Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Van achter aangereden, hoeveel schade kan ik claimen?

22 oktober 2013 Auto ongeluk

Van achter aangereden, hoeveel schade kan ik claimen?

U stond te wachten voor een stoplicht, wilde een fietser voor laten gaan, of moest voorrang verlenen aan iemand die van rechts kwam. En ineens voelt u een enorme klap tegen de achterkant van uw auto. Uw hoofd schiet naar achter en dan weer naar voor. Dit kan ervoor zorgen dat u een lange tijd klachten kunt ervaren.

  • Dit worden vaak whiplash klachten genoemd
  • Wilt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en
  • Wilt u een rechtvaardige schadevergoeding?

Ik ben van achter aangereden, wat nu?

Als eerste is het belangrijk om uzelf en anderen in veiligheid te brengen. Wanneer de auto niet in de weg staat, zou u hem kunnen laten staan waar hij staat, omdat op die manier duidelijk wordt dat het ongeluk in ieder geval niet úw schuld was. Bekijk ons artikel: wat te doen na een aanrijding van achter.

Noteer de gegevens van de tegenpartij

• Noteer de gegevens van het ongeval op het zogenaamde schade-aanrijdingsformulier.
Vergelijk de persoonsgegeven indien mogelijk het met paspoort van de dader.
Controleer ook of het nummerbord van de aansprakelijke partij goed leesbaar en correct op het formulier zijn ingevuld.
• En als laatste: kijk goed of de toedracht van het ongeval goed is opgeschreven voordat u het formulier ondertekent!

SAF invullen

Vaak worden de schade-aanrijdingsformulieren opzettelijk fout ingevuld!
U zit dan met een probleem, want dit formulier kan worden gebruikt als bewijs van hoe het ongeval heeft plaats gevonden. Het is begrijpelijk dat u door de shock van het ongeval niet precies meer weet wat u moet opschrijven. Meld dit dan gewoon en vul het formulier later rustig thuis in. Ga in ieder geval niet iets opschrijven en ondertekenen als u niet weet wat het betekent! Leer hier meer over aanrijding.

Post-whiplash syndroom

Denkt u dat u het post whiplash syndroom heeft en wilt u dat wij de schaderegeling ter hand nemen? Vul dan het contactformulier in of bel zelf met: 020 – 214 99 00.

Van achter aangereden, moet ik naar de dokter?

Wanneer u direct al klachten ervaart is het – voor uw eventuele letselschadezaak – wel verstandig deze klachten te melden bij uw huisarts. U kunt medicijnen voorgeschreven krijgen, of u kunt doorverwezen naar de fysiotherapeut wanneer u van achteren bent aangereden.

Wij krijgen vaak ‘flinke’ cliënten in onze praktijk. Ze vonden het niet nodig om naar een arts te gaan. Wat zegt de aansprakelijkheidsverzekeraar dan: ‘Dan zal het wel niet zo erg geweest zijn met uw klachten”, of: “” Komen deze huidige klachten wel door dat ongeval destijds?”

Tips na een aanrijding van achter

• Meld uw klachten altijd bij de huisarts
• U kunt dit desnoods telefonisch doen.
• Wanneer u na twee dagen nog steeds klachten heeft:
• Maak een afspraak bij uw huisarts wanneer u denkt dat u een whiplash heeft

Bij whiplashklachten na een aanrijding van achter: Bezoek altijd uw huisarts!

Wil aansprakelijkheidsverzekeraar whiplash schade vergoeden?

De aansprakelijkheidsverzekeraar weigert in de meeste gevallen een schadeclaim op grond van whiplash te honoreren wanneer u niet binnen een week bij de huisarts bent geweest.

Problemen met uw letselschaderegeling?

Mocht u dit niet gedaan hebben en heeft u nog steeds klachten en letselschade na een aanrijding van achter: Neem contact met ons op en wij kijken gratis hoe wij u toch nog kunnen helpen bij het claimen van een schadevergoeding.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.