Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Kop-staart botsing: politie komt niet, wat nu?

1 april 2016 Auto ongeluk

Kop-staart botsing: politie komt niet, wat nu?

U heeft een kop-staart botsing gehad en u belt de politie, maar die komt niet. Wat nu? Aanrijdingen met kleine blikschade kunt u als bestuurder in principe zelf oplossen.

Is de tegenpartij doorgereden, heeft hij gedronken, rijdt hij zonder rijbewijs of verzekering of in een buitenlands
voertuig? Bel dan altijd de politie. Ook als hij weigert het schadeformulier in te vullen of als u ruzie krijgt over de toedracht van het ongeluk.

In dit artikel:
– Waarom komt de politie niet?
– Wat doen als de politie niet komt?
– Wanneer wel de politie bellen?
– Wanneer komt de politie wel?
– Wat doet de politie na een ongeluk?
– Belangrijk bij kop-staart botsing zonder politie

Waarom komt de politie niet?

Bij aanrijdingen met kleine blikschade komt de politie niet. Kleine aanrijdingen kunt u namelijk als bestuurders zelf oplossen, waarna verzekeringsmaatschappijen de schade verder afhandelen. Is er door de kop-staart botsing alleen lichte blikschade, dan is het dus niet nodig om de politie te bellen.

Zie ook: Politie.nl > wanneer politie bellen?

Wat doen als de politie niet komt?

Ook als de politie niet komt na een aanrijding met lichte blikschade, kunt u zelf heel veel doen om ervoor te zorgen dat de schade zo snel mogelijk wordt opgelost. Het belangrijkste is om samen met de tegenpartij het schadeformulier in te vullen en foto’s te maken van het ongeval.

Letsel opgelopen na een kop-staart botsing? Onze juristen bieden u gratis juridisch advies bij letselschade. Bekijk de voordelen.

Wanneer wel de politie bellen?

Is de tegenpartij doorgereden na de kop-staart botsing, heeft hij gedronken of rijdt hij zonder rijbewijs of verzekering? Bel dan de politie (112). U mag ook de politie bellen als er een buitenlands voertuig bij het ongeluk is betrokken of als de tegenpartij weigert een schadeformulier in te vullen.

Wanneer komt de politie wel?

Bij kop-staart botsingen met doden of gewonden of veel schade aan de voertuigen komt de politie altijd. Ook als er mogelijk drank in het spel is of de verkeersregels ernstig zijn geschonden is dat een reden voor de politie om te komen. Net zoals ruzie over de toedracht van het ongeluk. Deze kan namelijk uit de hand lopen, zodat een onveilige situatie kan ontstaan.

Wat doet de politie na een ongeluk?

Komt de politie, dan onderzoeken ze wat er precies is gebeurd en maken ze een proces-verbaal op. Hierin staan de belangrijkste feiten over de botsing en de gegevens van u en de tegenpartij. Deze gegevens kunnen later worden gebruikt om te bepalen wie aansprakelijk was voor de kop-staart botsing.

Belangrijk bij kop-staart botsing zonder politie

Bij een kop-staart botsing met kleine blikschade vult u samen met de tegenpartij het schadeformulier in en maakt u foto’s van het ongeluk. Bel in dit geval alleen de politie als er drank in het spel is, de tegenpartij een auto met een buitenlands kenteken heeft of zonder rijbewijs of verzekeringspapieren rijdt.

Weigert de tegenpartij het schadeformulier in te vullen of krijgt u ruzie over de toedracht van de schade? Neem ook dan contact op met de politie.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.