Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

5 tips zodat u weet dat u de juiste advocaat hebt bij letselschade

10 augustus 2017 Algemeen

5 tips zodat u weet dat u de juiste advocaat hebt bij letselschade

U zoekt een ervaren, bekwame en gedreven letselschadespecialist. Maar hoe weet u dat u de juiste te pakken heeft? Er zijn zoveel letselschadebureaus, advocaten, juristen en andere specialisten die zich online aanbieden, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze met deze 5 waardevolle tips.

Tip 1. De beste behandelaar is een letselschadejurist.

U bent op zoek naar een letselschadespecialist die u de beste ondersteuning biedt. In die zoektocht bent u op allerlei termen gestuit: rechtsbijstandsmedewerkers, letselschadejurist of -advocaat en no cure no pay specialisten. Hoe weet u wat de beste keuze is?

Als u met een advocaat in zee gaat, moet u de (torenhoge) kosten vaak zelf betalen. Buitengerechtelijke kosten komen sowieso voor uw rekening. Daarnaast hebben ze vaak minder tijd en aandacht voor u, omdat hun werkdruk zeer hoog is.

Pas ook op met termen als no cure no pay, dan betaalt u namelijk aan de advocaat of jurist als de zaak wordt gewonnen. Dit is echter niet nodig. In de Nederlandse wet staat namelijk dat u recht heeft op 100% gratis juridische hulp na een ongeval met letselschade. De kosten die de no cure no pay jurist maakt, kunnen op de aansprakelijke tegenpartij worden verhaald. Een letselschadejurist weet dit en geeft u deze 100% gratis juridische hulp. Daarom is het altijd in uw voordeel om een letselschadejurist in te schakelen als behandelaar.

Tip 2. De juiste jurist laat zien dat de letselschadezaak volledig om u draait.

U heeft letselschade opgelopen door een ongeluk. Dan is het niet meer dan logisch dat het letselschadetraject geheel om u draait. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Heeft u een jurist die:

 • Alles van A tot Z voor u regelt?;
 • Tijd en aandacht voor u heeft?;
 • Naar uw wensen en behoeftes luistert?;
 • U van alle ontwikkelingen in uw letselschadezaak op de hoogte houdt?; en
 • Elke dag voor u klaarstaat met raad en daad?

Dan heeft u een goede jurist te pakken, die denkt aan uw welzijn en behoeftes. Daar draait het uiteindelijk ook om. U bent immers het slachtoffer van het ongeval, niet de WA-verzekeraar van de tegenpartij of uw behandelaar.

Tip 3. De juiste jurist toont een daadkrachtige aanpak voor een snelle afhandeling van uw zaak.

De juiste jurist begrijpt dat u snel geholpen wilt worden. U heeft als letselschadeslachtoffer al genoeg op uw bord. U kunt daar geen lange wachtlijsten of een trage behandeling van uw zaak bij gebruiken. Kies daarom altijd voor een letselschadebureau dat uw zaak gelijk in behandeling neemt.

Lees daarnaast altijd de ervaringen van voorgaande cliënten. Als zij aangeven dat ze snel, daadkrachtig en efficiënt geholpen werden, dan weet u dat u op de juiste plek zit. Wie kan een jurist immers beter aanprijzen dan ervaringsdeskundigen?

Tip 4. De juiste jurist blijft zich ontwikkelen.

Een goed letselschadebureau zal er voor zorgen dat de juristen altijd blijven leren. Zelfs al hebben ze nog zoveel ervaring als bureau of de juristen in hun carrière. Het is immers belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in letselschadeland. Daarom investeert een goed letselschadebureau in:

 • Incompanytrainingen;
 • Review- en jurisprudentiebesprekingen;
 • Extra scholing en verdiepingen;
 • Lezingen;
 • Kwaliteitscontroles; en
 • Coachingsgesprekken

Vaak kunt u deze informatie terugvinden op de website van de desbetreffende jurist of het desbetreffende letselschadebureau.

Tip 5. De juiste jurist werkt nooit voor de tegenpartij.

Een goede letselschade jurist werkt nooit voor de WA-verzekeraar of de tegenpartij. De jurist is er puur en alleen voor u en behartigt geen belangen van derden. Het zou toch vreemd zijn als de jurist zowel u als de tegenpartij ondersteunt. Als dat wel het geval is, krijgt u een fiks lagere schadevergoeding aangeboden. Het is dan immers niet in het belang van de jurist om u zo goed mogelijk te helpen.

Is uw zaak al in behandeling bij een advocaat, rechtsbijstandsmedewerker of jurist die niet aan deze punten voldoet? Dan kunt u vaak nog gratis overstappen naar een letselschadebureau die uw zaak 100% gratis in behandeling neemt. Kom op voor uw rechten als slachtoffer! U heeft recht op een eerlijke, daadkrachtige en betrouwbare behandeling.

Lees hier meer over de overstap naar een andere behandelaar.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.