Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Stel meteen de tegenpartij aansprakelijk bij letselschade

U heeft te maken met een ongeval waarbij u letselschade heeft opgelopen. Dat is zeer vervelend. Alle schade zal nu door de tegenpartij vergoed moeten worden. De tegenpartij zal van u een aansprakelijkheidsbrief moeten ontvangen waarin o.a. vermeld staat welke schade vergoed zal moeten worden. Slachtoffers met letsel bieden wij gratis juridische hulp aan. Zaken als het aansprakelijk stellen van de tegenpartij regelen onze medewerkers kosteloos voor u.

Verder zullen ook kosten vergoed moeten worden die u heeft gemaakt en nog zal moeten maken. Inkomensschade doordat u niet meer kunt werken. Smartengeld voor gederfde levensvreugde. En meer. Wij brengen de totale schade voor u in kaart en we stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade.

Hoe dien ik een schadeclaim in bij de tegenpartij?

Volg de onderstaande stappen om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en een schadeclaim in te dienen. Om een schadevergoeding te claimen moet de wederpartij eerst aansprakelijk worden gesteld voor uw letselschade. De vraag is, hoe doet u dat?

 • Als eerste moet u ervoor zorgen dat u de naam en het adres van de dader opschrijft. U moet natuurlijk wel weten wie het ongeval heeft veroorzaakt
 • Verder moet u de namen en adressen noteren van de getuigen van het ongeval
 • Als u de tegenpartij aansprakelijk gaat stellen voor het ongeval, dan moet u bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het ongeval
 • Met andere woorden: u moet bewijzen, dat hij de veroorzaker was van het ongeval en dat u door zijn schuld letselschade lijdt

Onze letselschadejuristen kunnen u hierbij helpen. Wanneer u denkt: graag maak ik gebruik van jullie gratis juridische ondersteuning, vul dan het contactformulier in of bel: 020 – 214 99 00. Ons letselschadebureau geeft u deze hulp helemaal gratis.

Aansprakelijkheidsfase: u kunt de dader zelf aanschrijven

Wanneer u naam en adres heeft van de veroorzaker van het ongeval kunt u zelf de dader aanschrijven. Beter is het om contact op te nemen met één van de bij ons bureau werkende letselschadejuristen. Zij kunnen dan namens u de veroorzaker van het ongeval schriftelijk aansprakelijk stellen. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en dat alles juridisch en volgens de wet verloopt.

De tegenpartij zal in de meeste gevallen zijn of haar verzekeraar inschakelen. Deze verzekeraar neemt dan contact met ons op (of als u het zelf doet, met u), om te informeren naar uw letsel en naar de schade die u hebt opgelopen.

Wat gebeurt er als wij de dader aansprakelijk hebben gesteld?

Juridisch Bureau Letselschade kan voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade. Wat gebeurt er daarna precies?

 • Wij vragen natuurlijk als eerste of de verzekeraar aansprakelijkheid erkent voor het ongeval zoals dat heeft plaats gevonden.
 • Wanneer dit namelijk niet het geval is, heeft het geen zin om al met de verzekeraar te praten over schade of letsel. Daar hebben zij dan immers nog niets mee te maken. Pas als aansprakelijkheid erkend is, wordt er over de schade en uw medisch dossier gepraat.
 • Vaak wil een verzekeraar even polsen of er veel schade is. Als de schade dan hoog blijkt te zijn, wil het nog wel eens voorkomen dat de aansprakelijkheid niet of pas veel later erkend wordt.
 • Daarom zijn onze letselschadejuristen terughoudend met het verstrekken van die informatie, totdat de aansprakelijkheid wordt erkend! 

Tip: Laat u niet door mooie praatjes van de verzekeraars inpalmen. Kom direct op voor uw rechten en laat u kosteloos bijstaan door ons letselschadebureau. Zo weet u zeker dat u alles goed doet. Vul daarom vandaag nog het contactformulier in of bel: 020 – 214 99 00. Ons letselschadebureau geeft u deze hulp helemaal gratis.

 • Wij dienen voor u de maximaal haalbare schadeclaim in
 • Wij eisen volledige schadevergoeding voor de door u geleden schade

Zie ook: schadevergoeding bij letselschade

Als de tegenpartij aansprakelijk is gesteld voor letselschade en de aansprakelijkheid is (schriftelijk) erkend, dan kunt u een schadeclaim in laten dienen door onze letselschadejurist. Wij eisen volledige schadevergoeding. U heeft bij ons altijd recht op gratis deskundige juridische ondersteuning bij het claimen van uw schade. Onze juristen zorgen ervoor dat u – na erkenning – op korte termijn een voorschot op uw schade zult ontvangen!

Gratis letselschade advies:

 • U krijgt van ons letselschadebureau gratis letselschade advies.
 • Wij nemen u veel werk uit handen en u weet zo dat u uw gehele letselschade vergoed gaat krijgen.
 • Ons kantoor werkt alleen voor letselschadeslachtoffers.
 • De oprichter van JBL&G doet dit al meer dan vijftien jaar!

Hulp bij de aansprakelijkstelling: waarom niet zelf uw schade claimen?

Het is niet moeilijk om een tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade. Het is de kunst de aansprakelijkheid daadwerkelijk erkend te krijgen. En natuurlijk om hierna uw letselschadevergoeding zo compleet en zo snel mogelijk vergoed te krijgen.

De diverse schades zijn gegrond op verschillende wetten in Nederland. Zo is er artikel 7:658 BW voor bedrijfsongevallen, 6:162 voor onrechtmatige daad en bijvoorbeeld 185 WVW voor ongevallen welke u op de fiets kunnen overkomen, wanneer u aangereden wordt door een automobilist. Het is voor u als leek moeilijk om overal van op de hoogte te zijn. Dit is ook niet nodig als u een betrouwbaar bureau inschakelt!

Bij ons geen (ongunstige) no cure no pay afspraken

Dat wil zeggen: wij hebben geen geheime afspraken met verzekeraars en werken ook niet op basis van no-cure-no-pay. Dat is namelijk altijd erg ongunstig voor slachtoffers van verkeersongevallen, omdat deze bij no-cure-no-pay veel geld moeten afstaan aan hun advocaat. Laat u dit allemaal rustig uitleggen door een van onze ervaren juristen.

Gratis juridische ondersteuning

Wanneer u contact opneemt met ons kantoor, dan krijgt u gratis juridische ondersteuning. Er zit geen addertje onder het gras. U krijgt schriftelijk door onze letselschadejurist bevestigd dat onze juridische ondersteuning en behandeling van uw letselschadezaak geheel gratis is.

Kortom: schroom niet om onze hulp in te roepen. Het is niet gek als u niet precies weet wat te doen na een ongeval. Onze juristen zijn allen gespecialiseerd in letselschade en weten de weg te vinden naar uw wederpartij en erkenning van aansprakelijkheid door diezelfde wederpartij.

Neem contact op voor hulp! 

Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact op met ons letselschadebureau en laat u gratis helpen om uw schade te claimen. Onze letselschadejuristen staan voor u klaar. Wij werken door heel Nederland en zijn volkomen onafhankelijk. Klik hieronder op de grote oranje knop en vul uw gegevens in.

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.