Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Kop‐staart botsing: gratis juridische hulp

26 mei 2016 Auto ongeluk

Kop‐staart botsing: gratis juridische hulp

U heeft een kop-staart botsing gehad en letselschade opgelopen. U heeft nekpijn, botbreuken of ander letsel. Hierdoor heeft u kosten gemaakt en inkomsten (bijvoorbeeld loon) misgelopen. Wist u dat u die schade vergoed kunt krijgen? En dat u in veel gevallen daar gratis juridische hulp bij kunt krijgen?

Onze juristen bieden u gratis juridische hulp na een kop-staart botsing. Wij claimen een schadevergoeding voor gemaakte kosten, gemiste inkomsten, medische kosten en smartengeld.

Gratis hulp. Wellicht roept dit vragen bij u op.

Vragen als:

– Waarom heb ik juridische hulp nodig bij een kop-staart botsing?
– Wat kan een letselschadejurist voor me betekenen?
– Wat kan ik vergoed krijgen bij letsel na een kop staart-botsing?
– Hoe gaat een letselschadejurist te werk?
– Wat als de WA-verzekeraar de aansprakelijkheid afwijst?

In dit artikel geven we uitgebreid antwoord op deze vragen.

Waarom heb ik juridische hulp nodig bij een kop-staart botsing?

Als u van achteren bent aangereden en u hebt letsel opgelopen, dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding kunt u claimen bij de verzekeraar van degene die u van achteren heeft aangereden. Daar moet u wel een aantal dingen voor doen:

  • De wederpartij aansprakelijk stellen
  • Uw schadevergoeding berekenen
  • Een schadeclaim indienen
  • Eventueel: in gesprek gaan met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding

Een letselschadejurist kan u bijstaan. Een goede letselschadejurist doet dit gratis. Zo hoeft u zich niet te verdiepen in de procedure rondom een schadeclaim en kunt u al uw energie steken in het herstel van uw letsel.

Wat kan een letselschadejurist voor me betekenen?

Een letselschadejurist kan u helpen een zo hoog mogelijke schadevergoeding te krijgen voor het letsel dat u opliep bij de kop-staart botsing. Daarnaast neemt de jurist u werk uit handen.

Een jurist weet wat er allemaal komt kijken bij het indienen van een schadeclaim. Welke regels en wetten er zijn om rekening mee te houden. De jurist onderhoudt het contact met de wederpartij en stelt u op de hoogte van vorderingen in de zaak. Bekijk een aantal voorbeelden van succesvolle letselschadezaken.

Wat kan ik allemaal vergoed krijgen na een kop-staart botsing?

Schakelt u, direct na de kop-staart botsing, gratis juridische hulp in, dat weet u dat u een zo hoog mogelijke schadevergoeding krijgt voor uw letsel.

Een overzicht van de belangrijkste schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen:

– Een vergoeding voor misgelopen inkomsten, doordat u tijdelijk niet kunt werken;
– Een vergoeding voor het eigen risico van de zorgverzekeraar;
– Een vergoeding voor alle medische behandelingen die u ondergaat;
– Uw reiskosten worden volledig vergoed
– Studievertraging? U ontvangt schadevergoeding
– Vergoeding voor huishoudelijke hulp
– Reparatiekosten kleding, spullen, voertuigen, etc.
– Kortom; de situatie wordt hersteld naar de situatie van vóór het ongeval

Een letselschadejurist weet welke schadeposten u allemaal kunt claimen bij een kop-staart botsing en rekent kosten mee waar u misschien helemaal niet aan had gedacht.

Weet u bijvoorbeeld dat u recht hebt op smartengeld na een kop-staart botsing? En dat ook de kosten die u in de toekomst zal maken vergoed moeten worden? Het is wel van belang om na het ongeluk zo snel mogelijk in actie te komen.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan, zodra u daar kans voor ziet. Verzekeraars maken het slachtoffers vaak zo moeilijk mogelijk om een rechtvaardige schadevergoeding te claimen.

Hoe gaat een letselschadejurist te werk?

Besluit u gratis juridische hulp in te schakelen, dan verloopt het traject als volgt:

U vertelt de jurist over de toedracht van de kop-staart botsing. Zo kan de jurist uitzoeken wie er aansprakelijk is en of uw zaak kans van slagen heeft.

U machtigt de jurist om uw belangen te behartigen. Dit doet u door het formulier te ondertekenen dat de letselschadejurist u toezendt.

