Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Pijn na ongeval

8 november 2014 Medisch

Pijn na ongeval

Pijn na ongeval, het zal u maar gebeuren. Dagelijks worden veel mensen het slachtoffer van ongevallen. Loopt u letselschade op bij een ongeval, dan kunt u een schadevergoeding claimen bij de aansprakelijke partij. Hieronder zetten we voor u de mogelijke gevolgen van diverse ongevallen op een rijtje.

Pijn na ongeval: verkeersongeval

Veelvoorkomende klachten na een verkeersongeval:

  • Whiplash klachten na ongeval
  • Botbreuken na ongeval
  • Hoofdletsel na ongeval
  • Hersenletsel na ongeval

Ook wanneer het letsel door een verkeersongeval zich in eerste instantie niet heel ernstig laat aanzien, is het toch verstandig uw huisarts zo spoedig mogelijk te bezoeken. Een tegenpartij maakt er misbruik van als u zich pas na twee weken bij de huisarts meldt, met uw dan inmiddels toegenomen ernstige pijnklachten na het ongeluk. Verzekeraars stellen dan namelijk doodleuk dat het wel niet zo erg zal zijn. U had immers toch geen arts bezocht?

Zie ook onze pagina: pijn na ongeluk

Bezoek zo snel mogelijk uw huisarts

Wees dus niet ‘stoer’, maar stel uw huisarts op de hoogte van het ongeval en meldt de klachten zoals u die op dat moment ervaart. Verergeren de klachten, breng dan opnieuw een bezoek aan de huisarts.

Revalidatie

Houdt u langdurige pijnklachten na het ongeval, of blijft u beperkingen houden, dan kunt u doorverwezen worden naar een revalidatiecentrum. Vaak komt u dan in een uitgebreid behandelingstraject terecht, waarin verschillende specialismen u kunnen adviseren. Van onze cliënten horen wij goed resultaten over deze zogenoemde multi-functionele aanpak.

Omkeringsregel

Soms is het moeilijk te bewijzen dat uw klachten door het ongeval komen. U heeft dan echt een ervaren letselschadejurist nodig om u bij te staan. Onze juristen zijn op de hoogte van de laatste jurisprudentie. Zoals onder meer de rechtspraak over de ‘omkeringsregel’.  In Nederland is het zo, dat wie iets eist en stelt in een procedure, hij dit moet bewijzen. Nu is het bij sommige ongevallen zo geregeld, dat de bewijslast kan worden omgekeerd. Met andere woorden: de tegenpartij moet aantonen dat u ook zonder het ongeval dezelfde klachten zou hebben gehad.

Pijn na ongeval: bedrijfsongeval

Veelvoorkomende pijnklachten na een bedrijfsongeval:

  • Hoofdletsel na bedrijfsongeval
  • Botbreuken na bedrijfsongeval
  • Pijnklachten na bedrijfsongeval
  • Hersenletsel na bedrijfsongeval
  • Amputatie na bedrijfsongeval

Werknemer moet werkgever aansprakelijk stellen

In Nederland moet een werknemer die gewond is geraakt door een ongeval op het werk de werkgever aansprakelijk stellen. Veel werknemers hebben hier moeite mee omdat zij bang zijn dat de goede verstandhouding (als die er al was uiteraard) te verstoren. Onze juristen zijn zich hier heel goed van bewust en zullen, wanneer u klachten houdt na een ongeluk op het werk, er alles aan doen om deze verstandhouding niet te verstoren.

Pijn na ongeval: andersoortig ongeval

U kunt door allerlei soorten ongevallen letselschade oplopen. Bijvoorbeeld:

Pijn door een ongeval met een dier

Hebt u letselschade opgelopen door een ongeval met een dier? Bent u bijvoorbeeld gebeten door een hond of van een paard gevallen? In het grootste deel van de gevallen kunt u de eigenaar van het dier aansprakelijk stellen voor uw schade.

Pijn door een val

Als u bent uitgegleden, gestruikeld of gevallen, dan kunt u uw schade verhalen.Valt u over een gladde vloer in een restaurant en waren er geen waarschuwingsbordjes geplaatst? Dan maakt u kans om uw schade vergoed te krijgen. Als u struikelt over een uitstekende stoeptegel kunt u de gemeente aansprakelijk stellen door uw letsel.

Pijn door een ander ongeval

Staat het ongeval waar u pijn aan over hebt gehouden, hier niet tussen? Kijk op onze pagina Letselschade door een ongeval.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.