Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Aangereden op de motor

Motorongeluk en letsel

Bent u het slachtoffer geworden van een aanrijding met de motor? Dan kunnen wij u helpen om de letselschade vergoed te krijgen. Een motor ongeluk kan ernstige letselschade als gevolg hebben. U bent nou eenmaal erg kwetsbaar en weinig beschermd als motorrijder.

Onze ervaren juristen hebben al veel zaken van motorrijders behandeld. En met succes! Wij bieden gratis juridische hulp aan letselschadeslachtoffers. Neem contact met ons op via het contactformulier. Vul uw naam en telefoonnummer in. Vertel over uw ongeluk.  U krijgt dezelfde dag nog één van onze juristen aan de lijn.

Aanrijding motor: mogelijke gevolgen

Het aantal motorongelukken is de laatste jaren gedaald. Toch zijn er nog duizenden motorongevallen per jaar. Vaak is de motorrijder niet eens schuldig aan het ongeluk. Helaas kan het wel voor ernstige letselschade zorgen. Veel voorkomende soorten van letsel bij motorrijders:

 • Botbreuken
 • Kneuzingen
 • Dwarslaesie

Een motorrijder draagt over het algemeen beschermende kleding en een helm. Helaas beschermt dat niet tegen alles. Het is zelfs met helm mogelijk om een ernstig hersenletsel op te lopen. Bij ernstige letselschade wordt u leven niet meer zoals het was. Maar ook lichte letselschade kan een grote impact hebben op uw leven.

Aanrijding motor: schadeposten

Bent u betrokken geweest bij een motor ongeluk? En heeft u één van deze verwondingen, meerdere of ander letsel opgelopen? Wij helpen u graag om een volledige schadeclaim in te dienen. Schadeposten waar u aan kunt denken:

 • Misgelopen inkomsten
 • Pensioenschade
 • Hulp in het huishouden
 • Hulp bij klusjes in en om het huis en de tuin
 • Studievertraging
 • Kinderopvang
 • Ziekenhuis- en revalidatiekosten (fysiotherapie)
 • Kosten openbaar vervoer
 • Smartengeld

Lees meer op de pagina Letselschade door motorongeval.

Aanrijding motor: wie is aansprakelijk?

Motorrijders zijn kwetsbare verkeersdeelnemers, maar vallen niet binnen de categorie ‘zwakke verkeersdeelnemers’. Hiertoe worden alleen de voetgangers en fietsers gerekend. Bent u op de motor aangereden door een ander motorvoertuig? En heeft u daarbij letsel opgelopen? Dan kunnen wij u helpen de schade te verhalen. Meerdere scenario’s zijn mogelijk:

 • U heeft geen verkeersfout gemaakt. Dat betekent dat de tegenpartij de volledige letselschade moet vergoeden.
 • U heeft beiden een verkeersfout gemaakt. Dat betekent dat u alsnog een deel van de letselschade vergoed kunt krijgen.

Meer weten over het claimen van schadevergoeding? Ga dan naar de pagina Claim schadevergoeding bij letsel.

Aanrijding motor: stappenplan

Neem na het motor ongeluk de volgende stappen:

 1. Breng uzelf en alle betrokkenen in veiligheid
 2. Bel de politie en / of ambulance
 3. Vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in
 4. Noteer gegevens van getuigen
 5. Maak foto’s van de situatie
 6. Ga onmiddellijk naar de huisarts / het ziekenhuis met uw klachten
 7. Ga zo snel mogelijk naar een juridisch letselschadebureau

Noteer gegevens alleen als u daar toe in staat bent! Hoewel het erg belangrijk kan zijn bij het erkend krijgen van een ongeval komt de politie bij een ernstig ongeluk altijd een proces-verbaal opmaken. Bent u bewusteloos geraakt? Dan kunnen wij gratis voor u het proces-verbaal opvragen bij de Stichting Processen-Verbaal.

Bent u slachtoffer?

Bent u het slachtoffer van een motor ongeluk? En heeft u daarbij letselschade opgelopen? Neem dan contact met ons op. Ook als u deze stappen niet hebt doorlopen. Onze juristen weten raad met uw zaak. Wij hebben ontelbaar veel dossiers behandeld op dit gebied. Met succes!

Bezoek de pagina Ervaringen, voor échte beoordelingen van onze cliënten.

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.