Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade door gladheid, uitglijden, struikelen, vallen

Bent u uitgegleden als gevolg van de gladheid, of heeft er een valpartij of struikelpartij plaatsgevonden doordat er bijvoorbeeld een stoeptegel omhoog stak? In sommige gevallen kunt u hiervoor de gemeente aansprakelijk stellen voor uw schade. Hoe dan ook, als u door de schuld van een ander bent gevallen en u lijdt hierdoor schade, kunnen wij de tegenpartij voor u aansprakelijk stellen.

Gladheid door bevriezing

In Nederland komt het vaak voor dat er (verkeers)ongevallen plaatsvinden door gladheid door bevriezing. U als slachtoffer kunt hierdoor letselschade door gladheid hebben. Of de gemeente aansprakelijk is voor deze schade hangt af van een aantal factoren:

  • Onder andere dient gekeken te worden of de gemeente op de hoogte was of kon zijn van de op die plek ontstane gladheid;
  • Indien de gemeente bekend was met de gladheid moet de gemeente in de gelegenheid zijn geweest om de gladheid te bestrijden door bijvoorbeeld het strooien van zout.

Kan de gemeente geen verwijt worden gemaakt, dan zal het lastig worden om uw schade te verhalen. Kan de gemeente wél een verwijt worden gemaakt, dan kan ons kantoor u ondersteunen met het aansprakelijk stellen van de gemeente. Ook kunt u een schadeclaim in laten dienen door één van onze ervaren letselschadejuristen.

Mocht u twijfelen of u de gemeente aansprakelijk kunt stellen, kunt u altijd contact met ons kantoor opnemen voor een gratis letselschade advies. Vul het contactformulier in of laat u terugbellen door één van onze letselschadejuristen!

Voorbeeld: gladheid door natte vloer

Het komt regelmatig voor dat mensen uitglijden op een natte vloer. U zit lekker te eten in een restaurant en moet op gegeven moment naar het toilet. Bij binnenkomst ziet u niet dat de vloer nat is. Ook zijn er geen waarschuwingsbordjes geplaatst, waardoor u uiteindelijk uitglijdt en akelig ten val komt. Als gevolg van deze uitglijder en val heeft u uw arm gebroken en kunt u de eerste drie weken niet werken.

U bent gevallen. Bij een dergelijk ongeluk kunnen wij u helpen met de schadeclaim.

Wilt u weten hoe het letselschadetraject werkt?

Kunt u het restaurant (in dit voorbeeld) aansprakelijk stellen voor uw schade?

Om dit te kunnen beoordelen moet gekeken worden naar een aantal factoren:

  • Allereerst is het verstandig om getuigen te hebben
  • En indien mogelijk maakt u foto’s van het toilet
  • U moet immers kunnen aantonen dat er op die vloer water lag en dat er geen waarschuwingsbordjes aanwezig waren
  • Het restaurant moet een verwijt te maken zijn

Wanneer duidelijk is dat het restaurant een verwijt valt te maken omdat zij de toiletten te nat hadden gedweild en geen waarschuwingsbordjes hadden geplaatst, kan ons kantoor u helpen door middel van een gratis juridisch advies.

Als u bent gevallen en u moet naar het ziekenhuis, betaalt u eigen risico. Wij zorgen ervoor dat deze kosten door de aansprakelijke partij wordt vergoed. Voor ondersteuning bij letselschade, zie ook: gratis hulp bij letselschade

Heeft een dergelijke valpartij/glijpartij plaatsgevonden? U kunt het contactformulier invullen of telefonisch contact met ons opnemen: 020 – 214 99 00.

Letselschade door valpartij

Het gebeurt geregeld dat mensen struikelen. Soms struikelen mensen over hun eigen voeten, of doordat er bijvoorbeeld speelgoed van hun kinderen in de kamer ligt. Dit zijn voorbeelden van kleine ongelukjes. Men noemt dit ook wel een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Maar het kan ook voorkomen dat er een stoeptegel uitsteekt, of dat er ineens een gat in de weg zit.  U kunt hierdoor struikelen of vallen. In dit soort gevallen is het mogelijk dat u de gemeente voor uw schade als gevolg van de struikelpartij aansprakelijk stelt.

Neem contact op!

Het is niet altijd gemakkelijk de gemeente aansprakelijk te stellen, maar soms lukt het ons toch! Mocht u benieuwd zijn of uw schade mogelijk vergoed kan worden en of u de gemeente aansprakelijk kunt stellen voor uw schade, kunt u altijd contact met ons opnemen voor een gratis letselschade advies. Vul het contactformulier in!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.