Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Veel gestelde vragen over letselschade

Heeft u vragen over uw letselschade na het verkeersongeval? Hier op deze pagina vindt u mogelijk het antwoord op uw vraag. U kunt ook contact met ons opnemen. U ontvangt binnen enkele uren al een reactie.

Welke schade wordt vergoed na een verkeersongeval?

Wanneer u een verkeersongeval is overkomen kunt u hiervan schade ondervinden. Wanneer u letselschade door aanrijding heeft, kunt u lichamelijke klachten hebben en daardoor bepaalde dingen niet meer zelf kunnen doen.

Zo kunt u bijvoorbeeld een poosje uw hond niet meer uitlaten. U moet dat nu door een ander laten doen. In Nederland is het zo geregeld dat u daarvoor geld kunt vragen aan de aansprakelijke verzekeraar. Dit wordt mantelzorg genoemd als het door een vriend of familielid wordt gedaan.

Verder kunt u bijvoorbeeld ook de onderstaande schadeposten laten vergoeden:

 • Inschakelen hulp bij het huishouden, boodschappen doen, kinderen naar school brengen etc.
 • Inschakelen hulp in de tuin
 • Inschakelen hulp bij het onderhoud en schilderen van uw huis
 • Verlies aan verdienvermogen als u door uw klachten niet meer kunt (over)werken
 • Gemiste pensioenopbouw
 • Studievertraging
 • Reïntegratiekosten voor het begeleiden naar ander werk
 • Kosten gepaard gaande met opname in een ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • Reiskosten
 • Medische kosten
 • Smartengeld
 • Economische kwetsbaarheid
 • Wettelijke rente
 • Verder alle kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben…
 • Bijvoorbeeld het loon dat u niet hebt gekregen omdat u niet naar uw werk kon.
 • Benzine omdat u naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut moest.
 • Medicijnen die onder uw eigen risico vielen.
 • Vaak kunt u ook een schadevergoeding krijgen voor immateriële schade, dit wordt smartengeld genoemd. Bijvoorbeeld omdat u na het ongeval niet meer van zo van uw leven kunt genieten als dat u voor die tijd deed.

Meestal kunt u ook kosten vergoed krijgen die u niet direct hebt gemaakt. Als een vriend of familie heeft geholpen in de huishouding bijvoorbeeld, kunnen zij daar een vergoeding voor krijgen.

JBL&G weet precies welke schade allemaal vergoed kan worden. Schakel daarom vandaag nog de juristen van JBL&G in.

Alvast een idee krijgen van de hoogte van uw schadevergoeding?

Bereken meteen in drie minuten uw letselschade uitkering. De test is erg gemakkelijk in te vullen en u komt direct te weten hoeveel schade u kunt claimen! Ga verder naar: letselschade berekenen

Wilt u dat wij uw schade gaan verhalen?

Vul dan het contactformulier in of bel: 020 – 214 99 00 

Wat is de hoogte van de schadevergoeding?

Hoeveel letselschade kunt u claimen? Klik op letselschade berekening en bereken zelf in slechts 3  minuten hoe hoog uw letselschadevergoeding ongeveer is. De test is erg gemakkelijk in te vullen en u komt zo direct te weten hoeveel schade u kunt claimen.

Heb ik recht op schadevergoeding na een verkeersongeval?

U heeft een verkeersongeval gehad en heeft daarbij schade opgelopen. U wilt deze schade claimen omdat u recht heeft op een schadevergoeding.

Wanneer u zelf geen schuld heeft aan het ongeval, dan is de andere partij aansprakelijk. U kunt via zijn verzekeraar uw schade vergoed krijgen. U moet deze tegenpartij dan schriftelijk aansprakelijk stellen om uw schade vergoed te krijgen.

Als u gewond geraakt bent, kan het zijn dat u uw no-claim voor de ziektekostenverzekeraar moet betalen. Deze onkosten kunt u opeisen bij uw tegenpartij.

Hier vindt u antwoord op de vraag: wat te doen bij een verkeersongeval?

