telmachine om letselschade te claimen

Recht op schadevergoeding

U heeft letselschade opgelopen bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, of een ander ongeval. Nu vraagt u zich af: “Heb ik recht op schadevergoeding”? Het is dan heel belangrijk om dit uit te laten zoeken door ervaren letselschadejuristen die over de juiste kennis beschikken.

Heb ik recht op een schadevergoeding na letselschade?

Meestal heeft u inderdaad recht op schadevergoeding wanneer u te maken heeft met lichamelijke verwondingen door een ongeval waar iemand anders voor verantwoordelijk is. Wanneer u contact opneemt met ons letselschadekantoor bespreekt een van onze juristen met u de zaak. Zij vraagt u naar hetgeen bij het ongeval is gebeurd:

 • Wat is er precies gebeurd?
 • Is het ongeval nog niet verjaard?
 • Zou de wederpartij verzekerd zijn?
 • Heeft u schade geleden?
 • Kunt u een schadeclaim indienen?
 • Wie is er aansprakelijk voor het ongeval?

Vooral dat laatste is natuurlijk belangrijk: Wie kan er aansprakelijk gesteld worden voor het ongeval? Soms kan er zelfs een schadeclaim ingediend worden als de tegenpartij niet meer te achterhalen is. Onze letselschadejuristen gaan dit allemaal voor u uitzoeken om te kijken of u een letselschadeclaim kunt indienen.

Gratis hulp bij claimen van schadevergoeding

JBL&G geeft u gratis hulp bij het regelen van deze schade. U kunt ons vandaag nog bellen om te vragen of wij uw letselschade voor u kunnen claimen. Neem contact op door middel van het contactformulier in te vullen of bel ons op telefoonnummer 020 – 214 99 00.

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?

Die vraag horen wij veel. Eigenlijk is het antwoord simpel: U hebt recht op een schadevergoeding als iemand u letselschade toebrengt. Dan dient hij/zij de geleden en de nog te lijden schade te vergoeden, zowel materieel als immaterieel. Dit is in de Nederlandse Wet geregeld. In dat geval heeft u dus recht op een schadevergoeding.

Bewijslast schadevergoeding

U moet wel bewijzen dat u letsel heeft opgelopen door toedoen van die ander. In Nederland geldt namelijk: ‘wie eist, die bewijst’ (artikel 150 Rechtsvordering). Nu u de eisende partij bent, moet u dus bewijzen wat er gebeurd is én dat u als gevolg daarvan schade heeft geleden. Onze letselschadejuristen kunnen u hierbij helpen.

In sommige gevallen is het namelijk mogelijk om die bewijslast omgekeerd te laten krijgen. Dit maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker om uw schade vergoed te krijgen. De tegenpartij moet dan bewijzen dat u zonder ongeval ook dezelfde lichamelijke klachten zou hebben. Dat wordt natuurlijk een stuk moeilijker voor deze wederpartij!

Is de schadeclaim nog niet verjaard?

Door tijdig te handelen voorkomt u dat uw recht op schadevergoeding niet verjaart.

 • Als het ongeval nog niet verjaard is (dit zoekt onze jurist zo snel mogelijk voor u uit)
 • én de tegenpartij is schuld aan het ongeval, heeft u in de meeste gevallen recht op een letselschade vergoeding.
 • Deze letselschade vergoeding moet dan natuurlijk nog wel worden opgeëist bij de tegenpartij.

Onze ervaren letselschadejuristen doen dit namens u. U wordt hier natuurlijk altijd van op de hoogte gehouden. Onze juristen sturen u van elke brief die binnenkomt en die zij zelf verzenden een kopie. U wordt overal bij betrokken. Onze juristen zoeken uit wie de tegenpartij is, waar hij woont, en wie de verzekeraar is.

Doet uw huidige letselschade advocaat dit niet? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Vul het contactformulier in en wij zoeken voor u uit of het mogelijk is dat wij de behandeling van uw dossier van hem overnemen. Vaak levert dit voor u meer schadevergoeding op!

Opvragen proces-verbaal

Soms is het noodzakelijk om het proces verbaal van het ongeval op te vragen. Hierin staat precies beschreven wie er schuldig is geweest aan het verkeersongeval. Ook het opvragen van dit proces verbaal doen onze letselschadejuristen gratis voor u. De kosten die hiermee gepaard gaan nemen wij voor onze rekening. Nogmaals: bij ons krijgt u echt gratis juridisch advies met betrekking tot uw letselschade zaak. Zie ook: gratis advies bij letselschade.

Enkel bij medische fouten ligt dit iets anders. Zie hier.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Wanneer de tegenpartij bekend is, sturen onze letselschadejuristen hem een brief, waarin zij de dader aansprakelijk stellen voor de letselschade zoals u die is overkomen. Zie ook: tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade

 • De dader stuurt de aansprakelijkheidsbrief meestal door aan zijn verzekeraar. Vaak volgt hierop al snel een zogenaamde ‘erkenning’ van de aansprakelijkheid. Hiermee bekent uw tegenpartij als het ware schuld. Als dit eenmaal geregeld is, heeft u recht op een schadevergoeding. Hoe hoog deze schadevergoeding is, valt in het algemeen natuurlijk niet te zeggen. Dat is voor iedereen heel verschillend. Na deze erkenning zorgt ons kantoor ervoor dat u zeer snel een voorschot op uw schade zult ontvangen!
 • Onze letselschade juristen maken altijd een zeer uitgebreide schadeberekening om zo een eerlijke schadevergoeding bij de tegenpartij te kunnen claimen. Deze schadeclaim wordt zo snel mogelijk ingediend. U bent er natuurlijk bij gebaat om zo snel mogelijk uw schadevergoeding te ontvangen. Onze letseljuristen begrijpen dit en houden hier rekening mee.
 • Soms komen er slachtoffers bij ons letselschadebureau die hun letselschadezaak eerst door een ander hebben laten behandelen, vaak door een rechtsbijstandsverzekeraar. (zie ook problemen met rechtsbijstandverzekering) Er werd aan het letselschadeslachtoffer een voorstel gedaan om af te wikkelen, zonder dat er een schadeberekening is gemaakt.

Onbegrijpelijk

Wij vinden dit altijd weer onbegrijpelijk! Hoe kun je nu een voorstel om de zaak af te wikkelen overwegen, als je niet eens de letselschade exact berekend hebt? Wanneer uw huidige letselschade advocaat zoiets voorstelt, is het beter op zoek te gaan naar een ander letselschadekantoor en de behandeling van uw zaak door dit kantoor over te laten nemen.

Zorgvuldige berekening schadevergoeding

Wanneer u recht heeft op een schadevergoeding, zorg er dan voor dat deze schadevergoeding zorgvuldig wordt berekend, zodat u krijgt waar u recht op hebt! Onze letselschadejuristen geven u gratis letselschade advies. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op.

Neem contact op voor schadevergoeding!

Uw recht op schadevergoeding is bij wet geregeld. Laat u daarom niet afschepen door de tegenpartij. U dient uitgekeerd te krijgen waar u recht op heeft. Onze juristen kunnen u helpen met het aantonen dat u slachtoffer bent en dat u daarom recht heeft op schadevergoeding.

Vul het contactformulier in. Het zal u verbazen hoe snel en eenvoudig wij voor u de maximale letselschade kunnen claimen.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.