Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Huisartsbezoek na een kop-staart botsing

26 maart 2016 Auto ongeluk

Huisartsbezoek na een kop-staart botsing

Bezoek altijd uw huisarts bij klachten na een kop-staart botsing. Dit is niet alleen van belang voor een sneller en beter herstel. Ook voor het claimen van schadevergoeding is een huisartsbezoek belangrijk. Daarnaast voldoet u hiermee aan de verplichting om uw schade zoveel mogelijk te beperken en nieuwe schade te voorkomen.

In dit artikel:
Wanneer naar de huisarts?
Huisartsbezoek ook belangrijk voor claimen van schadevergoeding
Met een huisartsbezoek voldoet u aan uw schadebeperkingsverplichting
Wat moet ik doen als ik nieuwe klachten krijg?
Wat als de klachten verergeren?
Belangrijkste punten huisartsbezoek na een kop-staart botsing

Wanneer naar de huisarts?

Hebt u na een kop-staart botsing lichamelijke klachten, zoals nekpijn en hoofdpijn? Blijf daar dan niet mee rondlopen, maar ga naar uw huisarts. Vertel dat u een ongeluk heeft gehad en welke klachten u heeft. Ga ook naar de huisarts als u denkt dat de klachten vanzelf weer over zullen gaan.

Huisartsbezoek ook belangrijk voor claimen van schadevergoeding

Niet alleen voor een sneller en beter herstel is het belangrijk dat u bij klachten een arts bezoekt. Ook voor het claimen van de letselschade bij de tegenpartij is het belangrijk dat u met klachten direct naar een arts gaat.

U moet hiervoor namelijk kunnen bewijzen dat uw klachten door de aanrijding zijn veroorzaakt. De huisarts kan aantonen dat u direct na het ongeval lichamelijke klachten heeft gehad.

Met een huisartsbezoek voldoet u aan uw schadebeperkingsverplichting

Als letselschadeslachtoffer bent u verplicht om uw schade zo veel mogelijk te beperken. Ook moet u voorkomen dat u nieuwe schade oploopt. Doet u dit niet, dan kan de tegenpartij stellen dat hij uw schade niet (geheel) hoeft te vergoeden. Door na een kop-staartbotsing uw huisarts te bezoeken, draagt u bij aan het beperken en voorkomen van uw schade.

Betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing, nu klachten? Bekijk onze pagina klachten na aanrijding voor gratis juridische hulp bij het claimen van uw schadevergoeding.

Wat moet ik doen als ik nieuwe klachten krijg?

Bezoek opnieuw uw huisarts als u nieuwe klachten krijgt, zoals misselijkheid, duizeligheid of concentratieproblemen. Het kan zijn dat u een whiplash heeft.

Uw huisarts kan u vertellen hoe u het beste van een whiplash kunt herstellen. Ook noteert hij uw whiplash klachten in uw medisch dossier. Zo is duidelijk is dat ook deze klachten zijn veroorzaakt door de kop-staart botsing.

Wat als de klachten verergeren?

Verergeren uw klachten, maak dan opnieuw een afspraak met uw huisarts. Hij kan u voor een specialistische behandeling doorverwijzen naar een specialist, zoals een fysiotherapeut of neuroloog. Ook vermeld hij uw klachten in het dossier. Zo is het verloop van uw aandoening helder. Op deze manier kunt u aantonen dat uw klachten rechtstreeks verband houden met het ongeluk.

Belangrijkste punten huisartsbezoek na een kop-staart botsing

Ga bij klachten na een kop-staart botsing altijd naar de huisarts. Het huisartsbezoek is belangrijk voor het claimen van letselschade bij de tegenpartij. Daarnaast voldoet u hiermee aan de verplichting om uw schade zo veel mogelijk te beperken en nieuwe schade te voorkomen. Verergeren uw klachten of krijgt u nieuwe klachten, bezoek dan u opnieuw uw arts. Zo is duidelijk is dat ook deze klachten rechtstreeks verband houden met het ongeluk.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.