Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Wat als u tijdens Koningsdag letselschade oploopt?

26 april 2016 Letselschade informatie

Wat als u tijdens Koningsdag letselschade oploopt?

Het is eind april, en dat betekent dat Koningsdag er weer aankomt. Gezellige drukte, kraampjes en spelletjes. Maar ook: grote menigtes, weinig toezicht en baldadigheid. Er hangt een uitgelaten, plezierige sfeer en meestal gaat het ook gewoon goed. Maar wat als u tijdens Koningsdag letselschade oploopt?

Tijdens Koningsdag letselschade opgelopen, wat nu?

U loopt door de stad en geniet van een gezellige dag. Plotseling raakt u betrokken bij een ongeval. U wordt aangereden omdat u er niet op berekend bent dat er op dit moment auto’s zouden rondrijden. Of u valt door andermans schuld. Het kan zomaar gebeuren. Wat doet u dan?

Aansprakelijkheid
Belangrijk: noteer de contactgegevens van de betrokken partij(en)
. Zonder deze gegevens is het heel moeilijk om de schade te verhalen! U moet de ander namelijk aansprakelijk stellen en zijn of haar verzekering aanschrijven. Zorg dus dat u de betrokken partij aanspreekt en zijn of haar naam, telefoonnummer en adres opschrijft. Hoe lastig dat soms ook is in de hectiek van Koningsdag.

Daarna:

  • Breng uzelf in veiligheid. Loopt u tijdens Koningsdag letselschade op, dan bent u waarschijnlijk geschrokken en is het niet bevorderlijk of prettig om in de mensenmassa te blijven. Zoek een rustige plek
  • Bent u ernstig gewond? Ga naar een EHBO-post. Op drukke plekken zijn deze meestal wel aanwezig. Ook de afdeling Spoedeisende Hulp is gewoon open op Koningsdag.
  • Bezoek ergens in de volgende dagen (wel zo snel mogelijk) de huisarts. Dit is belangrijk! Deze kan namelijk aantonen dat u tijdens het ongeval op Koningsdag letselschade hebt opgelopen en dat uw klachten niet al eerder ontstaan zijn.
  • Zoek juridische hulp. Onze letselschadejuristen claimen gratis uw schadevergoeding voor u!

Letselschade op Koningsdag

Aangereden tijdens Koningsdag

Op Koningsdag nemen we het allemaal niet zo nauw met de verkeersregels. We lopen over de weg, fietsen over de stoep en auto’s blijven doorgaans ver weg uit drukke gebieden. Daarnaast zijn er meer mensen op straat onder invloed en daardoor onvoorspelbaar in hun gedrag. Allemaal ingrediënten voor een verkeersongeval.

Bent u als voetganger of fietser aangereden door een auto? Ook had u zelf schuld aan het ongeval, toch hebt u recht op minstens 50% schadevergoeding.

JBL&G helpt u de volledige vergoeding van uw schade te krijgen. Dat doen wij kosteloos! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Letselschade door een val of duw

In de mensenmassa is een ongeluk gauw gebeurd. U krijgt een (onbedoelde) duw of struikelt over andermans koopwaar en voor u het weet, ligt u op de grond. Letselschade opgelopen tijdens Koningsdag door een val of duw? Schade door een val vergoed krijgen is niet altijd even makkelijk.

En zeker omdat er op Koningsdag speciale omstandigheden gelden (er wordt redelijkerwijs van u verwacht dat u beter oplet op zo’n dag omdat het drukker is en er spullen op de grond liggen) kan het moeilijk zijn om de ander aansprakelijkheid te laten erkennen. Schakel daarom onze letselschadejuristen in: zij voeren de juridische discussie voor u.

Letselschade tijdens een evenement

Loopt u letselschade op tijdens een Koningsdagevenement? Soms kunt u de organisator van het evenement aansprakelijk stellen voor uw schade. Deze heeft namelijk zorgplicht. Om te bepalen of de organisator zijn zorgplicht heeft verzaakt, zijn de volgende vier criteria vastgesteld na het Kelderluik arrest:

  • Hoe waarschijnlijk is het dat iemand onvoorzichtig is en de oorzaak van het ongeval over het hoofd ziet?
  • Hoe groot is de kans dat daardoor een ongeval ontstaat?
  • Hoe ernstig kan het letsel zijn dat hieruit volgt?
  • Had de organisator de mogelijkheid om veiligheidsmaatregelen te nemen waardoor het ongeval niet was gebeurd?

De organisator van het evenement dient goed verzekerd te zijn voor letselschade van bezoekers.

Onder invloed

Op Koningsdag zijn meer mensen op straat onder invloed van alcohol of drugs. Het kan ook zijn dat u zelf wat op had toen het ongeval plaatsvond. Laat u daardoor niet ontmoedigen: dit hoeft niet te betekenen dat u geen aanspraak kunt maken op een schadevergoeding!

  • Bijvoorbeeld: u zit op de fiets. U heeft wat biertjes op, maar u slingert niet. Wordt u aangereden door een automobilist, dan heeft het feit dat u alcohol op had weinig invloed op uw recht op schadevergoeding.

Het belangrijkste is dat u de contactgegevens van de betrokkenen noteert.

Op Koningsdag letselschade opgelopen? Onze juristen staan u bij!

Onze letselschadejuristen helpen u gratis bij het claimen van de maximale schadevergoeding. Ook voor letselschade opgelopen tijdens Koningsdag. Vul het contactformulier in of bel 020 – 214 99 00.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.