Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Whiplash opgelopen: wat nu? 10 tips

19 februari 2016 Auto ongeluk

Whiplash opgelopen: wat nu? 10 tips

Hebt u een whiplash opgelopen door een aanrijding met een auto? Dan hebt u waarschijnlijk allerlei vragen. Bijvoorbeeld of u recht heeft op schadevergoeding, hoe u een vergoeding kunt krijgen en hoeveel u vergoed kunt krijgen. Misschien hebt u ook vragen over uw herstel. 10 tips om beter te herstellen van een whiplash en uw schade volledig vergoed te krijgen.

In dit artikel:
Overzicht van 10 whiplash tips
Whiplash: 10 tips voor herstel en schadevergoeding
Belangrijk om te doen bij een whiplash

Overzicht van 10 whiplash tips

1. Ga naar de huisarts
2. Blijf actief, maar bewaak uw grenzen
3. Check of u recht heeft op schadevergoeding
4. Ga na hoe u een vergoeding kunt krijgen
5. Bereken hoeveel u vergoed kunt krijgen
6. Vraag een voorschot op uw schadevergoeding
7. Houd alle kosten en klachten bij
8. Stuur uw medisch dossier naar de wederpartij
9. Wees voorzichtig met het afkopen van schade
10. Laat eventuele toekomstige schade berekenen

Whiplash: 10 tips voor herstel en schadevergoeding

Een whiplash geeft vaak veel klachten die uw leven ernstig kunnen beperken. Ook kan een whiplash tot hoge kosten en een lager inkomen leiden. 10 tips voor een vlot herstel en een volledige vergoeding van de geleden schade.

Tip 1. Ga zo snel mogelijk naar de huisarts

Niet alleen voor uw eigen gezondheid, maar ook voor het verhalen van de schade. Laat in uw dossier zetten welke klachten u heeft. Zo kunt u aantonen dat u direct na het ongeval lichamelijke klachten had. Dit helpt u later om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en de schade door hem (of zijn verzekeraar) vergoed te krijgen.

Tip 2. Blijf actief, maar bewaak uw grenzen

Whiplash opgelopen, blijf dan zoveel mogelijk bewegen. Stem uw dagelijkse activiteiten af op uw belastbaarheid. Neem voldoende rust en wissel inspanning en ontspanning af. Gebruik eventueel pijnstillers om uw hoofd en nek pijnloos te kunnen bewegen. Door gezond te bewegen herstelt u sneller en beter van uw whiplash.

Tip 3. Check of u recht heeft op schadevergoeding

Bij een whiplash door een achterop aanrijding heeft u meestal recht op schadevergoeding. Bereken zelf of, en hoeveel letselschade u heeft, ga naar letselschade berekenen. U heeft direct een idee van de schade die u kunt claimen.

Tip 4. Ga na hoe u een vergoeding kunt krijgen

Indien u een whiplash heeft opgelopen, moet u, om uw letselschade vergoed te krijgen, eerst uw tegenpartij schriftelijk aansprakelijk stellen. Wanneer u dit liever niet zelf doet of kunt, kunnen wij dit gratis voor u doen. Het letselschadetraject zit vol juridische valkuilen, het is beter om hier een ervaren letselschadejurist bij te betrekken. Daarnaast zal de verzekeraar er alles aan doen uw schade zo laag mogelijk te houden. Rechtvaardig is dit niet, zorg dus tijdig voor juridische hulp!

Whiplash door ongeval? Volg de link en bekijk onze pagina. Wij bieden u gratis juridische hulp en advies.

Tip 5. Bereken hoeveel u vergoed kunt krijgen

Door een whiplash kunt u misschien niet werken. Hierdoor leidt u inkomensschade. Mogelijk maakt u ook kosten voor medische hulp. Noteer alle schadeposten, zodat u zicht krijgt op de totale schade die u lijdt. Weet u niet welke schadeposten u allemaal kunt claimen?

Wij bepalen gratis uw schadeposten. En wij maken gratis een exacte schadeberekening voor u. Indien u een whiplash heeft opgelopen en niet over de benodigde juridische kennis beschikt om uw zaak af te handelen, is gratis juridische hulp een uitkomst.

Tip 6. Vraag een voorschot op uw schadevergoeding

Erkent de tegenpartij dat hij aansprakelijk is voor uw whiplash? Stuur hem dan een schadeberekening en vraag om een voorschot op uw schadevergoeding. Het duurt vaak lang voordat de verzekeraar uw volledige schadevergoeding uitbetaalt. Vraagt u een voorschot aan, dan kunt u de gemaakte kosten meteen vergoed krijgen. Doe dit dus al in een vroeg stadium.

Tip 7. Houd alle kosten en klachten bij

Bewaar alle bonnen en rekeningen. Zo hebt u in een later stadium snel zicht op de totale schade die u heeft geleden. Noteer daarnaast vanaf de dag van de botsing uw whiplash klachten. Op deze manier kunt u zien of uw klachten verergeren, stabiel blijven of afnemen. Ook kunt u hierdoor gemakkelijker bewijzen dat uw klachten daadwerkelijk door de botsing zijn veroorzaakt.

Tip 8. Stuur uw medisch dossier naar de wederpartij

De verzekeraar van uw tegenpartij wil weten welk letsel u precies heeft en of de whiplash die u heeft opgelopen, daadwerkelijk door de botsing is veroorzaakt. Hij moet immers uw letselschade betalen. Stuur uw medisch dossier daarom naar de wederpartij of machtig ons dat voor u te doen.

Whiplash door ongeval? Volg de link en bekijk onze pagina. Wij bieden u gratis juridische hulp en advies.

Tip 9. Wees voorzichtig met het afkopen van schade

Sommige verzekeraars stellen voor uw schade voor een bepaald bedrag af te kopen. Misschien bent u onder de indruk van de hoogte van het bedrag. Uw uiteindelijke schade kan echter veel hoger uitpakken. Ga dus nooit akkoord voordat u helemaal hersteld bent van uw whiplash.

Tip 10. Laat eventuele toekomstige schade berekenen

Bent u helemaal genezen of zijn uw klachten stabiel, dan kan de totale schade worden vastgesteld. Vergeet daarbij de eventuele toekomstige schade niet. Wij berekenen deze schade standaard voor u.

Belangrijk om te doen bij een whiplash

Ga bij een whiplash naar de huisarts en blijf bewegen voor een sneller herstel. Check ook of u recht heeft op schadevergoeding. Zo ja, bereken dan uw schade en vraag een voorschot om de gemaakte kosten vergoed te krijgen. Wees echter voorzichtig met het afkopen van schade. Houd alle kosten en klachten bij. Zo houdt u zicht op uw uitgaven. Vergeet bij het vaststellen van de totale schade ook uw eventuele toekomstige schade niet.

Whiplash opgelopen en behoefte aan wat extra tips? Bekijk dan ook: de 10 belangrijkste tips bij letselschade.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.