Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Stappenplan bij letselschade

Letselschade is schade die bestaat uit lichamelijke verwondingen en psychische schade. Deze schade loopt u op als gevolg van een ongeluk waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Wat moet u doen bij letselschade? Op deze pagina volgen 10 stappen die u inzicht geven in de werkwijze van JBL&G bij letselschade: het letselschade stappenplan.

U kunt letselschade oplopen als gevolg van bijvoorbeeld:

U kunt veel soorten schade oplopen, bijvoorbeeld:

 • Doordat u arbeidsongeschikt bent mist u inkomsten uit werk
 • Smartengeld
 • Kosten die u aan het ziekenhuis of fysiotherapeut moet betalen

Wat kunt u doen wanneer u te maken heeft met letselschade? De aansprakelijke partij een brief sturen waarmee u een letselschadeclaim indient en een berekening maken van de opgelopen schade. Onze juristen nemen dit werk gratis voor u uit handen. Lees meer over ons letselschade stappenplan.

Verzekeraar traineert?

Onze juristen zorgen er tevens voor dat de verzekeraar niet de kans krijgt uw letselschadetraject te traineren. Wij blijven er streng en voortdurend op toezien dat uw tegenpartij steeds binnen redelijke termijn op onze brieven reageert!

Wat wij doen bij letselschade: stappenplan

Bij letselschade heeft u als doel schadevergoeding te krijgen van de personen die hiervoor aansprakelijk zijn. Onze letselschadejuristen kunnen u hierbij helpen. Wij verlenen gratis juridische bijstand. U ontvangt van ons letselschade advies zonder kosten. Hieronder volgt een stappenplan waardoor het u duidelijk wordt wat wij voor u kunnen doen:

 1. U neemt contact met ons op via het contactformulier of u belt ons op
 2. Een letselschadejurist neemt contact met u op om uw zaak te bespreken
 3. Wij maken – wanneer u dat wilt – een afspraak bij u thuis om de zaak verder te bespreken
 4. Wij schrijven uw wederpartij een brief, waarin wij hem aansprakelijk stellen
 5. Vooruitlopend op erkenning van de aansprakelijkheid maken wij een schadeberekening om hiermee een schadeclaim indienen
 6. Aan de hand van deze schadeberekening krijgt u inzicht in uw geleden schade
 7. Wij vragen bij uw artsen uw medisch dossier op.
 8. Wij vragen al in een heel vroeg stadium een voorschot op uw schade om uw kosten vergoed krijgen
 9. Dit voorschot wordt rechtstreeks op uw eigen rekeningnummer overgemaakt.
 10. Uiteindelijk wordt de zaak afgewikkeld.

Stap 1: neem contact op

Om u te kunnen helpen uw letselschade te claimen en juridische ondersteuning te bieden hebben wij uw gegevens nodig. U kunt ons bellen op telefoonnummer 020 – 214 99 00. Of geef uw gegevens aan ons door via het formulier op deze website. Onze juristen werken door heel Nederland en bezoeken u indien gewenst, thuis.

Stap 2: letselschadezaak bespreken

Al onze letselschadejuristen zijn gespecialiseerd in letselschade. Wij werken alleen voor slachtoffers en kunnen uw belangen daardoor goed behartigen. U vertelt ons wat er gebeurd is en wij maken een inschatting van uw kansen op succes bij het claimen van uw schade op de wederpartij.

Het eerste wat u zou kunnen doen bij letselschade is: contact opnemen voor gratis begeleiding

Stap 3: bezoek aan huis is mogelijk

Soms is de zaak te ingewikkeld om aan de telefoon uit te leggen. Of vindt u het gewoon fijn om te zien wie er met uw zaak aan de gang gaat. Wij begrijpen dat en zijn dan ook bereid om bij u thuis langs te komen om alles grondig door te spreken. Op die manier komen alle schadeaspecten en uw gezondheid goed aan bod. U bent op deze manier verzekerd van ervaren juridische ondersteuning.

