Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade claimen

Wanneer u letselschade heeft opgelopen, is het indienen van een letselschade claim een verstandige keuze. Met deze schadeclaim kunt u een schadevergoeding claimen bij uw tegenpartij.

De letselschadeclaim is een compensatie voor de kosten die u heeft gemaakt door bijvoorbeeld een ongeval op het werk of in het verkeer. Alle juristen van JBL&G staan voor u klaar en bieden u tijdens kantooruren altijd hulp aan bij indienen van een schadeclaim.

Hoe gaat het claimen van letselschade precies in zijn werk?

Stap 1: Aansprakelijk stellen van de tegenpartij

De eerste stap van een claim indienen is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

  • U kunt deze letselschade claim laten indienen door een jurist van JBL&G.
  • Wij stellen de verzekeraar van uw tegenpartij aansprakelijk voor kosten die u heeft gemaakt door het ongeval.
  • Zo kunt u aanspraak maken op schadevergoeding en de schade verhalen op tegenpartij.
  • Laat uw gegevens achter op het contactformulier om te kijken hoe JBL&G u kan helpen bij het vorderen van uw schade.

Stap 2: Een voorschot eisen op uw geleden letselschade

  • Dit is erg belangrijk om te voorkomen dat u in financiële problemen geraakt
  • In de meeste gevallen is de wederpartij bereid een voorschot te betalen nog voordat er een berekening is gemaakt.

JBL&G zorgt ervoor dat u na erkenning van de aansprakelijkheid  zeer snel een voorschot op uw schade zult ontvangen om zo de eerste kosten te kunnen betalen.

Stap 3: Inventariseren letselschadevergoeding

De tweede stap bij een schadeclaim indienen is het inventariseren van de letselschade. Hierbij is juridische begeleiding erg belangrijk. Een jurist weet precies hoe letselschade verhalen financieel in elkaar zit.

Er zijn namelijk allerlei regels en weetjes die u kunnen helpen om een hogere schade te eisen als u recht op schadevergoeding heeft. Om de eis zo hoog mogelijk te maken en te zorgen dat u de letselschadevergoeding krijgt waar u recht op heeft, kunt u vandaag nog contact opnemen met JBL&G.

Stap 4: Schadevergoeding claimen

  • Als alle letselschade in kaart is gebracht, is het tijd om de schadevergoeding te eisen bij de tegenpartij. Om de vergoeding letselschade daadwerkelijk te ontvangen, is het van belang om uw claim goed te onderbouwen.
  • Uw tegenpartij gaat de vergoeding letsel meestal niet zomaar betalen.
  • Letselschadekantoor JBL&G kan u helpen met het verzamelen van deze bewijzen, het doen van medisch onderzoek en de juiste wetten en regels toepassen.
  • Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. Zo zorgt u ervoor dat het letselschade claimen eindigt met de laatste stap: het ontvangen van uw schadevergoeding.

Stap 5: Ontvangen van uw schadevergoeding

Wanneer de letselschade in kaart is gebracht, alle kosten zijn onderbouwd en het medisch onderzoek is verricht, is het tijd om uw schadevergoeding te ontvangen. Dit proces van letselschade claimen kan een hele tijd in beslag nemen. Daarom is het verstandig om tussentijds alvast een voorschot op uw letselschade claim te vragen.

JBL&G weet precies hoe dit moet en waar u recht op heeft. Neem daarom vandaag nog contact met ons op om te zorgen dat u niets tekort komt. Ook bij het afwikkelen van uw schadeclaim is het belangrijk niets te missen.

Bij het claimen van letselschade zijn er allerlei regels en wetten die u in acht moet nemen, om te zorgen dat u het maximale schadebedrag krijgt waar u recht op heeft. Onze ervaren juristen weten precies hoe dit moet. Bel ons op en wij zorgen er voor dat u uw schadevergoeding claimt én ontvangt.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.