De jurist stelt de wederpartij aansprakelijk. Dit gaat door middel van een brief. Als de aansprakelijkheid erkend wordt, kan de zaak verder gaan. Gebeurt dit niet, dan zal de jurist er alles aan doen om te zorgen dat u toch uw schade vergoed krijgt.

De jurist maakt een berekening van uw schade. Hierbij worden alle schadeposten meegenomen. Onder andere: medische kosten, verlies van inkomen, hulp in de huishouding, smartengeld.

De jurist zorgt dat u een voorschot krijgt. U hebt recht op een voorschot op de schadevergoeding, om de kosten die u al gemaakt hebt te vergoeden.

Uw zaak wordt verder afgewikkeld. De jurist die u hebt ingeschakeld zal er alles aan doen om te zorgen dat u zo snel mogelijk de schadevergoeding op uw rekening gestort krijgt.

Waarom is juridische hulp gratis?

Goede letselschadejuristen werken gratis voor het slachtoffer. Zij kunnen de nota indienen bij de verzekeraar van de tegenpartij. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onvoorziene kosten! Het is al vervelend genoeg dat u letsel heeft opgelopen.

Wat als de WA-verzekeraar de aansprakelijkheid afwijst?

Als de WA-verzekeraar weigert de aansprakelijkheid te erkennen, kunt u de juridische discussie beter overlaten aan een goed letselschadekantoor. Neem zo snel mogelijk contact op met een professioneel letselschadebureau, zodat zij de zaak direct voor u in behandeling kunnen nemen. Letselschadejuristen doen onderzoek naar de aansprakelijkheid.

Indien uit dit onderzoek blijkt dat de tegenpartij aansprakelijk kan worden gehouden, kunt u erop rekenen dat uw schade zo snel mogelijk wordt vergoed. Hoewel er in de meeste gevallen niet geprocedeerd hoeft te worden, is dit in een letselschadetraject een laatste middel om uw gelijk te halen. Dit hoeft uiteraard alleen overwogen te worden als de WA-verzekeraar weigert erkenning te geven.

Vraag & antwoord

Vraag: Wie is aansprakelijk voor de kop-staartbotsing?

Antwoord: Bij een kop-staartbotsing (voertuig A botst achterop voertuig B) is het voertuig dat achterop zijn voorligger is gebotst, meestal aansprakelijk. Hoewel, er bestaan een aantal uitzonderingen. U leest hier meer over in ons artikel: wie is aansprakelijk bij een kop-staart botsing? In het artikel staan enkele voorbeelden beschreven.

Vraag: Hoeveel schadevergoeding ontvang ik na een kop-staartbotsing?

Antwoord: Om hier antwoord op te kunnen geven, moet uw schade eerst zorgvuldig worden berekend. De hoogte van de schadevergoeding verschilt per persoon en is van vele factoren afhankelijk. U ontvangt een schadevergoeding voor misgelopen inkomsten, gemaakte kosten en smartengeld. Via de website letselschade berekenen, kunt u alvast een globale indicatie krijgen. Houd uw schade goed bij.

Vraag: Er bestaan veel letselschadebureau’s, hoe een keuze te maken?

Antwoord: doe vooraf uitvoerig onderzoek naar de betrouwbaarheid van het letselschadekantoor. Vraag om referenties, eventueel met naam en telefoonnummer, zodat u oud-cliënten zelf kunt vragen naar hun ervaringen. Laat u vooraf goed informeren. U krijgt tegelijkertijd een goede indruk van kwaliteit & service van het kantoor.

Vraag vooraf of het letselschadebureau u kosten in rekening zal brengen. Ook na een verkeersongeval, zoals een botsing van achteren, kan de rechtshulpverlener zijn gewerkte uren declareren bij de aansprakelijke partij.

Sterker nog, wettelijk is vastgelegd dat de aansprakelijke partij de redelijk gemaakte kosten voor rechtsbijstand moet vergoeden. Wees terughoudend wanneer u een no-cure, no-pay aanbod wordt gedaan. Letselschade hulp hoeft u niets te kosten. Ons kantoor staat slachtoffers gratis bij. U zit tenslotte niet te wachten op een torenhoge (advocaten)nota. Onze werkzaamheden worden gemiddeld beoordeeld met een 9. 100% van de recensenten beveelt ons aan.

kop staart botsing

 

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.