Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Dwarslaesie opgelopen, recht op schadevergoeding

Wanneer u een ernstig ongeval is overkomen kunt u daaraan een dwarslaesie overhouden. Dit heeft ernstige gevolgen voor u. Uiteraard heeft u bij een dwarslaesie die door toedoen van een ander is veroorzaakt, recht op een hoge schadevergoeding en smartengeld.

Wat is een dwarslaesie precies?

Een dwarslaesie is een onderbreking van het ruggenmerg, waardoor uitval van de zenuwen ontstaat die onder dat niveau (van het hoofd af gerekend) van het ruggenmerg komen. Hierdoor ontstaat er een verlamming van de benen, bij hogere letsels ook van de armen of zelfs van de ademhalingsspieren. Een dwarslaesie is een zeer ernstig letsel.

Wat te doen bij een dwarslaesie na een ongeval?

Als u een dwarslaesie oploopt zult u heel veel financiële maar ook veel immateriële schade lijden. Immateriële schade wordt vergoed door het laten uitbetalen van smartengeld. Natuurlijk wordt u hier niet beter van, maar het te claimen smartengeld kan wel voor enige compensatie zorgen.

U moet na het u overkomen ongeval juridische bijstand zoeken en uw schadeclaim indienen. In de meeste gevallen wordt u arbeidsongeschikt er ontstaat er zogenaamd verlies aan verdienvermogen. Deze kosten wilt u vergoed krijgen wanneer een ander voor het ongeval aansprakelijk te houden is.

Lees meer:

Schadevergoeding na letselschade

Letselschade claim indienen, een stappenplan

Veel gestelde vragen over letselschade

Smartengeld en dwarslaesie

De hoogte van smartengeld na een dwarslaesie (i.v.m. een ongeval) is voor Nederlandse begrippen hoog. Neemt u met ons contact op om over de hoogte van uitbetaling van smartengeld te praten met één van onze zeer ervaren letselschadejuristen.

Vul vandaag het contactformulier in en er wordt vandaag nog contact met u opgenomen. Wij nemen desgewenst uw zaak in behandeling. Onze juridische ondersteuning is gratis!

Snelle afhandeling van de schade

Als slachtoffer van een ongeval met dwarslaesie wilt u uw schade natuurlijk zo snel mogelijk vergoed zien. Verzekeraars staan erom bekend dat zij bij zaken met een groot belang proberen het letselschadetraject te traineren. Onze juridisch adviseurs zijn daarmee bekend en maken daar korte metten mee. Zij zorgen ervoor dat uw vergoeding voor letselschade vlot en efficiënt wordt behandeld.

Stap voor stap:

  • Neem na dwarslaesie door ongeval contact met ons op
  • Wij behartigen uw belangen en
  • Wij zorgen ervoor dat u uw onkosten kunt betalen
  • Wij zorgen altijd voor snelle betaling van een voorschot op uw schade door de tegenpartij
  • Zodat u niet in financiële problemen geraakt als gevolg van het ongeval

U kunt zich daardoor volledig richten op uw revalidatie. Het is natuurlijk belangrijk dat u goed kunt revalideren zonder dat u zich ook nog zorgen moet maken om de financiën.

Schadevergoeding dwarslaesie berekenen

Klik op de link om in drie minuten zelf uw letselschade te berekenen. De test is erg gemakkelijk in te vullen en u komt direct te weten hoeveel schade u kunt claimen: letselschade berekenen

Bezoek aan huis

De letselschadejurist van JBL&G zal u thuis bezoeken. Het team van JBL&G staat bekend om hun persoonlijke en betrouwbare aanpak.

Neem contact op voor schadevergoeding 

Wilt u dat wij uw schade gaan verhalen? Vul dan het contactformulier in of bel: 020 – 214 99 00. De juridische hulp die ons letselschade bureau geeft is geheel gratis. Dus neem daarom vandaag nog contact met ons op voor gratis begeleidingDe juristen van JBL&G zullen zorgen dat u de maximale schadevergoeding ontvangt voor de dwarslaesie die u heeft opgelopen.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.