Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

fietsongeluk

Fietsongeluk, wat nu?

U bent helaas betrokken geraakt bij een ongeval met de fiets. Helaas heeft u daarbij verwondingen opgelopen. Is uw ongeluk veroorzaakt door iemand anders? Dan kunt u een letselschadevergoeding eisen. Zelfs bij een verkeersfout van uw kant. Ons bureau helpt u daar graag bij.

Wist u dat wij 100% gratis juridische hulp bij letselschade bieden? Onze juristen luisteren naar uw wensen, u staat centraal gedurende het traject. Wij gaan voor de maximale schadevergoeding. U heeft daar namelijk recht op. Vul het contactformulier in met uw naam, telefoonnummer en fietsongeluk. U kunt dezelfde werkdag nog een telefoontje verwachten van een ervaren jurist.

Wilt u meer weten over de voordelen? Ga dan naar de pagina De 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Ongeval met de fiets

Een fietsongeluk zit in een klein hoekje. Dat blijkt wel uit de ongevallencijfers. Jaarlijks worden bijna 80.000 mensen medisch behandeld naar aanleiding van een fietsongeluk. Nu is het u ook overkomen. U bent aangereden op de fiets. Welke stappen moet u nemen voor het eisen van een schadevergoeding?

 1. Verzamel de gegevens van betrokkenen en getuigen. Doe dit meteen na het ongeluk.
 2. Ga direct naar het ziekenhuis of de dokter. Laat uw letsel onderzoeken en behandelen.
 3. Stap zo snel mogelijk naar een juridisch letselschadebureau.

Tip: Maak foto’s van het ongeval, uw letsel en de overige schade. Een smartphone kan vele ongelukken veroorzaken, maar kan in dit geval ook van pas komen.

Raakte u buiten kennis door het ongeluk? De politie maakt altijd een proces-verbaal op bij een ernstig ongeluk. Onze juristen kunnen dit gedetailleerde verslag gratis voor u opvragen.

Meer informatie over fietsongelukken? Ga dan naar de pagina Aangereden op de fiets: claim schadevergoeding bij letsel.

Meer weten over ongelukken met uw wielrennersfiets? Ga naar de pagina ongeval wielrenner.

Fietsongeluk met voetganger of fietser

Het komt vaker voor dat een voetganger een verkeersfout maakt. En een fietser? Die maken ook vele verkeersfouten. Soms kruipen ze door het oog van de naald. Vaak komt het ook tot een aanrijding met een voetganger of fietser. Een verkeersfout die leidt tot letselschade. Is de aansprakelijkheid geheel voor rekening van de tegenpartij?

 • Heeft u geen schuld aan het ongeval? Dan draait de tegenpartij voor de volledige schadevergoeding op.
 • Heeft u deels schuld aan het ongeval? Dan kunt u een gedeeltelijke schadevergoeding claimen. Hoe wordt dit beoordeeld? Aan de hand van onder meer de ernst van de verkeersfouten en de ernst van het letsel.

Is de aanrijding veroorzaakt door een voetganger of fietser? Dan moet u wel met bewijzen komen als u een schadeclaim indient. Schakel een juridisch letselschadebureau in om op te komen voor uw rechten.

Meer informatie over het claimen van een schadevergoeding? Ga naar de pagina: Claim schadevergoeding bij letsel.

Fietsongeluk met motorvoertuig

Bij een fietsongeluk met een motorvoertuig bent u voor de wet beter beschermd. Helaas niet tegen ernstige letselschade. U bent een kwetsbare verkeersdeelnemer op de fiets. Deze speciale status zorgt ervoor dat u meer en vaker letselschade vergoed kunt krijgen. Ook als u zelf geheel schuldig bent aan het ontstaan van het ongeval.

 • Is het ongeluk volledig veroorzaakt door de bestuurder van het motorvoertuig? Dan ligt de aansprakelijkheid volledig bij de bestuurder van het motorvoertuig. Oftewel: 100% schadevergoeding
 • Is het ongeval veroorzaakt door een verkeersfout van uw kant? Dan dient de verzekeraar in ieder geval 50% letselschadevergoeding uit te betalen. De kans bestaat dat dit percentage nog hoger oploopt. Dat wordt bepaald aan de hand van de ernst van de verkeersfout
 • Een kind onder de 14 jaar dat wordt aangereden op de fiets? Wel of geen verkeersfout gemaakt, de schadevergoeding is altijd 100%.

Wilt u weten hoe het letselschadetraject verloopt? Ga dan naar Hoe werkt het letselschadetraject?

Fietsongeluk: doorgereden dader

Daar ligt u dan. De klap heeft u gevoeld, maar er is geen dader te bekennen. Kunt u uw letselschade dan wel vergoed krijgen? Als u bent aangereden op de fiets door een onbekend motorvoertuig? Jazeker, dan bestaat die mogelijkheid nog. Het Waarborgfonds Motorverkeer behandelt schadeclaims van ongelukken veroorzaakt door motorvoertuigen als:

 • het doorrijden na een aanrijding betreft;
 • de dader niet verzekerd is;
 • de dader in een gestolen voertuig reed.

Stel een vraag

Waarborgfonds

Het Waarborgfonds neemt uw zaak alleen in behandeling als:

 • Naar een arts bent geweest voor uw letsel
 • U binnen 14 dagen aangifte doet van het incident bij het politiebureau
 • Er minstens één getuige is van het ongeval
 • U moeite heeft gedaan uit te vinden wie de dader is (camerabeelden, in de buurt rondvragen, getuigen, etc.)

Schakel de hulp in van een ervaren jurist. Onze juristen hebben veel ervaring met het Waarborgfonds. Helaas gebeurt het dagelijks dat mensen doorrijden na een aanrijding.

Belangrijk: schakel bij alle soorten fietsongelukken juridische hulp in. Het stelt u in staat om rustig te herstellen van het ongeluk. Terwijl onze juristen de maximale schadevergoeding voor u claimen.

Ga naar de pagina 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade voor meer informatie.

Maak gebruik van uw recht op gratis juridische hulp. Onze juristen zijn snel, doortastend en begaan met de cliënten. U bent bij ons geen nummer. Ga direct naar het contactformulier. Noteer uw naam, telefoonnummer en fietsongeluk. Wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.