een verkeersongeval: de schadevergoeding

Schadevergoeding bij blijvend letsel na verkeersongeval

Bij blijvend letsel na een verkeersongeval heeft u veel schade. U kunt veel dingen niet meer doen, u moet wellicht minder werken en u kunt uw huis minder goed schoonhouden. Daarom is ook de schadevergoeding bij blijvend letsel relatief hoog. Welke schadeposten komen er allemaal kijken bij blijvend letsel na een verkeersongeval?

Schadeposten, enkele voorbeelden

  • Uw behandelkosten. Misschien moet u erg lang fysiotherapie volgen, een andere medische behandeling volgen of naar een psycholoog om te leren omgaan met uw verlies.
  • Revalidatiekosten. U moet weer leren lopen na een ernstig ongeluk of u moet leren om uw lichaam op een andere manier te gebruiken door het blijvend letsel.
  • Verlies aan verdienvermogen. U kunt niet of minder (over)werken. U bouwt geen pensioen meer op en u heeft ook geen inkomsten meer uit zwart werk.
  • Aanpassingen in huis. Wellicht heeft u door het letsel een traplift nodig, een aangepast bed of andere aanpassingen in huis.
  • Kosten zonder nut. U had een sportschoolabonnement dat nu nutteloos is geworden bijvoorbeeld, maar waar u nog wel voor moet blijven betalen.
  • Verhuiskosten. Moet naar een ander huis door uw blijvende letsel? U kunt deze kosten vergoed krijgen.
  • Kosten voor een aangepaste vakantie. Kans is dat u door uw blijvend letsel op een andere manier op vakantie moet dan voorheen. Ook hier kunt u een vergoeding voor krijgen.
  • Hulp in en om het huis. Waarschijnlijk zult u hulp in moeten schakelen bij het huishouden, of bij grote klussen in huis als schilderwerk of het bijhouden van de tuin.

Smartengeld bij blijvend letsel na auto ongeluk

De schadevergoeding die u kunt claimen wanneer u blijvend letsel na een verkeersongeluk heeft overgehouden is relatief hoog. Immers, wanneer vast staat dat uw klachten blijvend zullen zijn, zal het smartengeld hoog zijn. U hebt namelijk veel leed door het blijvend letsel. Lees meer over het smartengeld bij blijvend letsel op de pagina smartengeld berekenen.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.