Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Aansprakelijkheid letselschade

Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Dat is mogelijk als u door de schuld van iemand anders letsel heeft opgelopen. U heeft dan recht op schadevergoeding. Het is raadzaam om zo snel mogelijk een gespecialiseerd juridisch letselschadebureau in te schakelen.

Gratis juridische hulp

JBL&G geeft gratis juridisch advies en juridische bijstand aan slachtoffers van letselschade. Dit krijgt u zwart op wit bevestigd. Laat ons uw belangen behartigen! Wilt u meer weten over onze voordelen? Ga dan naar de pagina De voordelen van juridische bijstand bij letselschade.

U kunt ook gelijk contact met ons opnemen door hier te klikken. Vul uw naam en telefoonnummer in en omschrijf wat er precies is gebeurd. U wordt dezelfde werkdag nog teruggebeld door één van onze ervaren juristen. Wij nemen uw zaak gelijk in behandeling! En dat allemaal 100 % gratis!

Aansprakelijkheid aantonen bij letselschade

Wat te doen bij een ongeval met letselschade? Als u daar toe in staat bent, is het belangrijk om de volgende gegevens te noteren op het schadeformulier:

 • De naam, het adres en het telefoonnummer van de dader
 • De gegevens van ooggetuigen
 • Hoe het ongeval heeft plaatsgevonden
 • Wat de schade is

Tip: maak foto’s als bewijs!

Lees meer informatie op de pagina Letselschade claimen.

Bij een bedrijfsongeval kunt uw werkgever aansprakelijk stellen voor de letselschade. Lees hier meer over op de pagina Werkgever aansprakelijk stellen.

Aansprakelijkheid letselschade bij andere ongevallen

Bij verkeersongevallen en bedrijfsongevallen vallen de meeste letselschadeslachtoffers. Er zijn echter ook andere ongevallen waarbij u letselschade kan oplopen:

 • Hondenbeet
 • Trap van een paard
 • Een val van een gladde trap
 • Loszittende stoeptegel
 • Onveilige producten

Onze juristen weten overal raad mee!

Wilt u weten wie u voor deze bijzondere ongevallen aansprakelijk kunt stellen? Lees dan verder op de pagina Overige letselschade.

Aansprakelijkheid aantonen bij ernstige letselschade

Wat te doen bij een ernstig ongeval waarbij u bewusteloos bent geraakt? Als het een ernstig ongeval betreft, zal de politie altijd ter plaatse komen. U kunt dan naderhand een proces-verbaal opvragen bij de politie om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Aansprakelijkheid bewijzen voor veroorzaakte letselschade

Het kan zijn dat de tegenpartij zijn of haar aansprakelijkheid niet erkend. Dan neemt u de volgende stappen:

 1. U moet bewijs verzamelen. Bewijs dat u letselschade heeft opgelopen door de schuld van de wederpartij.
 2. Dat doet u door het schrijven van een aansprakelijkheidsbrief
 3. Laat dit doen door een gespecialiseerd letselschadebureau.

Er zijn bepaalde richtlijnen die moeten worden aangehouden bij het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief. Het is belangrijk dat u zichzelf niet in de vingers snijdt voor eventuele toekomstige schade. Daarnaast zijn er richtlijnen voor de letselschade waar u aanspraak op kunt maken. Wij bieden uw gratis juridische hulp bij dit traject.

De belangrijkste redenen voor juridische bijstand:

 • U loopt geen toekomstige onkosten mis
 • U weet zeker dat alle belangrijke informatie vermeld wordt
 • U hoeft zich niet bezig te houden met complexe juridische richtlijnen
 • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk; u kunt rustig herstellen

Lees meer informatie op de pagina Tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade.

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug om uw zaak te bespreken.

aansprakelijkheid letselschade vrouwe justitia

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.