Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Info: Verkeersongeval en wat nu?

19 juli 2013 Letselschade informatie

Info: Verkeersongeval en wat nu?

 

Is u een verkeersongeval overkomen? Lees dan goed onze site door. Begin met dit artikel en zoek via de zoekfunctie van de site alles op wat u wilt weten over schade claimen na een verkeersongeval.

Materiële schade, letselschade en dodelijke ongevallen

Er worden drie gradaties aangehouden: uitsluitend materiële schade, letselschade en dodelijke ongevallen.

Eenzijdig of tweezijdige verkeersongevallen

Een verkeersongeval kan eenzijdig zijn (geen andere betrokkenen), of tweezijdig (met andere betrokkenen). Wanneer u passagier was bij een eenzijdig ongeval, dan kan JBL&G u gratis helpen uw schade vergoed te krijgen. Was u de bestuurder van een eenzijdig (dus door u zelf veroorzaakt) ongeval en heeft u een SVI verzekering, dan kan JBL&G u ook kosteloos bijstaan om uw gehele letselschade te claimen.

Eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval is er maar één verkeersdeelnemer betrokken bij het ongeval. Eenzijdige ongevallen gebeuren vaak doordat de bestuurder de controle over zijn voertuig verliest, van de weg af raakt, en tegen een obstakel (zoals een boom of lantaarnpaal) rijdt, of in het water terecht komt.

Tweezijdig ongeval

Bij een tweezijdig ongeval zijn tenminste twee verkeersdeelnemers betrokken. Bijvoorbeeld twee auto’s die tegen elkaar botsen of een automobilist die een fietser of voetganger aanrijdt. Meestal wordt dan gesproken van een aanrijding.

Zie ook: https://www.juridischbureauletselschade.nl/ongeval-schade/

Schade aanrijdingsformulier en gratis opvragen PV-verbaal

Wanneer het ongeluk tweezijdig is, is het verstandig om bij een ongeluk waarbij een motorvoertuig betrokken is, het schade-aanrijdingsformulier in te vullen. Voordat je dat ondertekend, controleer goed of de toedracht van het ongeval juist is omschreven! In de praktijk wil het nog wel eens voorkomen dat iemand schuld bekent aan een ongeval, terwijl het in werkelijkheid juist de andere partij was, die fout heeft gehandeld. Het is later heel moeilijk om dit weer recht te trekken. Helemaal als er geen getuigen van het ongeval aanwezig waren.

Politie inschakelen

Wanneer er een ongeluk met letsel is gebeurd, is het verstandig en meestal ook verplicht om de politie in te schakelen. Deze maken een registratie van het ongeluk of zij maken een proces-verbaal op. Deze informatie kan later worden opgevraagd bij de Stichting Processen-Verbaal. Per aanvraag moet u € 8,40 betalen.

Wanneer u JBL&G inschakelt, vragen wij voor u het PV gratis op.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.