Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Hoe zit het volledige letselschadetraject in elkaar?

Uitleg over de werking van het letselschadetraject. Zie ook: hoe verloopt een letselschadetraject?

Op het moment dat u letselschade oploopt, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding als gevolg van geestelijk of lichamelijk leed. Maar hoe werkt het nou precies? Wat kunt u verwachten gedurende dit traject? En welke info hebben wij van u nodig?

De letselschadejurist van JBL&G helpt

Na het inschakelen van een letselschadejurist, krijgt u alle juridische bijstand die u nodig heeft. Letselschadebureau JBL&G helpt slachtoffers van letselschade snel en deskundig. Hieronder een globaal overzicht van het letselschadetraject, zodat u meteen kunt zien hoe wij werken:

Stap 1: Aanmelden letselschade

  • U meldt zich bij ons aan op de website via het contactformulier of u laat zich terugbellen door één van onze letselschadejuristen. U kunt ook zelf bellen: 020 – 214 99 00.
  • Een medewerker van ons kantoor, in de meeste gevallen een letselschadejurist, vraagt u naar de toedracht van het ongeval, naar uw klachten en naar uw letselschade.
  • Aan de hand van uw antwoorden kunnen wij bekijken of uw letselschadezaak kans van slagen heeft, met andere woorden: heeft het zin om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor uw schade.
  • Als de tegenpartij een fout heeft gemaakt – of bijvoorbeeld in het geval van een verkeersongeluk een verkeersregel heeft overtreden – heeft dat altijd zin.
  • In de meeste gevallen kunnen wij ervoor zorgen dat u zeer snel een voorschot op uw schade kunt ontvangen. Na erkenning van de aansprakelijkheid ontvangt u in de meeste gevallen heel snel een voorschot op uw schade!

Stap 2: Tegenpartij aansprakelijk stellen

  • Onze letselschadejuristen stellen de tegenpartij aansprakelijk door middel van een brief. Voordat wij dat kunnen doen, dient u ons kantoor te machtigen om namens u het woord te kunnen doen bij de tegenpartij.
  • Wij sturen u dan ook een uitgebreide brief, waarin staat vermeld hoe wij te werk gaan, dat wij gratis voor u werken en sturen bij deze brief de door u te ondertekenen machtigingen.
  • Pas wanneer wij deze machtigingen hebben ontvangen (wij sturen altijd een gefrankeerde retourenveloppe mee, zodat ook hieraan voor u geen kosten zijn verbonden) kunnen wij echt met de behandeling van uw zaak beginnen.

Stap 3: Schaderegeling

Meestal stuurt de tegenpartij onze brief door aan zijn of haar verzekeraar en die neemt dan contact met ons op. Wanneer zij aansprakelijkheid erkennen, gaan wij de schade samen met u inventariseren en maken wij een schadeberekening.

Stap 4: Opvragen medisch dossier

  • Wij vragen in overleg met u, bij uw huisarts, ziekenhuis of fysiotherapeut uw medisch dossier met betrekking tot uw klachten als gevolg van het ongeval.
  • U krijgt altijd een kopie van dit dossier van ons toegezonden en u moet ons altijd schriftelijk machtigen om het medisch dossier aan uw wederpartij toe te laten zenden.

U blijft op de hoogte

Wij sturen u van alle brieven en informatie altijd een kopie, zodat u op die manier altijd weet waar wij mee bezig zijn.

Vragen?

Stel een vraag

Wij proberen u altijd dezelfde werkdag nog van een reactie te voorzien. Wij weten namelijk dat uw letselschadezaak voor u belangrijk is en vaak ook een deel van uw leven beheerst. Daarom willen wij u nooit lang laten wachten op een reactie van onze kant.

Helaas is het vaak wel zo dat verzekeraars lang wachten totdat zij ons een reactie toesturen. Daar kunnen wij dan niet zo heel veel aan doen, behalve natuurlijk de verzekeraars keer op keer aanmanen ons toch vooral snel van een antwoord te voorzien.

Alle werkzaamheden die wij voor u verrichten, worden in overleg met u gedaan. U heeft het laatste woord. Immers, u bent onze cliënt en opdrachtgever!

Reageer vandaag: neem contact op en claim uw schadevergoeding!

Zoals u ziet, doorlopen wij bij uw aanvraag tot letselschadevergoeding, een aantal stappen. Wij claimen voor u een zo hoog mogelijke schadevergoeding bij de verzekeraar, zodat u krijgt waar recht op heeft.

U hoeft ons niets te betalen, wij werken gratis. Wilt u dit letselschadetraject in werking stellen, neem dan vandaag nog contact met ons op en wij gaan meteen voor u aan de slag!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.