Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

arbeidsongeval

Lichamelijke verwondingen door bouwongeval?

Een bouw ongeval (ongeval in de bouw) is helaas geen onbekend fenomeen. Veel werknemers in de bouw hebben weleens te maken gehad met een arbeidsongeval. Dit komt omdat het veelal zware werkzaamheden betreffen in een vaak gevaarlijke omgeving.U kunt hierbij denken aan het werken op grote hoogten, werken met chemische stoffen, maar ook het tillen van zware materialen. U hebt recht op een schadevergoeding als u het slachtoffer bent van een arbeidsongeval in de bouw.

Wat te doen als slachtoffer van een ongeval in de bouw

Wat moet u nu doen als u het slachtoffer bent geworden van een ongeval in de bouw?

 • Stel de werkgever aansprakelijk voor de schade (of laat ons dat doen)
 • In veel letselschadezaken is de werkgever aansprakelijk voor de geleden schade op grond van de zorgplicht
 • Vraag of collega’s voor u willen opschrijven wat er volgens hen is gebeurd
 • De werkgever heeft vaak de zorgplicht tegenover zijn/haar werknemers geschonden
 • Schakel onze juridische hulp in bij een bouwongeval
 • Wij kunnen samen met u uw schade verhalen op uw wederpartij

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

 

Aansprakelijkheid werkgever

Ongeval bouw: de oorzaken

Het aantal ongevallen in de bouw neemt helaas weer toe. Het is ook één van de arbeidssectoren waar de meeste ongevallen plaatsvinden. Enkele van de oorzaken:

 • Val van een hoogwerker
 • Val van een steiger
 • Vallend voorwerp uit een kraan
 • Kraan die instort of omvalt
 • Ongeluk met machine
 • Struikelen door een gat in de vloer

Enkele van deze ongevallen kunnen zeer ernstig letselschade tot gevolg hebben. Bijvoorbeeld bij een val van een hoogwerker. Of bij een kraan die instort. Werken in de bouw is helaas niet zonder gevaar.

Hoogte schadevergoeding

De hoogte van uw schadevergoeding bij een bouwongeval? Bereken zelf in drie minuten waar u recht op heeft. De test is erg gemakkelijk in te vullen en u komt direct te weten hoeveel schade u kunt claimen.

Werkgever aansprakelijk stellen

Uw werkgever is vrijwel altijd goed verzekerd. Hierdoor kunt u uw werkgever gemakkelijk aansprakelijk stellen voor de letselschade die u door het bouwongeval heeft opgelopen. Dit levert zelden problemen of boze gezichten op.

Bent u bang dat u uw baan verliest, als u uw werkgever aansprakelijk stelt? Laat het ons weten en wij zullen de werkgever uitleggen dat het uw goed recht is om uw letselschade op te eisen. En dat hij zijn verzekeraar hiervoor kan aanspreken.

De praktijk leert dat de werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor ongevallen tijdens het werk. Waarom zou u zelf opdraaien voor uw letselschade, als uw werkgever hiervoor verzekerd is?

Onze letselschadejuristen willen u graag helpen bij het verhalen van uw schade. Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Recht op een schadevergoeding na een ongeval in de bouw?

De door u opgelopen schade kunt u verhalen op de tegenpartij. Bij de meeste bedrijfsongevallen hebt u recht op een schadevergoeding voor de kosten en smartengeld.

Wilt u weten welke schade u kunt verhalen op uw baas? Onze letselschadejuristen kunnen u gratis informatie verschaffen en helpen bij het verhalen van uw schade.

Schakel een letselschadejurist van JBL&G in:

 • Gratis juridische ondersteuning
 • Persoonlijke en betrouwbare hulp
 • JBL&G werkt door heel Nederland en is onafhankelijk

Uw werkgever kan aansprakelijk zijn voor de schade die u hebt opgelopen als gevolg van bedrijfsongeval. Uw werkgever is bijna altijd verzekerd voor een arbeidsongeval. U kunt hierdoor uw letselschade gewoon verhalen op uw baas.

Neem contact op!

Wilt u dat wij uw schade gaan verhalen?

Vul dan het contactformulier in of bel: 020 – 214 99 00 

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.