Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Gewond na een kop‐staart botsing

25 april 2016 Auto ongeluk

Gewond na een kop‐staart botsing

Bent u gewond na een kop-staart botsing? Vaak kunt u de opgelopen letselschade vergoed krijgen. U hoeft niet zelf op te draaien voor medische kosten, het verlies van eigen risico en misgelopen salaris.

In dit artikel proberen we u zo goed mogelijk te helpen met tips en advies over hoe te handelen bij het gewond raken na een aanrijding van achteren. Op die manier kunt u de schadevergoeding krijgen waar u recht op heeft.

In dit artikel:
– Gewond na een kop-staart botsing, wat te doen?
– Ter plekke na de aanrijding
– Direct na de aanrijding
– Voor het indienen van de schadeclaim
– De klachten na een kop-staartbotsing
– Hoe weet ik of ik een whiplash heb?
– Samenvatting

Gewond na een kop-staart botsing, wat te doen?

Er wordt niet voor niets gezegd: een ongeluk zit in een klein hoekje. Een overstekend dier, een onoplettende bestuurder achter u of slechte weersomstandigheden. Wat de oorzaak ook is, het komt vaak voor dat mensen na een kop-staart botsing letselschade oplopen. Letselschade die vergoed moet worden door de aansprakelijke partij.

Gelukkig kunt u door úw manier van handelen de kans op zo een zo hoog mogelijke schadevergoeding vergroten.

Ter plekke na de aanrijding

Bent u betrokken geraakt bij een kop-staart botsing, dan zijn er een aantal dingen die verstandig zijn om ter plekke te doen:

  • Schrijf het nummerbord en eventueel de verzekeringsgegevens van de andere bestuurder op;
  • Kijk of er ooggetuigen zijn en noteer hun contactgegevens;
  • Maak foto’s van de aard van de aanrijding, de verkeerssituatie en de verwonding.

Hierdoor kan zo makkelijk mogelijk worden vastgesteld wie er aansprakelijk is voor de kop-staart botsing.

Direct na de aanrijding

Bent u eenmaal thuisgebracht en tot rust gekomen, bezoek dan een arts. Bij het indienen van een letselschadeclaim is het oordeel van een medisch deskundige belangrijk. De arts kan daarnaast ook de juiste behandeling van uw verwonding adviseren.

Schrijf in een dag- of logboek op wat de klachten zijn en hoe lang ze aanhouden. Ook een uitgebreid eigen dossier maakt het aanspraak maken op schadevergoeding makkelijker. Meer tips.

Voor het indienen van de schadeclaim

Hebt u een overzicht van de schade? Leg deze dan neer bij een juristenbureau gespecialiseerd in letselschade. De juristen kunnen eventueel nog aanvullingen doen, zij kunnen uw schadebedrag berekenen en de schadeclaim voor u indienen.

Dit scheelt u een hoop zorgen, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Bekijk onze pagina botsing van achteren voor meer informatie.

De klachten na een kop-staart botsing

Een kop-staartbotsing kan de veroorzaker zijn van verschillende soorten verwondingen zoals kneuzingen, nekpijn en rugletsel. Een veelvoorkomende klacht na een aanrijding van achteren is een whiplash.

Hoe weet ik of ik een whiplash heb?

Bij een whiplash is nauwelijks fysieke schade te zien. Toch is het een reële aandoening waar zo’n 15.000 tot 30.000 mensen per jaar mee te maken krijgen. Lees hier meer over whiplash.

Een arts zal door vragen te stellen over de aard van de klachten de diagnose stellen. Door een whiplash kunt u ernstig beperkt raken. Heeft u last van nekpijn, rugpijn, schouderpijn of hoofdpijn, of een combinatie van die klachten, bezoek dan een arts.

Samenvatting

Als u gewond raakt bij een kop-staart botsing, kunt u de schade vaak claimen bij de tegenpartij. Het kan helpen om de aard van de aanrijding en de klachten goed vast te leggen. Een letselschadejurist helpt u met het vergoed krijgen van uw schade. Vermoed u dat u een whiplash heeft, ga dan naar een arts. Deze kan de diagnose voor u stellen.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.