Stap 4: de aansprakelijkheidsbrief wordt verstuurd

U machtigt ons om een brief aan uw wederpartij te sturen. Vaak stuurt de veroorzaker van het ongeval (uw wederpartij) onze brief door aan zijn verzekeraar. Dat is handig, want uiteindelijk moet de verzekeraar uw schade vergoeden! Wij gaan voor u de schadeclaim indienen. U krijgt bij ons gratis letselschade advies.

Stap 5: berekening van de opgelopen schade maken

Meestal duurt het een poos voordat een verzekeraar reageert. Daarom maken wij eigenlijk altijd alvast een schadeberekening. Want wij gaan voor u een schadeclaim indienen. Om op die manier ervoor te zorgen dat wij uw kosten vergoed krijgen. Wij sturen deze berekening in concept aan u toe, zodat u hem zelf verder kunt invullen. Wij helpen u om uw schadeposten te bepalen. Soms weet u zelf niet eens waar u precies recht op hebt.

Wat te doen bij letselschade? De tegenpartij aansprakelijk stellen en uw recht op schadevergoeding claimen!

Stap 6: schadeposten verzamelen en hulp bij de berekening

Soms weet u zelf niet eens welke schadeposten u eigenlijk kunt claimen. Wij helpen u daarbij. Op deze manier voorkomen wij ook dat u zich bepaalde schadeposten niet meer herinnert, omdat er teveel tijd verstreken is.

Vast een idee krijgen van uw schade?

 • Bereken hier in drie minuten zelf uw letselschade.
 • De test is erg gemakkelijk in te vullen en u komt direct te weten hoeveel schade u kunt claimen.
 • Wilt u dat wij uw schade gaan verhalen?
 • Vul dan het contactformulier in of bel: 020 – 214 99 00 

Stap 7: medisch dossier opvragen

Een verzekeraar zal willen weten waaruit uw letsel bestaat. Daar heeft hij ook recht op. Immers, hij moet uw letselschade betalen en zal wel willen weten of uw klachten wel door het ongeval komen. U machtigt ons om uw medisch dossier op te vragen. Voordat wij deze informatie aan uw wederpartij toezenden, krijgt u deze informatie altijd eerst zelf te zien en moet u ons toestemming geven om deze medische informatie aan uw wederpartij toe te zenden.

Stap 8: voorschot schadevergoeding

Als de aansprakelijkheid erkend is, vragen wij altijd direct om een voorschot op uw schade. Wij proberen zo snel mogelijk een voorschot op uw schade te laten uitbetalen door de tegenpartij. Hierna sturen wij de medische informatie, natuurlijk nadat u deze heeft ingezien en hiervoor toestemming heeft gegeven, aan de wederpartij.

Ook sturen wij dan direct de schadeberekening. Hierdoor weet uw wederpartij welke schade u tot dan al geleden heeft. De wederpartij moet dan alvast een voorschot op uw schade betalen.

Stap 9: u krijgt waar u recht op heeft, een volledige vergoeding

Veel advocaten werken met een zogenaamde ‘derdenrekening’. JBL&G doet dit niet. Het geld dat voor u is bestemd, wordt rechtstreeks door de verzekeraar op uw eigen rekening gestort. Op deze manier krijgt u het geld sneller en is het voor u duidelijk dat u krijgt, waar u recht op heeft. U krijgt gratis letselschade advies van een ervaren letselschade jurist.

Stap 10: afwikkeling van de schade

Als u helemaal genezen bent, of als uw klachten stabiel zijn, wordt de zaak afgewikkeld. De schade wordt berekend, en als er in de toekomst ook nog schade zal optreden, wordt die ook berekend. U krijgt de slotbetaling rechtstreeks op uw eigen bankrekening betaald. 

 • Als u letselschade heeft opgelopen, kunnen wij u helpen deze schade te verhalen op uw wederpartij
 • Het loont altijd om door onze letselschadejuristen een schadeclaim in te laten dienen
 • U wordt snel en vakkundig geholpen

Kortom: Er zijn vele manieren waardoor u letselschade kunt oplopen. Ook de diverse schadeposten zijn verschillend. Het is voor u handig als u iemand heeft, die u kan wijzen op de schadeposten en het stappenplan, zodat u deze in zijn geheel vergoed kunt krijgen. Dus druk op de oranje knop en neem direct contact met ons op!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.