Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade claimen

U hebt een ongeluk gehad. Naast de schrik en pijn beseft u dat u ook letselschade lijdt. U wilt deze letselschade claimen bij de tegenpartij. Hoe kunt u dit nu het beste doen? Wij kunnen uw zaak gratis uit handen nemen, zodat u niet zelf uw letselschade hoeft te claimen.

Wij zorgen ervoor dat er een snelle betaling van een voorschot op uw schade zal komen. 

Bij letselschade claimen wel of geen juridisch advies aanvragen?

U kunt natuurlijk zelf de tegenpartij opbellen en zeggen dat u letselschade heeft. U denkt misschien dat u geen juridisch advies nodig heeft om een eerlijke en rechtvaardige schadevergoeding van de tegenpartij te kunnen eisen.

 • Maar weet wel, dat u in dat geval heel vaak schadeposten vergeet.
 • Hierdoor krijgt u niet de gehele vergoeding voor letselschade.
 • Daarom kunt u beter juridische bijstand inschakelen om voor u de schadeclaim in te laten dienen.
 • Onze letselschadejuristen zijn allen ervaren en weten precies welke kosten u vergoed kunt krijgen.
 • Zij zullen een schadeclaim eisen welke reëel en rechtvaardig is.
 • Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft.

Onze juristen bieden u gratis juridisch advies om uw letselschade te claimen. Goede letselschade hulp kan u dan ook veel geld opleveren.

Wanneer u besluit juridische hulp in te schakelen: vul dan het contactformulier in of bel: 020 – 214 99 00 . Letselschadebureau JBL&G geeft u deze hulp helemaal gratis. De eerste stap bij letselschade claimen is de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Snel hulp bij het claimen van letselschade

Wij staan u snel en efficiënt bij met het claimen van uw letselschade! Geheel kosteloos.

Wanneer u onze juristen om advies vraagt, zullen wij u snel en efficiënt bijstaan bij het letselschadetraject. U hoeft daarom niet lang te wachten voordat u het eerste voorschotbedrag op uw schade zult ontvangen.

Als er eenmaal vaststaat dat u recht heeft op schadevergoeding, moet nog worden bepaald op hoeveel schade u recht heeft. In Nederland zijn er veel richtlijnen waarmee deze schade bepaald kan worden. Maar uiteraard moet er ook worden gekeken naar het individuele geval.

Bij letselschade claimen is het van groot belang om naast te schade die u nu lijdt, ook de te verwachte kosten mee te nemen die u op de lange termijn moet maken. Of inkomsten die u in de toekomst misloopt. U wilt immers achteraf niet zelf alsnog met schade te maken hebben.

Stap 1: U heeft recht op schadevergoeding

Uw recht op schadevergoeding staat opgenomen in de wet: In artikel 6:107 BW lid 1 staat onder meer: ‘Indien iemand ten gevolge van een gebeurtenis waarvoor een ander aansprakelijk is, lichamelijk of geestelijk letsel oploopt, is die ander verplicht tot vergoeding van de schade van de gekwetste zelf.’

Wij dienen op grond van bovenstaand wetsartikel dan ook namens u de letselschadeclaim in. Iedere cent die wij voor u eisen bij de wederpartij, wordt rechtstreeks door deze wederpartij, meestal een verzekeraar, aan u uitbetaald. U hoeft ons voor deze werkzaamheden niets te betalen. Wij dienen onze kosten in bij de verzekeraar. Deze kosten gaan niet af van het bedrag dat voor u is bestemd.

Het claimen van letselschade bestaat altijd uit een schadevergoeding voor materiële schade en smartengeld voor immateriële schade.

Letselschade claimen werkt als volgt: wij stellen de tegenpartij middels een brief aansprakelijk voor de schade die u ondervindt. Met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij beginnen wij het letselschadetraject. Is de aansprakelijke partij verzekerd, dan wordt onze brief naar de verzekeraar toegestuurd. Zodra aansprakelijkheid erkend is vorderen wij een voorschot op uw letselschade. Wij geven de garantie dat deze op korte termijn na erkenning zal worden overgemaakt naar uw rekening.

