Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Vaker letselschade bij fietsers

28 februari 2015 Fietsongeval

Vaker letselschade bij fietsers

Achmea heeft onderzoek gedaan naar het aantal ongevallen op de fiets. Conclusie was dat er steeds meer ongevallen gebeuren waarbij fietsers, snorfietsers en bromfietsers bij betrokken zijn.

Het wordt steeds onveiliger op de fiets

Daling aantal verkeersgeschillen

Sinds 2010 is het aantal verkeersgeschillen bij de Stichting Achmea Rechtsbijstand met 22% gedaald. Vorig jaar werden er 30.584 van dergelijke geschillen behandeld. “Opvallend genoeg steeg het aantal ongevallen met fietsers of scooters – waarbij sprake is van letsel – met 61% van 2.758 in 2010 naar 4.433 in 2014.”

Toename letselschades ontstaan op een fietspad

Veel geschillen gaan over parkeerschade, bijzondere verrichtingen of achterop rijden. Bij snorfietsen en elektrische fietsen signaleert Achmea onder meer een toename van het aantal letselschades dat is ontstaan op het fietspad.

Ervaring JBLG met slachtoffers van een fiets ongeval

De meeste slachtoffers van fietsongevallen lopen ernstig letsel op:

  • Botbreuken
  • Hersenletsel
  • Gebitsschade

Schadevergoeding na een fietsongeval

Letselschadeslachtoffers van een ongeval met fiets, scooter of bromfiets worden gratis geholpen door de ervaren juristen van JBLG. Wanneer aansprakelijkheid (gedeeltelijk) wordt erkend, kunnen de letselschadejuristen van JBLG voor de slachtoffers de letselschade claimen bij de tegenpartij.

Heeft u letsel na een verkeersongeval op de fiets, scooter of snorfiets?

Vul het contactformulier in en er neemt dezelfde werkdag nog een jurist contact met u op om de zaak te bespreken. Wanneer JBLG uw letselschadezaak in behandeling neemt, krijgt u zwart op wit dat deze hulp u helemaal niets kost.

Welke schade claimen na een ongeluk op de fiets?

  1. Smartengeld
  2. Gemiste inkomsten
  3. Huishoudelijke hulp kosten
  4. Eigen risico zorgverzekering
  5. Reiskosten naar uw dokter

Hierboven staan slechts enkele schadeposten genoemd. U kunt ook zelf een inschatting van uw letselschade maken. Kijk op deze site en bereken in twee minuten uw letselschade!

Ongeval op de fiets? Altijd 50% van uw schade vergoed!

Laat u bijstaan door een ervaren jurist. In ieder geval krijgt u de helft van uw schade vergoed, wanneer u een ongeluk heeft gehad waarbij een motorvoertuig was betrokken. Onze juristn weten dit percentage in de meeste gevallen nog omhoog bij te stellen, zodat – ook wanneer u zelf schuld had aan het ongeval – u toch uw meeste letselschade vergoed krijgt.

Wat is letselschade?

Lees er op deze pagina meer over!

Letselschade claimen? Neem contact met ons op en wij helpen u nog dezelfde werkdag! Wanneer u dat wilt, komen wij bij u thuis op bezoek om uw zaak te bespreken!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.