Neem vooral contact met ons op. Of bel: 020 – 214 99 00Ons juridisch advies is altijd gratis.  Wij kunnen u snel laten weten of u recht heeft op schadevergoeding na een verkeersongeval.

Is de tegenpartij aansprakelijk?

Bij een verkeersongeval wordt gekeken of iemand de verkeersregels heeft overtreden.

 • Heeft iemand geen voorrang verleend?
 • Is iemand door rood gereden?
 • Heeft iemand niet genoeg afstand gehouden?
 • Heeft iemand ingehaald zonder uit te kijken?
 • Heeft iemand te hard gereden?
 • Bent u op het zebrapad aangereden?
 • Heeft iemand een kop staart botsing veroorzaakt?

Wanneer iemand een verkeersregel heeft overtreden en iemand anders is daardoor gewond geraakt, dan moet de overtreder een letselschadevergoeding betalen wanneer het slachtoffer letselschade opgelopen heeft.

Wat zijn de kosten van juridische hulp?

Ons letselschadebureau werkt gratis. U hoeft ons nooit te betalen. Wanneer de aansprakelijkheid erkend wordt, kunnen wij onze onkosten namelijk ook indienen bij de verzekeraar.

Dit gaat niet ten koste van de hoogte van uw schadevergoeding. Wordt de aansprakelijkheid niet erkend dan brengen wij u nog steeds niets in rekening. U krijgt dit schriftelijk bevestigd door ons.

Wilt u ook gratis hulp bij regelen van de schade?

Wanneer u uw letselschadezaak door ons laat behandelen kost het u helemaal niets! Ook vragen waarmee u zit, kunt u gratis en geheel vrijblijvend aan ons voorleggen.

Hoe weet ik of JBL&G een goed letselschadekantoor is?

Ons kantoor voldoet aan alle eisen die de Letselschade Raad stelt.  Hierdoor is een professionele behandeling van uw letselschadezaak gewaarborgd. Verder zijn wij aangesloten bij het Keurmerk Letselschade.

Wat wordt onder letselschade verstaan?

Letselschade is alle schade welke u lijdt als gevolg van het ongeval. Kijk ook bij schadevergoeding om te weten welke schadeposten u kunt opvoeren.

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Het slachtoffer van een verkeersongeval moet altijd zo veel mogelijk (financiëel)  teruggebracht worden in de toestand waarin hij zich vóór het ongeval ook bevond. Bijvoorbeeld:

 • Als u overwerk mist als gevolg van het ongeval, moet de wederpartij dit overwerk betalen.
 • Als u de werkzaamheden in de tuin niet meer zelf kunt doen en u moet dit nu door een tuinman laten doen, dan moet de wederpartij deze tuinman betalen.
 • Heeft u een nieuwe bril nodig, omdat deze bij het ongeval kapot is gegaan, dan moet de tegenpartij deze bril betalen.

Heeft u hier nog vragen over? Vul dan het contactformulier in en wij bellen u vandaag nog terug om hierover meer uitleg te geven. Al onze bemoeienissen zijn gratis, dus ook dit gesprek!

Wanneer wordt de schade vergoed?

De schade wordt in zijn geheel vergoed wanneer uw zaak uiteindelijk wordt afgewikkeld. Voordat dit zover is moet uw wederpartij voorschotten op uw schade uitkeren. Wanneer u JBL&G inschakelt, zult in in de meeste gevallen zeer snel een voorschot op uw schade tegemoet kunnen zien!

De schade wordt vergoed zodra de aansprakelijkheid erkend is. Wel moet nog aangetoond worden dat uw schade het gevolg is van het ongeval. Een jurist verkeersongeval zal dit voor u doen, wanneer u contact opneemt met ons bureau. Wanneer nog niet helemaal duidelijk is hoe het met uw letsel zal aflopen, worden er voorschotten op uw letselschade gevraagd.

Pas als duidelijk is dat u geheel klachtenvrij bent, of dat uw klachten stabiel zijn kan er definitief worden afgewikkeld door middel van een slotbetaling. Juridische hulp is eigenlijk altijd nodig om de schaderegeling correct te laten verlopen.

