Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Belgisch onderzoek bevestigt: whiplash klachten zijn reëel

19 augustus 2014 Medisch

Belgisch onderzoek bevestigt: whiplash klachten zijn reëel

Ontstaan van een whiplash

Een whiplash wordt ook wel nekslagtrauma genoemd en ontstaat meestal na een kop-staart botsing. Doordat een auto van achteren inrijdt op een stilstaande auto, zwiept de nek eerst naar achter en daarna naar voren. Hierdoor kan de inzittende een whiplash trauma krijgen. Maar een whiplash wordt niet alleen veroorzaakt door kop-staart aanrijdingen, ook andere verkeersongevallen of bijvoorbeeld een val van een trap kunnen een whiplash met zich mee brengen.

Klachten door whiplash

De whiplash patiënt krijgt na het ongeluk steeds meer pijn. Ook andere klachten doen zich voor, zoals een gebrekkig kortetermijngeheugen en concentratiestoornissen. Medisch gezien is het soms lastig deze klachten te verklaren, omdat het slachtoffer een complex klachtenbeeld heeft. Verzekeraars doen daarom vaak moeilijk met het vergoeden van de letselschade van whiplash patiënten, terwijl zij wel echt last hebben van de whiplash. En in het geval van een kop-staart aanrijding kan het letselschadeslachtoffer helemaal niets aan het ongeluk doen.

Klachten niet ingebeeld

Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer wetenschappelijk inzicht gekomen over whiplash klachten. Deze onderzoeken bevestigen dat de klachten van het whiplash syndroom reëel zijn. Dat is fijn voor slachtoffers. Want het laatste waar je op zit te wachten wanneer je zoveel pijn hebt en je werk en hobby’s niet goed meer kunt doen, is iemand die je vertelt dat je de klachten misschien wel inbeeldt. En met deze wetenschappelijke inzichten kunnen we de verzekeraars ook steeds beter duidelijk maken dat de klachten die het letselschadeslachtoffer heeft, het gevolg zijn van de whiplash.

Natuurlijke pijnstilling vermindert na whiplash

Onlangs is er in België een onderzoek gepubliceerd dat weer bevestigt dat de klachten van een chronische whiplash reëel zijn. Uit dit onderzoek bleek ook, dat de natuurlijk pijnstilling van het lichaam van een whiplash patiënt al na een maand na het ongeluk minder wordt. Dit verklaart dus ook waarom een whiplash slachtoffer steeds meer pijn krijgt na verloop van tijd. Ook de vermindering in concentratie, de problemen met het kortetermijngeheugen en tragere reactietijden die vaak ontstaan door een whiplash zijn geobjectiveerd in het onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel.

Gratis juridische hulp voor whiplash slachtoffers

Heeft u last van whiplash klachten en wilt u uw schade claimen? Neem vandaag contact met ons op en wij gaan binnen één dag voor u aan de slag. JBLG staat u kosteloos bij, zodat u de juridische strijd niet zelf hoeft te voeren. U kunt zich helemaal richten op uw herstel. Ondertussen zorgen wij dat u de maximale schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen hebben veel ervaring met het verhalen van letselschade door whiplash. Laat hier rechts uw contactgegevens achter en wij nemen binnen een werkdag contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook mailen of bellen op 020 – 214 99 00.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.