Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Info: Nekklachten en duizeligheid

25 juni 2013 Letselschade informatie

Info: Nekklachten en duizeligheid

Nekklachten en duizeligheid zijn onder meer symptomen van een whiplash. Een post whiplash syndroom ontstaat meestal ten gevolge van een kop-staart botsing in een stilstaande of langzaam rijdende file, of terwijl u staat te wachten voor een stoplicht.

Uw nek maakt een enorme zwaai naar voren en weer terug. Als gevolg van deze aanrijding kunnen nekklachten en duizeligheid ontstaan. Maar ook klachten zoals; hoofdpijn, concentratiestoornissen, misselijkheid, vermoeidheid en zelfs slechter zien, kunnen door een whiplash veroorzaakt worden.

Nekklachten en duizeligheid na een aanrijding, wat nu?

Als er sprake is van nekklachten en duizeligheid of andere symptomen, na een aanrijding, ga dan zo snel mogelijk naar een huisarts.

U hebt in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding voor uw letsel. U kunt de wederpartij aansprakelijk stellen voor de schade en een schadevergoeding claimen. Maar u moet wel bewijzen dat de schade een gevolg is van het ongeval. Er moet een causaal verband zijn. Aansprakelijkheidsverzekeraars willen vooral met betrekking tot whiplash klachten nog wel eens moeilijk doen. Volgens hen zouden de nekklachten en duizeligheid direct na het ongeval aanwezig moeten zijn en bijvoorbeeld niet enkele dagen later.

Ga naar huisarts

Zorg daarom voor een goede registratie van de (medische) stappen die u gezet heeft en houd bij wat de kosten zijn die er voor de behandeling van uw nekklachten en duizeligheid gemaakt worden. Denk daarbij aan: reiskosten ziekenhuisbezoek, eventuele hulp in de huishouding of kosten voor kinderopvang.

Welke schade wordt vergoed?

U hebt recht op een vergoeding van onder andere de volgende schadeposten:

  • Behandelkosten;
  • Reiskosten;
  • Hulp in de huishouding;
  • Verlies aan inkomsten.

U hebt recht op een schadevergoeding en ook op smartengeld bij een whiplash. Meer weten? Lees onze pagina smartengeld bij whiplash.

Aansprakelijkheid bij een whiplash

Loopt u een whiplash op, dan is de aansprakelijke partij verantwoordelijk voor het vergoeden van uw schade. Maar wie is er aansprakelijk?

Aansprakelijkheid aanrijding

Liep u een whiplash op door een aanrijding tussen twee auto’s? Degene die een verkeersfout maakte, is aansprakelijk voor de schade. Maakte u beide een verkeersfout of -overtreding? Dan kan het zijn dat er sprake is van gedeelde aansprakelijkheid en kunt u slechts een deel van uw schade verhalen.

Aansprakelijkheid kop-staart botsing

Een kop-staart botsing is de meest voorkomende oorzaak van nekklachten en duizeligheid als letselschade. In het geval van een kop-staart botsing is meestal de achteropliggende partij aansprakelijk. Dit omdat deze voldoende afstand moet houden van zijn voorligger. In sommige gevallen ligt het echter anders. Bijvoorbeeld als de eerste automobilist zonder reden op de rem trapte.

Aansprakelijkheid whiplash door ander ongeval

Het kan natuurlijk zijn dat uw nekklachten en duizeligheid het gevolg zijn van een andersoortig ongeval dan een verkeersongeval. Hoe het zit met de aansprakelijkheid, verschilt per situatie. U kunt het best contact opnemen met een letselschadespecialist. Deze kan voor u uitzoeken wie aansprakelijk is voor de schade.

Meer weten over een whiplash letselschadevergoeding? Volg de link.

Herstellen van nekpijn en duizeligheid

Hoe herstelt u het beste van nekpijn en duizeligheid? In de meeste gevallen houden de klachten na een whiplash een tijd aan, maar grotendeels zijn zij na twee jaar over.

Het belangrijkst is om te blijven bewegen, al lijkt dat misschien niet het fijnste om te doen bij nekpijn en duizeligheid. Als u uw gewone dagelijkse activiteiten blijft uitvoeren, herstelt u echter het snelst. In het begin is het wel noodzakelijk om voorzichtig aan te voelen wat u aankunt zonder al te veel pijn te hebben. Beweeg gedoseerd en voorkom zo chronische klachten. Overigens mag u in de eerste periode pijnstillers slikken om minder pijn te hebben en gemakkelijker in slaap te komen.

Bezoek een arts om te laten vaststellen welke behandelmethode voor u het beste werkt. Lees meer over whiplash klachten.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.