Hoe werkt het letselschadetraject bij een verkeersongeval?

 • U neemt contact met ons kantoor op
 • U krijgt diezelfde dag nog juridische bijstand van een ervaren letselschadejurist
 • De letseljurist vraagt uw medisch dossier op
 • De letselschadespecialist berekent vervolgens uw letselschade
 • Deze gaat voor u de opgelopen letselschade verhalen op de tegenpartij

Zie ook: Hoe werkt een letselschadetraject

Wat is de hoogte van de schadevergoeding?

Dit is voor elk slachtoffer verschillend. Wij kunnen uw schade exact voor u uitrekenen, wanneer u dat wenst. Dit kost u niets! U kunt uw letselschadebedrag ook zelf uitrekenen.

Om uw tegenpartij aansprakelijk te stellen vult u het contactformulier in en wij nemen dan vandaag nog contact met u op om uw zaak gratis en geheel vrijblijvend met u door te spreken!

Waar kan ik mijn schade als gevolg van het verkeersongeval claimen?

 • Bij de verzekering van uw tegenpartij
 • Wanneer de ander schuldig is aan de aanrijding of botsing, kunt u deze aansprakelijk stellen voor de schade die u op hebt gelopen als gevolg van het verkeersongeval.
 • Ook als het onduidelijk is wie de schuldige is, of deze is doorgereden na het incident, zijn er alsnog mogelijkheden om (een deel van) uw schade te claimen.
 • De juristen van JBL&G hebben jarenlang ervaring met het aansprakelijk stellen van tegenpartijen. Wij zijn op de hoogte van alle ins en outs om er voor te zorgen dat uw schade vergoed wordt.

Ik weet niet zeker wie de schuldige was. Kan ik mijn kosten vergoed krijgen?

Vaak kan dit alsnog. Als u bijvoorbeeld als fietser betrokken was bij een ongeluk met een motorrijtuig, is deze voor minstens 50% aansprakelijk. Als er onduidelijkheid heerst over hoe het ongeval precies heeft plaatsgevonden, kunnen wij u helpen met het verzamelen van informatie om te bewijzen dat het niet uw schuld was. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om de zaak vrijblijvend en kosteloos door te spreken.

De tegenpartij is niet bekend. Kan ik nu wel mijn schade eisen?

Ja, vaak kan dit alsnog. Als de schade die u hebt opgelopen is toegebracht door een motorvoertuig, kunnen wij uw schade bijvoorbeeld claimen bij het Waarborgfonds. De ervaren letselschadejuristen van JBL&G weten precies waar ze met uw zaak naartoe moeten om alsnog de schade vergoed te krijgen.

Wij werken door heel Nederland. Wanneer u dat wenst, kunnen wij u al op heel korte termijn thuis bezoeken om met u de zaak gratis te bespreken! Klik hier en vul het contactformulier in.

Ik ben zelf al begonnen met een claim maar loop nu vast. Kan ik nog steeds bij jullie terecht?

Zeker! Dat zien we veel vaker. Mensen beginnen met hun eigen claim, maar op een gegeven moment wordt het teveel:

  • Er is veel juridische kennis en ervaring voor nodig om de maximale schadevergoeding te krijgen.
  • Er zijn veel regels en wetten, en het is zonde als u niet krijgt waar u recht op heeft omdat u die regels en wetten niet kent.
  • De juristen van letschadebureau JBL&G zijn allen up to date over alle wetten, regels en nieuwe ontwikkelingen in de rechtspraak.
  • Daarom kunnen wij u gemakkelijk en persoonlijk helpen met het claimen van uw schadevergoeding.
  • JBL&G brengt haar kosten nooit bij u in rekening, dus u hoeft niet bang te zijn voor onverwachte rekeningen.

Neem contact op!

We helpen dagelijks slachtoffers van verkeersongevallen om een zaak te winnen. Neem vandaag nog contact op met JBL&G zodat we direct aan de slag kunnen gaan met het terugvorderen van uw schade.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.