Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Aangereden door een scootmobiel of elektrische fiets

27 mei 2014 Letselschade informatie

Aangereden door een scootmobiel of elektrische fiets

Het komt vaak voor. U wordt van de sokken gereden door een scootmobiel. Meestal blijft de schade beperkt tot wat schaafwonden en een kortstondig slecht humeur, maar in sommige gevallen kan er ernstiger letsel optreden.

Kind onder scootmobiel

Zo kan het gebeuren dat een kind geheel omver wordt gereden door een scootmobiel, waarbij het kind letsel aan het hoofd oploopt.

Aansprakelijk

Vaak is degene die de scootmobiel gebruikt aansprakelijk voor het ongeval. Zorg ervoor dat u naam en telefoonnummers noteert van eventuele getuigen van het ongeval. Die heeft u later nodig, wanneer u de eigenaar van de scootmobiel aansprakelijk voor de letselschade wilt stellen.
Als bestuurder van een scootmobiel aangereden?
Bent u in de scootmobiel aangereden door een auto dan geldt het volgende:
• Een scootmobiel is een bromfiets
• Maar wordt wel gezien als kwetsbare verkeersdeelnemer
• Daardoor geniet hij extra bescherming en
• Krijgt hij in ieder geval 50% van zijn schade vergoed na een botsing met een auto

Scootmobiel is een bromfiets

De scootmobiel is een bromfiets in de zin van de verkeersregelgeving, maar de bestuurder van de scootmobiel, met een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur, is een kwetsbare verkeersdeelnemer en daarom gelijk te stellen met een fietser of voetganger.

Fiets met elektrische trapondersteuning (ELO Bike)

Letselschade door elektrische fiets

Een ELO-Bike is een fiets met trapondersteuning.  Als de eigenaar van de elobike geen (AVP)verzekering heeft afgesloten (dat is niet verplicht namelijk) en de bestuurder is schuldig aan het veroorzaken van uw schade, kan uw schade in aanmerking komen voor vergoeding door het Waarborgfonds. Het is mogelijk dat uw schade voor vergoeding door het Waarborgfonds in aanmerking komt, omdat een elobike een motorrijtuig is.

Schade als je zelf op een elektrische fiets wordt aangereden

Wanneer je – zelf gezeten – op een elobike wordt aangereden door een auto kun je je wel beroepen op het feit dat je gezien wordt als kwetsbare verkeersdeelnemer en krijg je in bijna alle gevalle minstens 50% van de schade vergoed.

Aangereden door een elektrische fiets?
• Zorg dat je naam en telefoonnummer hebt van getuigen
• Stel de fietser aansprakelijk op grond van zijn AVP

Wilt u hulp bij het claimen van letselschade? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Onze juristen verstrekken gratis juridische bijstaand aan slachtoffers van verkeersongevallen.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.