Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Top 10 meest gedeelde blogs

12 januari 2017 JBL&G

Top 10 meest gedeelde blogs

De blogs van JBL&G werden afgelopen jaar goed gelezen en veelvuldig gedeeld! Wij hebben de top 10 voor u op een rijtje gezet.

Arm verwoest door hond: schadeclaim tegen politie

De onderarm van een cliënt van JBL&G werd zwaar toegetakeld door een politiehond. Wat een heuglijke dag had moeten worden voor de Feyenoord-fan – Feyenoord won dit jaar de KNVB-beker – veranderde in een regelrechte nachtmerrie. Onze cliënt heeft een aanklacht ingediend voor buitenproportioneel geweld en JBL&G heeft de politie aansprakelijk gesteld voor schade als gevolg van de verwoeste arm.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/persbericht-arm-verwoest-door-hond-schadeclaim-tegen-politie/
1501 keer op Facebook gedeeld

Keuring kermisattractie in de ‘verkeerde handen’

De kermisattracties waren dit jaar weer volop in het nieuws door een angstaanjagend ongeval, dat gelukkig met een sisser afliep. Dit zorgde er wel voor dat de discussie weer oplaaide over de keuring van kermisattracties. Deze keuring wordt momenteel overgelaten aan de kermisexploitanten zelf, met af en toe een steekproef van de gemeente. Maar is dat wel zo verstandig? En hoe zit het met de aansprakelijkheid bij een kermisongeval?

https://www.juridischbureauletselschade.nl/keuring-kermisattractie-verkeerde-handen/
522 keer op Facebook gedeeld

Schadeclaim blijft doorlopen na overlijden Koen Everink

Everink had voor zijn tragische dood een schadeclaim ingediend tegen Badr Hari, die de miljonair zwaar mishandelde tijdens een dancefeest. Na de dood van de miljonair rees de vraag of een schadeclaim nog geldig is als de eiser is overleden. Dat is inderdaad het geval.  De rechtsvordering tot betaling van de schadevergoeding gaat dan over naar de erfgenamen, in dit geval de zesjarige dochter van Everink.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/schadeclaim-blijft-doorlopen-na-overlijden-koen-everink/
399 keer op Facebook gedeeld

Paard en letselschade: vijf vragenpaard en letselschade

Wat gebeurt er als u letselschade oploopt door een ongeval met een paard? In dit artikel wordt uitgebreid uiteengezet wie aansprakelijk is te stellen voor de letselschade, of er sprake kan zijn van eigen schuld, wat u moet doen als de eigenaar van het dier onbekend is of als u zelf de (mede)eigenaar bent van het paard en wanneer u in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/paard-en-letselschade-vijf-vragen/
327 keer op Facebook gedeeld

Aansprakelijkheid E-Bike

De e-bike wint steeds meer terrein op de Nederlandse wegen. Of moeten we zeggen: elektrische fiets? E-bike, elektrische fiets: de namen worden door elkaar gebruikt en dat zorgt voor verwarring. Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij een ongeval? JBL&G weidt erover uit in dit artikel.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/aansprakelijkheid-e-bike/
313 keer op Facebook gedeeld

Feestelijke opening kantoor JBL&GFeestelijke opening JBL&G 3 - Photobooth

De verhuizing van JBL&G naar de huidige locatie aan de Zorgboulevard in Amsterdam Zuid werd groots gevierd. Op het openingsfeest waren vele bekenden uit de letselschadewereld en natuurlijk alle juristen van JBL&G aanwezig. Het thema van de avond was Amerika, een land dat soms doorslaat in de letselschadewereld, maar ook bijzondere punten heeft waar de Nederlandse letselschadewereld iets van kan leren. JBL&G schreef een verslag over deze geslaagde dag.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/feestelijke-opening-kantoor-jblg/
206 keer op facebook gedeeld

En de winnaar van de felbegeerde Scriptieprijs 2016 is…..?!??!!

Dit jaar werd de JBL&G Scriptieprijs in het leven geroepen om onderzoek naar letselschade te stimuleren. Het initiatief voor de scriptieprijs was een groot succes, afgaand op de vele letselschadescripties die binnenstroomden. De gelukkig winnares was Kirsten Maes. Daarnaast werd er een gedeelde tweede prijs uitgereikt. JBL&G beschrijft de motivatie voor de scriptieprijs en geeft een samenvatting van het juryrapport. Op naar de JBL&G Scriptieprijs 2017!

https://www.juridischbureauletselschade.nl/en-winnaar-felbegeerde-scriptieprijs-2016-is/
204 keer op facebook gedeeld

Ervaring van een stagiair: Rixt OffingaRixt Offinga

Rixt Offinga liep drie maanden stage bij JBL&G, waarna zij een verslag schreef over haar hoogtepunten en leermomenten. Rixt vertelt openhartig over haar praktijkervaring en geeft nuttige tips aan toekomstige stagiaires.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/ervaring-stagiair-rixt-offinga/
191 keer op facebook gedeeld

Ongeval door gladheid tijdens werktijd

Het kan gebeuren dat u tijdens werktijd, of tijdens het woon-werkverkeer, ten val komt door gladheid op de weg. Zo’n eenzijdig ongeval kan voor ernstige letselschade zorgen. In dit artikel bespreken we wanneer uw werkgever aansprakelijk te stellen is voor de letselschade en op welke gronden.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/ongeval-door-gladheid-tijdens-werktijd/
183 keer op facebook gedeeld

Moet ik belasting betalen over schadevergoeding?

Veel letselschadeslachtoffers vragen zich af of ze belasting moeten betalen over de ontvangen schadevergoeding. Het antwoord hierop is niet eenduidig, maar een belastinggarantie van de verzekeraar van de tegenpartij kan uitkomst bieden. Momenteel pleiten een aantal organisaties voor het afschaffen van vermogensbelasting op de letselschadevergoeding.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/belasting-betalen-over-schadevergoeding/
180 keer op facebook gedeeld

Op naar nog meer blogs in 2017!

Dit waren de meest gedeelde blogs van 2016, laten we hopen dat op blog gebied 2017 net zo succesvol wordt! Heeft u een leuke tip voor één van onze blogs? Mail ons gerust! info [at] jblg.nl.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.