Stap 2: Wij vragen voor u de medische informatie op

Om uw letselschade te claimen, vragen onze specialisten, nadat uw tegenpartij aansprakelijk is gesteld en deze aansprakelijkheid ook wordt erkend, meestal uw dossier bij de arts(en) op. Dit is de tweede stap van het letselschadetraject. U krijgt overigens altijd inzage in uw medisch dossier.

U kunt het ook aangeven als u niet wilt dat bepaalde informatie naar uw wederpartij wordt gezonden. Deze medische informatie is nodig om de tegenpartij van uw letselschade en uw klachten als gevolg van het ongeval  te overtuigen.

Stap 3: Berekening van uw letselschade

De derde stap bij het claimen van letselschade is de schadeberekening. Bij een ongeluk met letselschade zijn er veel schadeposten. Tijdens deze berekening nemen wij alle gemaakte en nog te verwachten financiële schade daarin mee. In de letselschade berekening:

 • Komt overzichtelijk te staan welke schadeposten u bij de wederpartij kunt eisen.
 • Vervolgens dienen wij deze letselschade claim namens u in.
 • Vooral als u minder inkomsten ontvangt als gevolg van uw arbeidsongeschiktheid, is het verstandig om juridische bijstand in te schakelen.
 • Deze berekening is soms ingewikkeld.
 • Vaak loopt u meer mis, dan waarvan u denkt dat u er recht op heeft.

Hoeveel letselschade kan ik claimen?

De letselschadevergoeding bestaat uit compensatie voor alle gemaakte kosten als gevolg van het ongeval. Het is dan ook van groot belangrijk om een nauwkeurige berekening uit te voeren (wij nemen dit werk graag voor u uit handen), zodat u uiteindelijk wel krijgt waar u recht op heeft: een volledige schadevergoeding.

Hoogte schadevergoeding

Wilt u alvast een idee krijgen van uw schade?

Ga dan verder naar letselschade berekenen en breng de hoogte van uw schade zelf in kaart. De test is gemakkelijk in te vullen. In 3 minuten heeft u inzicht in hoeveel schade u kunt claimen. Vul het contactformulier in als u gebruik wilt maken van onze gratis juridische bijstand bij het letselschade claimen. Een letselschadejurist van JBL&G bezoekt u kosteloos thuis om de zaak rustig door te spreken, wanneer u dit wenst.

Schadeposten

Onze letselschadejuristen bezoeken (bijna) altijd het letselschade slachtoffer thuis. Wij merken dat slachtoffers het fijn vinden om rustig over het ongeval te kunnen vertellen. Ook komen er dan vaak schadeposten aan de orde, welke zonder gesprek niet ter sprake zouden zijn gekomen.

Zo komen onze juristen er bijvoorbeeld vaak achter dat het slachtoffer een hond heeft, welke nu door een ander wordt uitgelaten. Ook dit is een schadepost. U kunt een schadevergoeding eisen om de honden uitlater te betalen voor zijn diensten.

Zo ziet u dat het noodzakelijk is een letselschade kantoor in te schakelen:

 • Ons kantoor biedt gratis juridische ondersteuning.
 • Wij vragen een rechtvaardige schadevergoeding
 • Het is dus zeker raadzaam om vrijblijvend contact met ons kantoor op te nemen.
 • Wij kunnen dan voor u kijken, welke schadeclaim wij namens u kunnen indienen.

Juridische hulp inschakelen

Wanneer u besluit juridische hulp in te schakelen: vul dan het contactformulier in of bel: 020 – 214 99 00JBL&G  geeft u deze hulp helemaal gratis.

In Nederland heeft u als slachtoffer recht op schadevergoeding wanneer u door toedoen van een ander lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Het is goed u te laten helpen bij het claimen van de schade. U heeft hiervoor een gespecialiseerd jurist nodig, die exact weet wélke schade en hoeveel schade u kunt claimen. Vul uw gegevens in, zodat wij direct aan uw zaak kunnen beginnen.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.