Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Hoeveel letselschade kan ik claimen?

2 februari 2015 Letselschade informatie

Hoeveel letselschade kan ik claimen?

“Ik heb een verkeersongeval gehad. Hoeveel schade kan ik claimen en hoe werkt dat?”

Deze vraag krijgen wij vaak voorgelegd door slachtoffers van een verkeersongeval. Logisch. Je hebt een verkeersongeval gehad, hebt pijn en lijdt ook nog eens financiële schade. Hieronder zullen wij uitleggen hoe een en ander in zijn werk gaat, wanneer u contact opneemt met JBLG.

Contactformulier ingevuld

U heeft het contactformulier op onze site ingevuld. Wij nemen dan dezelfde werkdag nog telefonisch contact met u op. Onze ervaren jurist vraagt u wat er precies is gebeurd en welke schade u op dit moment al geleden heeft. Indien u dat fijn vindt, kan er direct een afspraak gemaakt worden voor een bezoek bij u thuis.

Bezoek bij u thuis

Tijdens dit bezoek komen alle belangrijke punten aan de orde:

 • Welke klachten heeft u door het ongeval gekregen?
 • Welke schadeposten kunt u opvoeren?
 • Bent u arbeidsongeschikt?
 • Heeft u behoefte aan huishoudelijke hulp of kinderoppas?

Aansprakelijk stellen van de tegenpartij

Na dit gesprek zal onze jurist u vragen een opdrachtbevestiging te ondertekenen. Hiermee machtigt u ons kantoor om namens u het woord te voeren.  Zonder deze machtiging zal de verzekeraar van de tegenpartij ons niet te woord willen staan. Uiteraard blijft u het zélf die zeggenschap heeft over wat er uiteindelijk wordt afgesproken.

Erkenning van de aansprakelijkheid

Bij de meeste verkeersongevallen is het snel duidelijk wie schuldig was aan het ongeval. Zodra dat afgehandeld is, kan begonnen worden met het in kaart brengen van uw schade. Uw behandelaar van JBLG maakt een uitgebreide schadeopstelling, waarin u alle kans krijgt om al uw schade op te (laten) vermelden. De schadeberekening wordt voordat deze aan de tegenpartij wordt gezonden nogmaals helemaal met u doorgenomen. Hoeveel letselschade u kunt claimen, bespreekt u met onze letselschadejurist.

Voorschot op de schade vragen

De schadeberekening wordt aan de tegenpartij gezonden. Onze jurist vraag namens u of de tegenpartij bereid is alvast een voorschot op uw letselschade uit te betalen. Meestal is het namelijk zo dat de zaak niet al binnen een maand kan worden afgewikkeld. U kunt immers ook na een paar maanden nog te maken krijgen met schadeposten. Ook zal het in de meeste gevallen een poos duren voordat u helemaal klachtenvrij bent óf dat uw medische situatie stabiel is. Pas dan kan uw schade definitief geregeld worden. Doe dit niet te snel!

Hoeveel letselschade claimt JBLG voor mij?

Onze juristen berekenen altijd exact uw schade. Dit zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Deze uitgebreide berekening kost u niets Onze juristen doen dit gratis. Lees daarover meer op onze homepage, waarin wij uitleggen wat onze kantoorfilosofie is. U krijgt ook schriftelijk bevestigd dat het u écht niets kost.

10 mogelijke schadeposten na een verkeersongeval:

 1. Vergoeding voor huishoudelijke hulp
 2. Vergoeding voor oppas kinderen
 3. Vergoeding voor het laten uitlaten van de hond
 4. Gemiste inkomsten
 5. Eigen risico zorgverzekeraar
 6. Smartengeld
 7. Reiskosten naar de artsen/ziekenhuis
 8. Opgelopen vertraging van de studie
 9. Gemiste inkomsten uit ‘zwarte’ klussen
 10. Kosten zonder nut (bv lidmaatschap voetbal)

Krijg ik genoeg letselschade?

Om de hoogte van uw letselschade te berekenen is het echt noodzakelijk dat er een uitgebreide inventarisatie van uw schade wordt gemaakt. Laat dit altijd uitvoeren door een ervaren letselschadejurist. Wij maken te vaak mee dat slachtoffers minder schade uitgekeerd krijgen, dan waar zij recht op hebben. Dit komt vaak doordat een letselschadebehandelaar het op een akkoordje gooit met de verzekeraar. Twijfelt u of dat bij u ook het geval is? Laat ons de behandeling van uw zaak overnemen om te kijken of u een rechtvaardige schadevergoeding ten deel valt.

Wist u bijvoorbeeld dat u:

 • Vergoeding voor huishoudelijke hulp volgens richtlijnen van de Letselschade Raad kunt claimen?
 • En dat u daarboven op nog een vergoeding kunt claimen voor het uitlaten van de hond, wanneer u daar zelf (tijdelijk) niet meer toe in staat bent?
 • En dat u de mensen die u begeleiden naar de arts kunt uitbetalen via een schadevergoeding verstrekt door de wederpartij?

Laat het u allemaal rustig uitleggen door één van onze juristen.

Vul het contactformulier in en wij nemen gratis en geheel vrijblijvend contact met u op!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.