Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

5 onmisbare kwaliteiten van een letselschade specialist

12 november 2018 Algemeen

5 onmisbare kwaliteiten van een letselschade specialist

Als slachtoffer van letselschade kunt u alle beschikbare hulp wel gebruiken. Gelukkig is er daarom altijd een letselschade specialist voor u beschikbaar, die u zal bijstaan in het aanvragen van uw schadevergoeding. Maar hoe kiest u de belangenbehartiger die u het beste kan helpen? Hoe weet u wie goed is? Wij beschrijven voor u de 5 onmisbare kwaliteiten van een letselschade specialist.

1. Een goede letselschade specialist werkt volgens de gestelde normen

De Letselschade Raad en Stichting Keurmerk Letselschade hebben een aantal eisen opgesteld om te verzekeren dat belangenbehartigers deskundig en betrouwbaar te werk gaan. Daarnaast heeft de Raad richtlijnen opgesteld rondom verschillende zaken, met onder andere normbedragen voor schadevergoedingen, om discussie te voorkomen.

Wilt u er zeker van zijn dat u met een goede belangenbehartiger in zee gaat? Dan is het verstandig te werken met een bureau dat werkt volgens deze normen en richtlijnen.

2. Zoek een letselschade specialist die het slachtoffer geen kosten in rekening brengt

Kiest voor een jurist of een advocaat, voor een no cure no pay-constructie of juist niet? Uw beste optie is om te gaan voor een letselschade specialist die gratis werkt voor het slachtoffer. Kan dat? Jazeker. Goede letselschadejuristen dienen hun kosten in bij de wederpartij – u hebt er namelijk recht op dat de kosten van uw belangenbehartiger vergoed worden door degene die aansprakelijke is voor uw schade.

Op deze manier bent u geen geld kwijt aan het inschakelen van een belangenbehartiger, en gaat uw schadevergoeding daarheen waar hij voor bedoeld is: voor het vergoeden van uw schade.

3. Een goede letselschade specialist is persoonlijk

Helaas bent u, als u het slachtoffer bent geworden van een ongeval met letselschade, behoorlijk kwetsbaar. Het is dan fijn als u persoonlijk wordt behandeld en u zich geen naamloos nummertje voelt in een grote organisatie. Een onmisbare kwaliteit van een letselschade specialist is dat hij of zij u persoonlijk behandelt. Dat u zich gezien voelt door hem of haar.

Hoe doet een goede letselschade specialist dat? Denk aan de volgende zaken:

  • Het bureau wijst u een persoonlijke belangenbehartiger aan. U wordt dus niet telkens naar een andere jurist gestuurd, maar spreekt met iemand die uw naam weet en de toedracht van uw situatie kent.
  • Uw belangenbehartiger stelt uw belangen voorop.
  • De jurist of belangenbehartiger waar u mee werkt, is goed bereikbaar. Dit uit zich bijvoorbeeld in locaties door het hele land en de mogelijkheid om bij u op huisbezoek te komen. Tevens is een goede telefonische bereikbaarheid van uw jurist erg belangrijk!

4. Een goede letselschade specialist is proactief

In het proces van een schadevergoeding claimen, zit veel wachttijd. Een goede letselschade specialist weet dat en doet er alles aan om deze zo kort mogelijk te houden. Dit uit zich in proactief aan de slag gaan in plaats van passief op antwoord wachten. Met daadkracht zorgt hij of zij dat u niet hoeft te wachten op bericht of antwoorden op uw vragen.

Hij of zij zorgt er ook voor dat u zo snel mogelijk een voorschot krijgt, zodat u niet plotseling in de financiële problemen kom.

5. Zoek een letselschade kantoor met tenminste 10 jaar ervaring

Het is geen garantie, maar vaak zijn letselschadebureau’s met veel ervaring beter in hun vak dan zij die net begonnen zijn. Zoek dus naar een kantoor waar veel kennis in huis is, het liefst meer dan 10 jaar in ervaring. Zo weet u zeker dat uw belangenbehartiger geoefend is in onderhandelen en geen schadeposten over het hoofd ziet bij het claimen van uw schade.

Bent u op zoek naar een letselschade specialist?

Steeds meer slachtoffers van letselschade weten JBL&G te vinden, en dat is niet voor niets. Onze cliënten beoordelen ons namelijk gemiddeld met een 9,2! Lees hier de vele recensies. De reden dat wij zoveel cliënten met tevredenheid kunnen laten gaan:

  • We werken persoonlijk, daadkrachtig en proactief
  • We werken volgens de eisen van de Letselschade Raad en zijn aangesloten bij het Keurmerk Letselschade
  • Meer dan 15 jaar ervaring in het vak
  • Altijd gratis voor het slachtoffer

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.