Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Arbeidsdeskundige bij letselschade

Letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval vaak een tijdje niet werken. Dit is vervelend, omdat er dan minder inkomsten binnenkomen. Vaak kan deze schade echter verhaald worden op een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer dit voor een niet al te lange tijd is, levert dit vaak geen problemen op.

Voor lagere tijd arbeidsongeschikt door ongeval

Maar soms kunnen slachtoffers voor een langere tijd niet meer aan het werk, of kunnen ze nooit meer het werk doen dat ze deden. Wanneer een bouwvakker bijvoorbeeld blijvend rugletsel oploopt, wordt het heel lastig om ooit weer in de bouw aan de slag te gaan.

Hulp bij het re-integratie traject

Een arbeidskundige kan in deze gevallen een uitkomst bieden:

  • Deze deskundige geeft een onafhankelijk advies op het gebied van arbeid en re-integratie.
  • Een arbeidsdeskundige kijk wat er nog wel mogelijk is voor het slachtoffer op het gebied van werk.
  • Ook adviseert hij over de belemmeringen die bestaan in het verrichten van arbeid.

Advies over aanpassingen op het werk

Verder kan de arbeidsdeskundige adviseren over bepaalde aanpassingen die het werk wél mogelijk maken voor het slachtoffer. Misschien lukken bepaalde taken niet meer, maar andere weer wel. Ook kan hij advies geven over het inzetten van hulpmiddelen.

Wanneer arbeidsdeskundige inschakelen bij letselschade?

Letselschadejuristen schakelen een arbeidsdeskundige in om de mogelijkheden tot werk te onderzoeken. Maar soms is een advies van een arbeidsdeskundige ook nodig als bewijs in de discussie met de tegenpartij.

Onafhankelijke arbeidsdeskundige

Zo vindt een verzekeraar, die opdraait voor de schade van het slachtoffer, soms dat een slachtoffer weer prima aan het werk kan. Terwijl het slachtoffer zelf dat helemaal niet ziet zitten. Een arbeidsdeskundige brengt dan uitkomst, omdat deze onafhankelijk beoordeelt wat er nou wel en niet nodig is.

Bel ons vandaag voor gratis juridisch advies

Bent u door letselschade niet meer in staat te werken? Of heeft u andere lichamelijke schade opgelopen door een ongeval, bijvoorbeeld in het verkeer of op het werk? Schakel ons in om deze schade verhalen. Onze hulp is altijd gratis. Bel: 020-214 9900 of laat uw contactgegevens achter en we nemen dezelfde werkdag nog contact met u op. Geheel vrijblijvend en kosteloos.

Arbeidsdeskundige bij letselschade

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.